Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer N-50 - problem z połączeniem z siecią

gregorisan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jako, że to mój pierwszy post na forum chciałbym się przywitać.

Mam mały problem z połączeniem odtwarzacza sieciowego Pioneera N-50 do sieci domowej opartej na laptopie połączonym poprzez Wi-Fi z routerem z kablówki - Vectra: Cisco EPC 3925 oraz wyżej wspomnianego odtwarzacza poprzez kabel do routera.

Bez problemu łączy się z internetem i mam dostęp do radia internetowego, ale nie mogę się połączyć z komputerem i po "sieci" puszczać muzykę.

Mam wszystkie opcje udostępniania plików w miarę dobrze skonfigurowane: przesyłanie strumieniowe, udostępnianie plików oraz wyłączoną opcje zabezpieczenia sieci hasłem. Po wybraniu opcji: Music Server widnieje nazwa komputera, ale z napisem: Not Authorized.

A tak wygląda zrzut z mapy sieci:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy znajdzie się ktoś kto pomoże rozwiać ten problem?

Z góry dziękuje.

Grzesiek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na przykładzie Windows Vista :

Wejdź w połączenia sieciowe> właściwości połączenia sieci bezprzewodowej> zakładkę udostępnianie> zaznacz udostępnianie połączenia internetowego ( pierwsza opcja na górze)

Powinno pomóc.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dzięki za odpowiedz.

W moim przypadku jest do Windows 7.

I tak. Wchodzę do zakładki, którą mi podałeś, ale niestety nie mogę wybrać swojego "połączenia sieci bezprzewodowej" - po prostu go nie ma na liście - są jedynie dwa inne oraz lokalne. Próbowałem z każdym z nich oddzielnie i też bez rezultatu.

Wszystko niby działa poprawnie - radio internetowe oraz sterowanie smartphone-m, a za nic nie chce się połączyć z komputerem...

Tez mam win 7

Dalem sobie 5 minut na uruchomienie serwera tzn na strumieniowaniw z kompa do odtwazacza

Nie udalo sie

Nie wnikalem dlaczgo i dalem se spokuj

Kolejne 5 minut zajelo mi sciagniecie zainstalowanie i konfigorowanie allmediaserwer

Troche dluzej trwalo dodanie katalogow

Dziala

Kolejne 5 minut zajelo mi sciagniecie zainstalowanie i konfigorowanie allmediaserwer

Cześć. Właśnie zrobiłem jak napisałeś - zainstalowałem ten program. Serwer pojawił się na odtwarzaczu. Dodałem katalog z plikami muzycznymi - wszystko jest widoczne, ale niestety nie chce odtwarzacz muzyki........

Mógłbyś pomóc w rozwiązaniu problemu? Z góry dziękuje:)

Nie - wszystko było dobrze dodane - katalogi i pliki były widoczne. Problem był po stronie.......programu Microsoft Security Essentials. To on blokował odtwarzanie. Odinstalowałem go i wszystko pięknie działa:) Ale tylko poprzez All Media Server.

Niestety, ale dalej nie można udostępnić plików bezpośrednio z komputera...dziwna sprawa...

@pawelace12 a znasz może podobne programy jak All Media Server? Coś gdzie można "strumieniowo" odsłuchiwać pliki?

Tak działa, ale chodziło mi o to, żeby odsłuchiwać pliki bezpośrednio z programu - bo teraz podobnie jak w przypadku odtwarzania z USB muszę "ręcznie" wybierać katalogi, pliki poprzez pilota z odtwarzacza. A jest to na tyle uciążliwe, że za każdym razem muszę podejść do sprzętu bo ten wyświetlacz w N-3050 jest w ogóle nieprzydatny z odległości powyżej metra;)

A że nie posiadam na "stałe" smartphona to jest to trochę irytujące.

Myślałem, że będzie taka możliwość, że będę mógł na komputerze sobie wybierać interesujące mnie utwory...

Niestety jest tylko na Androida i iPoda, iPhona. Na komputer to są jedynie sterowniki pod usbDAC.

Znalazłem jeszcze jeden tego typu program - PS3 Media Server. Jego zaletą jest to, że nie trzeba ręcznie dodawać katalogów. Wystarczy ustawić sobie dowolną lokalizację i każde pliki i katalogi tam wgrane mamy od razu w odtwarzaczu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.