Skocz do zawartości
IGNORED

audiotrak hd 2 komputer nie wykrywa karty

thomason89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem hd2 w pierwszej wersji nie advance podpiałem do portu właczyłem kompa win 7 i nie wykrywa go w menadzerze urzadzen tzn pisze " kontroler multimediów audio ale jest zablokowane tzn nie wykryto tego urzadzenia lub nie wykryto sterownika.

Karta jest sprawna. Macie jakies pomysły moze w biosie cos ustawic aha i najlepiej jakie stery pod win 7

w biosie niestety sie nie doszukałem jak wyłaczyc karte zintegrowana ale chyba by to niewiele pomogło sterowniki tez cos nie pasuja te ze strony takze sam nie wiem co jest grane a czytałem ze pod win 7 powinna działac bez wiekszych problemów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu masz sterowniki do wersji 32 i 64 bit

Jak się nie da, to w menadżerze podaj mu ręcznie sterowniki z tego linka po rozpakowaniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja też wczoraj kupiłem HD2, ale Advence DE.

Zapodałem stery z płyty pod win7 i śmiga.

Spróbuj włożyć w inny slot w płycie głównej..

To czy masz włączoną integre czy nie, nie ma znaczenia.

Super :)

Daj znać jak wrażenia.

Też słucham na Quantum 653 :) (świetne monitorki - w swoim przedziale cenowym miażdżą konkurencje)+ Denon PMA-500ae.

Wczoraj słuchałem karty tylko chwilę i wrazenie zrobiła na mnie powalające :) Dzisiaj posłucham trochę dłużej :)

Daj znać jak wrażenia.

Też słucham na Quantum 653 :) (świetne monitorki - w swoim przedziale cenowym miażdżą konkurencje)+ Denon PMA-500ae.

Wczoraj słuchałem karty tylko chwilę i wrazenie zrobiła na mnie powalające :) Dzisiaj posłucham trochę dłużej :)

A więc tak jak na ta chwilę nie słuchałem jej głosno ale pod wieczór puszcze sobie cos mocniej.

Do tej pory porównujac tzn na foobar na output przełanczajac karty pomiedzy soba zauwazyłem kolosalna róanice w głosnosci i przekaz tez lepszy. Niech kolega napisze jaka wersje sterowników posiada bo ja 1.08 i nie mam np equalizera itp ale ja mam wersje hd 2 nie advance.

druga sprawa to opampy bede na 100% kupował tylko jakie? na tym forum pisali ze najlepiej wypadły w testach 2x OPA 2604 + AD8022

w sumie racja a z tymi opampami co kolega mysli bo i tak mam zamiar wymienic. Z tym ze niektóre potrzebuja jakis stolik wolałbym je wymienic w najprostrzy sposób ale w miare jak najlepszej konfiguracjii 2x OPA 2604 + AD8022 ten zestaw własnie chyba w przypadku AD8022 potrzebuje "stolika"

Ukryta Zawartość

ten temat jest ciekawy i o lutowaniu tez pisza dlatego wolałbym taka konfiguracje aby je tylko włozyc i basta.

Jak na moje oko narazie gra karta neutralnie i nie podbija zbytnio z zadnych pasm zauwazyłem ze instrumenty graja bardziej wyraziscie od wbudowanej.

Ukryta Zawartość

Narazie opampów nie wymieniam. Lutowania opampa do "stoliczka" nie bałbym sie. Co tam mozna zchrzanić? ;) Wsłucham się miesiąc może trzy i sie zastanowie.

Wcześniej miałem Xonara DX i Audigy Platinum, Audiotrak hd2 advence gra o niebo lepiej. Głębsza scena, więcej detali i wiecej basu słysze na niej. Więcej smaczków.

Zasiadam słuchać dalej :)

druga sprawa to opampy bede na 100% kupował tylko jakie? na tym forum pisali ze najlepiej wypadły w testach 2x OPA 2604 + AD8022

super konfiguracja na początek miałem, używałem.

• 1 rok później...

Po sformatowaniu systemu komputera win 7 po podłaczeniu audiotraka hd2 znowu mi nie wykrywa sprzętu. Czyściłem slot jak i styki na karcie i nic wczesniej gdy pojawuił sie ten sam problem wyczysciłem tak jak wyzej i wykryło karte bez instalacjii sterów.

NIe wiem czy udac się do serwisu aby sprawdzili karte czy macie jakieś pomysły?

Ukryta Zawartość

Temat podobny ale jak narazie nie skutkuja te rady czy trzeba odinstalowac zintegrowana karte i wtedy podpiąc hd2?

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Po sformatowaniu systemu komputera win 7 po podłaczeniu audiotraka hd2 znowu mi nie wykrywa sprzętu. Czyściłem slot jak i styki na karcie i nic wczesniej gdy pojawuił sie ten sam problem wyczysciłem tak jak wyzej i wykryło karte bez instalacjii sterów.

NIe wiem czy udac się do serwisu aby sprawdzili karte czy macie jakieś pomysły?

Ukryta Zawartość

Temat podobny ale jak narazie nie skutkuja te rady czy trzeba odinstalowac zintegrowana karte i wtedy podpiąc hd2?

Nikt nic nie ma pojecia co to może być?

Ukryta Zawartość

• 10 miesięcy później...

Odświeżam temat. Karta okazała się uszkodzona podczas podpięcia do innego kompa. Czy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii lub podpowiedzieć co z tym fantem robić? Nie wiem nawet gdzie podejmują się tego typu napraw (pomiarów).

Mieszkam w Tychach woj. śląskie.

Czy zworki zaznaczone na obrazku są w odpowiedniej konfiguracji?

Dodam że czerwona zworkę kiedyś kupiłem bo wydawało mi się ze ja zgubiłem.

4521477_20160303_135046.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.