Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Pioneer A-30-K

Gość Cadam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na czym polega tryb DIRET w tytułowym wzmacniaczu?

Pioneer A-30-K ma dodatkowe oddzielne wejście "Power Amp Direct In" - Rozumiem że podłączając źródło do tego gniazda pomijamy na drodze sygnału regulatory barwy. Czy również zostaje ominięty regulator głośności? Czy wejście "Power Amp Direct In" ma taką samą czułość jak pozostałe wejścia?

http://www.pioneer.pl/pl/products/42/98/405/A-30-K/page.html

https://www.audiostereo.pl/topic/105756-wzmacniacz-pioneer-a-30-k/

Wejscie na koncowke z pominiecie regulatorow w tym potencjometru glosnosci

Inaczej tego sobie nie wyobrazam

Czulosc tego wejscia raczej jest duzo nizsza-przewaznie z przedwzmacniacza jest duzo wyzszy poziom np 10v..

M isię wydaje że to jest jak w Denonie 1510, wtedy służy jako końcówka mocy. Czyli podłącza się tam zewnętrzny przedwzmacniacz a nie źrodło, które nie ma mozliwości regulaji głosności. Poprawcie mnie jesli jestem w blędzie.

Gość

(Konto usunięte)

M isię wydaje że to jest jak w Denonie 1510, wtedy służy jako końcówka mocy. Czyli podłącza się tam zewnętrzny przedwzmacniacz a nie źrodło, które nie ma mozliwości regulaji głosności. Poprawcie mnie jesli jestem w blędzie.

Nie jesteś w błędzie. Tak właśnie jest. Jest to wejscie na końcówkę mocy. Używa się tego wejścia np. jeśli chce się połączyć w jeden system stereo i kino domowe, a nie ma się ochoty dublować frontowych głośników. Wówczas główne głośniki frontowe podłącza się do wzmacniacza stereo, a pre-out frontów z amplitunera kina domowego podłącza się właśnie do wejścia power amp direct we wzmacniaczu stereo. Mamy wówczas normalny tryb stereo w zestawie stereo, a gdy chcemy pohulać z kinem domowym włącza się tryb power amp direct we wzmacniaczu i mamy pełne kino 5.1, 7.1 czy co tam masz. Zasadniczą zaletą i bezpiecznym rozwiązaniem tego połączenia jest w przypadku użytkowania zestawu jako kino domowe regulacja głośnonści i barwy tylko w amplitunerze kina domowego. Można oczywiście podłączyć także odrębny przedwzmacniacz. Nie służy to wejście do podłączania źródeł.

Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na czym polega tryb DIRET w tytułowym wzmacniaczu?

Chodzi o tryb DIRECT. W przypadku włączenia tej fukcji dźwięk odtwarzany jest w linii, czyli z pominieciem regulatorów barwy dźwięku i balansu. Możliwa jest tylko regulacja siły głosu, a wszelkie komponenty audio podłączasz standardowo, czy CD do wejścia CD, itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.