Skocz do zawartości
IGNORED

HK 3380 czy HK 3370 czy Denon DRA-455

goldie77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

To mój pierwszy wpis na forum, mam nadzieję, że od teraz będę już stałym gościem, no ale do rzeczy...

Zaczynam kompletować zestaw audio... oprócz tego że biegam po bankach żeby załatwić jakiś $$$, to biegam po salonach audio i liczę, przeliczam, porównuje oferty. Poniżej to co miałem do tej pory:

1. Denon DRA-455+Wharfedale 8.3

2. HK 3370+Paradigm Monitor 3

3. HK 3380+Paradaigm Monitor 3

I teraz mam zmytą głowę... czytam recenzje i co się dowiaduję - że Wharfedale są okej, ale brakuje im basu, że Paradigmy są świetne za swoją cenę i naprawdę warto, że HK 3370 jest fatalny, bo dźwięki są przytłumione a o 3380 nie znalazłem tak mocnych recenzji. Pomóżcie proszę... mam 3K zeta, naprawdę chce je dobrze zainwestować...

https://www.audiostereo.pl/topic/10568-hk-3380-czy-hk-3370-czy-denon-dra-455/

Krótko w punktach :)

1. Olej prasę audio.

2. Zastanów się, czy naprawdę potrzebujesz tuner. Może lepiej dokupić potem a tybrać teraz dobry wzmacniacz.

3. Nie traktuj tego jako inwestycji tylko jak znalezienia swojego dźwięku i postaraj się nie spieszyć (trudne)

4. Posłuchaj innych sprzętów, chociażby nada

5. Posłuchaj jak brzmi u ciebie w domu, dobrze znaleźć miły sklep który nie kręci nosem na wypożyczanie. Jak poświęcisz na zakupy z miesiąc, powinieneś kupić dobrze.

1. Prasa audio, oceny użytkowników... no jakoś człowiek się sugeruje takimi opiniami, przecież są mądrzejsi ode mnie, ja tak naprawdę się nie znam dobrze...

2. Staram się nie spieszyć z wyborem, dlatego ciągle szukam i porównuję...

3. Nie znam sklepu w Krakowie który mógłby mi pożyczyć sprzęt do domu :(

4. Jak będę miał już parę konkretnych zestawów w głowie - wtedy pójdę posłuchać.

Słuchaj już teraz, nabierzesz troszkę wiedzy. Jak pójdziesz pierwszy raz posłuchać trójki wybranych z zamiarem zakupu, to chyba niewiele się dowiesz.

Opinie użytkowników bywają użyteczne, ale też trzeba umieć odróżnić ziarno od plew. Są serwisy komercyjne z zasady nastawione na zarobek na recenzowaniu i reklamach, są opinie użytkowników (np. audioreview). Są opinie pisane przez tych doświadczonych i tych którzy zakupili pierwszy poważny zakup, jak i tych od kina opisujące dźwięk głośników w kinie ale o tym nie wiadomo. Jak czujesz się mocny w rozróżnianiu to droga wolna :)

czyli co - generalnie radzisz żebym sobie powoli chodził i porównywał co i jak na "moje ucho działa" ? a może powinienem sobie odpuścić taki sprzęt i kupić zwykłą mikrowieżę albo np. to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.