Skocz do zawartości
IGNORED

ampli z bypassami stereo

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

wie ktos z zainteresowanych w ktorych zobecnie produkowanych ampli tryb "pure stereo" jest naprawde pure tzn nie przepuszcza dzwieku z przynajmniej jednego wejscia analaogowego przez mikser przetwornkow DA ???

https://www.audiostereo.pl/topic/10589-ampli-z-bypassami-stereo/

harman kardon też ma - nie wiem jak wcześniejsze ale te nowe ampli mają wyłączenie regulacji tonów, tryb analog stereo, DSP off - ponoc w tym trybie droga sygnału jest całkowicie analogowa i przechodzi tylko przez regulację głośności (analogowa, sterowana cyfrowo - było juz o tym w jakims wątku)

Maly quiz, kto jest autorem zdan:

1. "zrobiłem ten test i u mnie jest tak:na analogu przestrzeń nieco mniejsza niż na cyfrówce coaxialu,dokładnośc i lokalizacja poszczególnych instrumentów gorsza,brzmienie raczej sie nie ociepliło,soprany może delikatnie wycofane,bas zrobił sie lekko dudniący i mniej kontrolowany ale raczej tak samo nisko schodził jak przy cyfrówce,ogólnie to brzmienie mi nie pasowało,za wolno wszystko się działo i mniej szczegułów,wole przestrzeń i dynamike,więc wole słuchac muzyki na moim kabelku cyfrowym"

2. "wiem jak mniej wiecej jak grają wyroby tej firmy [sony] i nie przepadam za taką liniowością jak i mało osób podejrzewam by nie przepadała."

Jeżeli pytanie było do mnie to:

Ampli ma wejście analogowe więc tutaj wchodzi sygnał z wyjścia analogowego playera (2xCinch). W ampli ustawiam tryb na Pure Stereo, w tone control na Bypass, a źródle Analog i wsio gra raczej po czystym analogu. Sprzęt jest nowy więc nie będę go jeszcze teraz otwierał, jak się skończy gwarancja to może zobaczymy co jest w środku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.