Skocz do zawartości
IGNORED

Podstawki lamp noval 9pin

bmxmen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam duzy problem z gniazdami lamp, lampy ciagle nie lacza. Walczylem juz z podstawkami na wiele sposobow, uzywajac kleju na bazie srebra, potem nawet zalalem piny cyna i przewiercilem, przez co pekly mi dwie lampy w czasie wkladania. Chcac zaoszczedzic glupie 50zl na podstawki, teraz cala zabawa wyjdzie mnie prawie 200:) To tak jakby ktos mial podobne pomysly do moich. Dodam ze podstawki maja kolo 2 lat, i od nowosci dalem je do srebrzenia, teraz jak wiaodmo sie to utlenia, zreszta badziewne sa bo zawsze sprawialy problemy. Jakie podstawki polecacie z mozliwoscia dokrecenia do obudowy. Mam takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nigdy wiecej. A mysle nad takimi,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktore beda lepsze? akurat takie pasuja idealnie pod otwory w chassis. Linki to nie reklama, podalem pierwsze lepsze jakie mialem. Prosze o pomoc bo juz mam tego dosc, jeszcze zasilacze uszkodze i bedzie super:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/105520-podstawki-lamp-noval-9pin/

Ja używam takich, brzydkie ale bardzo dobrze spełniają swoją rolę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo podobne lecz pozlocone pokazalem, ciasno w nich siedzi lampa? Te drugie od kolegi JuG wygladaja bardzo porzadnie, jednak ich cena.. Plus to ze zalezy mi na czasie, kolejny tydzien bez wzmacniacza bedzie trudny.

Ukryta Zawartość

Bardzo podobne lecz pozlocone pokazalem, ciasno w nich siedzi lampa? Te drugie od kolegi JuG wygladaja bardzo porzadnie, jednak ich cena.. Plus to ze zalezy mi na czasie, kolejny tydzien bez wzmacniacza bedzie trudny.

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Mam u siebie zamontowane ceramiczne novale Audio Note B9A. Do wyboru wersja silver lub gold pin.

Idealny styk, żadnych szumów i trzasków. Płynna, bez zbędnego szarpania wymiana lamp.

http://www.audionote.co.uk/comp/valve_bases.shtml

Jeszcze jakbys podal ile kosztuje sztk i przesylka, chwiliwo wychodze wiec nie mam czasu szukac:) Cholera nie moge z tej strony kupic, te element mniam:D W przyszlym tygodniu wzmacniacz musi dzialac:)

Drogie, juz duzo powazniej wygladaja podstawki zaproponowane przez kolege JuG i sa tansze. Interesuje mnie cos dostepnego w Polsce. Narazie najbardziej jestem za tyumi pozloconymi co umiescilem kilka postow wyzej.

Gość

(Konto usunięte)

Za parę 23GBP + 11GBP wysyłka.

Maćku, to te są http://www.hificollective.co.uk/catalog/audio-note-chassis-mount-base-vbase025-p-1004.html ?

Jeżeli tak, to trochę taniej wychodzi: £18.72 + £5.23.

Valab jest teflonowy a Audio Note ceramiczny dlatego kosztuje ile kosztuje

Ja tam wolę teflon - lepiej tłumi drgania. Tylko lutować do tych brązowych nóżek jest trudniej.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

http://www.hificollective.co.uk/catalog/audio-note-chassis-mount-base-vbase015-p-1003.html

Brałem VBASE015, one są troszkę droższe.

Wysyłka samych podstawek faktycznie jest tańsza. Ja płaciłem 11GBP bo brałem jeszcze Nextgeny WBT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.