Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kina domowego

Pax_8o

Rekomendowane odpowiedzi

Adek, bez złośliwości, pomijając sens wypowiedzi to takiego bełkotu nie da się czytać...

a co Ci w tym bełkocie nie pasuje , cos było bez sensu? , próbowałem napisac i wytłumaczyc jak krowie na rowie , wybacz ale prościej już nie potrafie opisac o co mi chodzi , skoro nie da się czytac to nie czytaj mojego bełkotu , może jest ktoś bardziej kumaty i zrozumie go,

Od dyskusji jest forum.

a o czym Ty chcesz tu dyskutowac , może o moim bełkocie , o sensie ,

miałem styczność z normalnymi subwooferami, nie z tym wytworem STXa

dla niektórych to jest jedyna osiagalna cena suba i niejednemu pasuje , kiedyś na forum napisał ktoś , komu nie pasował Denon A1 , ...?

może dlatego wszystko było w zupełnym porządku, niezależnie od wzmocnienia w samym subwooferze. Zawsze podłączone kablem mono.

a może po prostu niektórzy nie potrafią sie przyznac do tego , że ich sub za ładnych kilka tysi lub nawet kilkanaście też tak się zachowuje a może nawet nie wiedzą o tym .

a co Ci w tym bełkocie nie pasuje , cos było bez sensu? ,

Sens wypowiedzi zrozumiałem ("pomijając sens wypowiedzi..."). Nie chcę być złośliwy, ale delikatnie dałem Ci do zrozumienia o co chodzi. Jeśli muszę to napisać wprost, to chyba oczywiste, że odnosiłem się do sposobu w jaki piszesz. Bez sensu jest zdanie, pisane jednym ciągiem na pół strony. Bez ładu i składu, bez kropek i przecinki byle gdzie.

Pisząc w ten sposób nie szanujesz innych forumowiczów. Wszystko na temat.

A wracając do sensu stosowania kabla Y - to zwiększa się poziom sygnału. Tylko i wyłącznie. Oczywiście jeśli subwoofer ma skopane wzmocnienie i to mu w jakiś sposób pomoże, to czemu nie zastosować ? OK, można ale też nie ma co do tego dorabiać żadnej innej filozofii że coś zaczyna grać nagle lepiej - różnica to tylko mocniejszy sygnał. Jeszcze wspomniałem o wybudzaniu z trybu stand-by - sub jest bardziej czuły na niższy poziom sygnału, druga zaleta (jeśli jakiś subwoofer ma również z tym problem). Generalnie na czas filmu - polecam wyłączenie trybu stand-by całkowicie.

A wracając do sensu stosowania kabla Y - to zwiększa się poziom sygnału. Tylko i wyłącznie

no masakra , a o co w tym wszystkim mi chodziło , właśnie o to , czy ja pisałem gdzieś , że jest lepszy dźwięk , to raz ,

Oczywiście jeśli subwoofer ma skopane wzmocnienie i to mu w jakiś sposób pomoże, to czemu nie zastosować ?

po drugie , zobacz do instrukcji subów Velodyna ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

str.8 pkt 4 , oraz rysunek 4 na str 11 , skopane wzmocnienie w Velodyne , co ,

przy subach Paradigm nie rozumiem tego połączenia suba kablami Y

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) str.3 rys.4

Bez sensu jest zdanie, pisane jednym ciągiem na pół strony. Bez ładu i składu, bez kropek i przecinki byle gdzie.

kolego jeśli to ja będę się wypowiadał to ja sam zdecyduję co jest bez sensu . Myślę , że umiem pisac . Jeśli będę miał jakiś problem ze znakami interpunkcyjnymi to zajrzę do słownika jednak gdy poczuję taką potrzebę to będę pisał zdanie nawet na całą stronę ,

Pisząc w ten sposób nie szanujesz innych forumowiczów. Wszystko na temat.

ale jak na razie to tylko Ty jeden masz z tym problem , szanuję wszystkich .

Bez jaj , postawienie przecinka nie tam gdzie mówi o tym pisownia nie świadczy o braku szacunku do potencjalnego czytelnika. Co bardziej rozgarnięty czytający tekst zrozumie o co mi chodzi ( bez obrazy) .Jak będę chciał to tak będę pisał i nikt mi nie zabroni zresztą zawsze staram się pisac zrozumiale poza tym czemu ja się Tobie w ogóle tłumaczę .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zobacz do instrukcji subów Velodyna ,

Ukryta Zawartość

str.8 pkt 4 , oraz rysunek 4 na str 11 , skopane wzmocnienie w Velodyne , co ,

przy subach Paradigm nie rozumiem tego połączenia suba kablami Y

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) str.3 rys.4

Zajrzałem do tych instrukcji i tam jest ładnie rozrysowane wszystko. Zarówno Velodyne jak i Paradigm pokazują, że amplituner łączymy z subem za pomocą pojedynczego kabla, natomiast jak mamy wzmacniacz stereo to łączymy podwójnym, tak jak logika nakazuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ja jestem chyba ślepy skoro na rysunku w instrukcji Velodyne-a figure 4. line-level subwoofer Connection Diagram. widac wyraźnie jak wychodzący pojedynczy kabel z ampla rozgałęzia się i łączy z dwoma wejściami w subie - Input R/L , może widzę inaczej ,

a są tam tylko dwa rysunki pokazujące połączenia : wysokopoziomowe i niskopoziomowe więc gdzie Ty widzisz pojedynczy RCA ,

natomiast w Paradigmie pisałem , że nie rozumie połączenia dwoma kablami typu Y ,

umiem czytac i widzę jeszcze dobrze , że pokazane jest połączenie pojedynczym kablem RCA , jest też pokazane wspomniane połączenie dwoma kablami Y ,

natomiast jak mamy wzmacniacz stereo to łączymy podwójnym, tak jak logika nakazuje.

a co jeśli sub ma tylko wejście LFE na pojedynczy RCA , to co , nie można go podłączyc do wzmacniacza ? Przejściówka czy jak ?

Są kable 2rca - 1rca

To ja jestem chyba ślepy skoro na rysunku w instrukcji Velodyne-a figure 4. line-level subwoofer Connection Diagram. widac wyraźnie jak wychodzący pojedynczy kabel z ampla rozgałęzia się i łączy z dwoma wejściami w subie - Input R/L , może widzę inaczej ,

a są tam tylko dwa rysunki pokazujące połączenia : wysokopoziomowe i niskopoziomowe więc gdzie Ty widzisz pojedynczy RCA ,

Bo to rysunek wspólny dla "wzmacniacza" z pre dwukanałowym i amplitunera/procesora z jednokanałowym pre - LFE. Masz objaśnione.

line input/lfe

Connect these jacks to the lINe oUT preamp output, LFe output, or subwoofer output jacks of your receiver/processor. If using the LFe output from your receiver or processor, plug the single cable into the “l” – lFe input or, for more signal, use a “y” connector (not included) and feed the signal into both “R” and “l” inputs

natomiast w Paradigmie pisałem , że nie rozumie połączenia dwoma kablami typu Y ,

umiem czytac i widzę jeszcze dobrze , że pokazane jest połączenie pojedynczym kablem RCA , jest też pokazane wspomniane połączenie dwoma kablami Y ,

W Paradigmie jest jasno. Amplituner z wyjściem LFE - pojedynczy kabel.

Podwójny masz rozrysowany w przypadku sprzętu stereo (wzmacniacz zintegrowany) i pre out na kanały lewy i prawy. To jest od razu pokazany przypadek gdy wzmacniacz ma rozdzielony przedwzmacniacz z końcówką mocy i spięte zworami. Jak rozdzielisz to integra przestanie grać, więc musisz rozdzielić pre out na dwa aby grała zarówno integra i sub.

• 2 tygodnie później...

Używanie takiego rodzaju wtyków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pogarsza sygnał ? Warto kupić ten kabel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do przednich głośników stx kd-200 ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.