Skocz do zawartości
IGNORED

STX FX-300 czy Tonsil Maestro II/S ? Proszę o pomoc

orixor

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli doszliśmy do wniosku, że za do 3 tysięcy nie ma lepszych NOWYCH kolumn niż STX FX300.

I tego się będę trzymał. Dzięki!

Nie ma, a płacić 4tyś i powyżej za "logo" mija się z celem. Jedź, posłuchaj i ciesz się z kolumn.

Pozdrawiam !

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

• 10 miesięcy później...

Ja kiedyś zamieniłem Maestro II 180 właśnie na Phoebe IIs, które nie były pod każdym względem lepsze od poprzedników - wszystko zależy od tego czego, oczekujemy.

Ja bardzo miło wspominam ESA Ostinato 2005, które zamieniłem na (tymczasowe) trzykrotnie tańsze Magnaty Quantum 505.

Mam jeszcze dwie pary audiofilskich podstawkowców i suba, które czekają na na jakiś sensowny system z aktywną zwrotnicą.

Odpowiadając na przytyk pawelace12

cały czas poluję na jakieś fajne używki (zbyt często zmieniam kolumny, żeby pakować się w nówki) i STX FX300 także (obok konstrukcji kilkukrotnie od nich droższych) leżą w kręgu moich zainteresowań.

Witam.

Mam nadzieję, że tu jeszcze ktoś zagląda. Widza że kolega próbował Ostinato a ja w tej sprawie, ponieważ po jakimś tam czasie chciałbym je zmienić. Nie to że są złe. Generalnie jestem zadowolony i jak nie znaję nic sensownego to dalej będą grały. Problem w tym, że lubię słuchać m. in. muzyki symfonicznej, ale z tymi kolumnami robię to naprawdę sporadycznie. Nie ma takiej przyjemności jak przy słuchaniu małych składów czy rozrywkowej akustycznej czy rockowej. Tak więc jak widać nie jest źle ale.... . Stoi u mnie wzmacniacz taki wiekowy ale sprawny marantz pm75 i cd 63se. chciałbym ew. porozmawiać na ten temat. Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź. Mimo wszystko myślałbym o zamianie kolumn. Po prostu nie chciałbym już ruszać tych moich dziadków marantza i raczej łatwiej byłoby wymienić same kolumny. Tak więc czy masz jakieś propozycje odnośnie tego marantza?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.