Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V450 wymiana na inny.

Windriderr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zaznaczę na wstępie że jest to mój pierwszy post, proszę zatem o wyrozumiałość... Rzeczowo i na temat, posiadam Amplituner yamaha rx-v450, noszę się z zamiarem wymiany go na coś delikatnie nowszego, o lepszym brzmieniu (o ile to możliwe) , wiadomo co do tego każdy ma inny słuch , mój jakoś specjalnie audiofilski nie jest ale lubię dźwięk wypełniony detalami w którym słychać całe pasmo. To czego mi brakuje w w.w amplitunerze to przede wszystkim środek i tony niskie, bas ewentualnie można delikatnie podbić (choć to wciąż nie jest to) , środka niestety już nie, gdyby nie wymienone bolączki nawet bym o zmianie nie myślał gdyż dynamika i ogólny odbiór dźwięku są jak najbardziej w porządku przynajmniej dla mnie. Miałem w swoim posiadaniu przez krótki czas Pioneera 1015 który grał nieco inaczej, nie wiem kurcze jak to opisać, po prostu grał jak by szybciej nie wygładzał tak pasma jak robi to yamaha, w moim odczuciu wpływało to korzystnie na detaliczność, podobał mi się również szybszy bas, bardziej dopracowany, no i amp. miał equalizer. Niestety pionka musiałem oddać , nie zdążyłem się z nim oswoić. W chwili obecnej biorę pod uwagę modele używane, ale nieco lepszej klasy może znów takiego pioneera albo model wyższy 1017, lub coś z asortymentu Onkyo, Denona bądź Harman Kardon? Naczytałem się trochę i jak to bywa z opiniami, jednoznacznej nie ma. Proszę Was zatem o rady, na co ewentualnie wymienić tą Yamahę, dodam iż słucham również muzyki , wiem że kino kuleje pod tym kątem no ale tak jak już wspomniałem audiofilem nie jestem a jedyne czego poszukuje to jak najlepsze brzmienie w rozsądnej cenie.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/106046-yamaha-rx-v450-wymiana-na-inny/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.