Skocz do zawartości
IGNORED

TV jako monitor do PC

Pygar

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam modelu TV który ma całkowicie zastąpić monitor.

Czy macie podłączenie po D-SUB, czy po hdmi ?

Jak wygląda sprawa wyświetlania trybów VGA przy starcie systemu, a konkretnie czy widzicie "bios, procesor, pamięć, dyski", a dopiero potem ładowanie Windows ?

Czy można wejść do biosu płyty głównej ?

Czy obraz pokazuje się dopiero z chwilą "latającego" paska ładowania systemu ?

Proszę piszcie jaki model tv, jakie złącze, jakie tryby graficzne obsługuje (niższe rozdzielczości) itd.

Pozdrawiam

Pygar

P.s.

Szczególnie zależy mi na informacji zwrotnej od użytkowników starszej serii Philips PFL7007K.

https://www.audiostereo.pl/topic/105558-tv-jako-monitor-do-pc/

Witaj!

TV jako monitora używam od ok. 2 lat (Samsung LE 40C650). Podłączony po D-SUB i HDMi (WAŻNE ! wejście nazwane w ustawieniach PC) - według info znalezionych w sieci (nic nie dam sobie uciąć ale własne obserwacje wydają się to potwierdzać) takie podłączenie omija wszelkie "polepszacze obrazu" - co poda karta to TV wyświetli.

Oczywiście można je sobie dodatkowo włączyć (nie wiem czy wszystkie - nie czułem potrzeby sprawdzania) ale domyślnie są wyłączone.

- wyświetlanie trybów VGA przy starcie systemu, a konkretnie czy widzicie "bios, procesor, pamięć, dyski", a dopiero potem ładowanie Windows ?

TAK

- Czy można wejść do biosu płyty głównej ?

TAK

- Czy obraz pokazuje się dopiero z chwilą "latającego" paska ładowania systemu ?

NIE :)

- Proszę piszcie jaki model tv, jakie złącze, jakie tryby graficzne obsługuje (niższe rozdzielczości) itd.

Obsługuje CHYBA wszystkie niższe od natywnej rozdzielczości (tzn, jeszcze nie trafiła mi się taka, której by nie obsłużył).

Pozdrawiam

RW.

Dsub sobie odpuść bo lekką różnice widać. Ja mam akurat Panasonica gt50 i po hdmi od samego ładowania bios po system wszystko widać jak na monitorze plus dźwięk oczywiście

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

D-SUB, czyli inaczej złącze VGA lepiej odpuścić ze względu na niepotrzebną podwójną konwersję w locie. Po co wysyłać sygnał z kompa najpierw cyfrowy, apotem zamieniać go na analogowy i w TV z powrotem na cyfrowy? Ja używałem LG 32ld450 jako monitora do kompa, bardzo dobrze się sprawdzał. Warto zwracać uwagę na kontrast i na inputlag. Co do obydwu, niektórzy są strasznie wyczuleni na we parametry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.