Skocz do zawartości
IGNORED

Informacje o Pioneer A-10 i A-20

duke_ut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jak w temacie, chciałbym zapytać czy ktoś posiada, zna, powyższe wzmacniacze (Pioneer A-10 i A-20, może A-30 - większa moc), czy różnią się one czymś między sobą - chodzi o jakość dźwięku, a nie o wyposażenie (pilot, aluminiowy panel itp).

Ktoś porównywał z innymi "tanimi wzmacniaczami" - ewentualnie z używkami w podobnej cenie?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

https://www.audiostereo.pl/topic/106253-informacje-o-pioneer-a-10-i-a-20/

Witaj,

aby ustosunkować się do Twojego pytania i rzeczowo odpowiedzieć, doradzić, potrzeba więcej informacji. Przede wszystkim z jakimi kolumnami wzmacniacz będzie współpracował, w jak dużym pomieszczeniu, jakie zazwyczaj będą odsłuchiwane gatunki muzyczne, jakie brzmienie preferujesz.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Generalnie kolumn jeszcze nie mam, startuję od "zera". Powiem szczerze, że ten wzmacniacz (pioneer a-10) mi się podoba pod względem ceny, do tego myślałem o DACu nostromo 4 i dobrać jakieś kolumny, może Wharfedale Rubiance RB-25 (słyszałem je z cambridge audio a4 i mi się podobały).

Muzyka: rock, pop, gotyk, generalnie różna. Pokój ok 16m2

Niestety u mnie w mieście, ani w bliższej okolicy nigdzie nie mogę posłuchać tego pioneera. Na papierze to on wygląda super i powinien mi w zupełności wystarczyć.

Planuje kupić najpierw wzmacniacz z tym DACiem i wtedy pochodzić po komisach i dopasować jakieś kolumienki. Budżet na całość to coś w granicach 2k.

Nie odrzucam możliwości kupienia używki, tylko czy do 600 zł da się coś wyrwać ciekawszego!? I wolałbym, aby nie był to sprzęt 10-cio czy 20-to letni:)

Gdzieś przed zakupem dawno temu obiło mi się że ktoś otwierał A-30 i wskazywał, że tam tylko większa moc, reszta to samo więc różnicy w dźwięku nie będzie..ale głowy nie dam czy to było przy tych Pioneerach bo już dużo czasu upłynęło.. :-))

Dzięki aregmax,

fajnie jakby ktoś był w stanie to potwierdzić, bo powiem, że A-30 ma niezłe opinie, a A-10 super cene:) i gdyby to była prawda to można kupić całkiem niezły tani nowy wzmacniacz ...

A czy jakiś używany wzmacniacz do 500 zł może być lepszy ?

To robicie mi trochę mętlik w głowie:). Tak czytam o tym wzmacniaczu i tutaj na forum go dużo osób odradza, natomiast w prasie w polsce i za granicą, jak również na zagranicznych forach ma bardzo dużo pozytywnych opinii i generalnie jest chwalony i polecany jako najlepszy(nowy) tani zakup.

Do pawelace12: na czym odsłychiwałeś (kolumny) ten wzmacniacz i z czym go porównywałeś ?

Udało mi się posłuchać A-30 i się .. rozczarowałem :( Porównywałem go z rotelem 920 (chyba ax) i nad`em 326bee i można powiedzieć, że pioneer za bardzo nie grał. Najlepszy był moim zdaniem nad.

Słuchałem na Tannoy v4 i dac`u nostromo 4.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.