Skocz do zawartości
IGNORED

Mission MX4 i HK3490

adym

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

połączenie HK i Mission to będzie brzmienie basowe, ciemne, ciężki. Jeśli pojawią się jeszcze problemy z akustyką pomieszczenia, możesz mieć problem z basem.

Napisz więcej szczegółów, masz już jeden z wymienionych elementów, jakie gatunki muzyczne będziesz słuchał, jakie preferujesz brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Chcialbym miec raczej neutralne brzmienie, blizej mi do rockowych klimatow. Bas jak najbardziej ale raczej twardy. Obecnie mam kilka lat taki dziwny zestaw fronty z jbl balboa + ampli Panasonica XR55, wzmacniacz klasy D. Niezle to gra ale troche efekciarsko. Nie jestem audiofilem ale chce dość dobre brzmienie. Akustyki sie nie boje.

Myślałem tez o mx5.

Witaj,

w Twoim pomieszczeniu i preferencjach zbudowałbym system, oparty najlepiej na wzmacniaczu stereofonicznym NAD C316BEE (http://q21.pl/nad-c316-bee-dostawa-gratis.html) lub jeśli musi być amplituner, to HK3490 (http://q21.pl/harman-kardon-hk-3490-kredyt-0.html). W Twoim pomieszczeniu natomiast sugerowałbym kolumny podstawkowe, idealnie sprawdzą się świetne monitory Paradigm Mini Monitor v.7 (http://q21.pl/paradigm-mini-monitor-v-7.html).

Przyjrzyj się proszę mojej propozycji, w przypadku pytań służę pomocą.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałem MX5 i HK970 i trochę tęsknie za tym brzmieniem :) bardzo spójne i bas wcale nie natarczywy, ale musi być większy salon. Z tego co pamiętam to MX4 mają dziurę na worek z piaskiem, można sobie pokombinować. Ja polecam Harmana z Missionami

Nie chce monitorów, chce podłogówki i chyba nawet sklanial bym sie do MX5 być może będę je przenosił do nieco większego pomieszczenia >30m2.

Jak taki zestaw zabrzmi w porownaniu do NAD C725BEE+ MonitorAudio BX5? Czy to podobna liga?

znam ten zestaw i gra to naprawdę zacnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.