Skocz do zawartości
IGNORED

5670 zamiast 6n3p-ew

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam na razie wystarczającej ilości gotówki a i czasem nie dysponuję też żeby oddać do modyfikacji moje monobloki Phast na 6L6. Na razie chcę wymienić lampy, jeśli to będzie jakiś krok w przód. Leżą już w pudle od prawie roku jakieś NOSy zamiast 6L6 JJ, które jednak nadal mam zainstalowane w pecykach i czy jest sens kupić te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zamiast posiadanych przeze mnie radzieckich 6n3p-ew.

Ukryta Zawartość

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/106745-5670-zamiast-6n3p-ew/

Dzięki.

Ktoś wtrąci się jeszcze do rozmowy?

Ruskie sa bardzo dobre i nie mikrofonują. Są z grubego szkła i sztywne. Wiem, bo się kiedyś naciąłem na 5670. Została mi parka, mogę odstąpić.

:) widzę, że rozrzut opinii jak z ruskiej katiuszy :)

Chodzi mi głównie o więcej przestrzeni w dźwięku i lepszą barwę instrumentów akustycznych. Wiem, że mój pre Phasta nie jest mistrzem świata i też albo będzie przerabiany ale będzie kupione coś innego w jego miejsce. Na razie skupiam się na monoblokach, będą modyfikowane za jakiś czas-jeszcze nie mam tyle gotówki, muszą jeszcze czekać. Ale korci mnie, żeby nie dużym kosztem coś poprawić :)

Wydać na te 5670 z przesyłką ok 140 zł więc można zaryzykować???

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

:) widzę, że rozrzut opinii jak z ruskiej katiuszy :)

Chodzi mi głównie o więcej przestrzeni w dźwięku i lepszą barwę instrumentów akustycznych. Wiem, że mój pre Phasta nie jest mistrzem świata i też albo będzie przerabiany ale będzie kupione coś innego w jego miejsce. Na razie skupiam się na monoblokach, będą modyfikowane za jakiś czas-jeszcze nie mam tyle gotówki, muszą jeszcze czekać. Ale korci mnie, żeby nie dużym kosztem coś poprawić :)

Wydać na te 5670 z przesyłką ok 140 zł więc można zaryzykować???

Mogę Ci opchnąc za pół tej ceny prawie nieużywane 5670.

Potrzebuję dwie pary. Ta cena 140 zł z linka to jest już za dwie pary plus jedna na zapas.

A na aligro takie coś jest też chyba godne uwagi dla wojska klepane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobre to ? Warto wydać na te z Allegro czy stówa w błoto?

No nie bolesne ale złocisz do złocisza...

Szykuję się do Ciebie od kilku miesięcy i jakoś nie za bardzo mogę się zebrać. Żenię się za dwa tygodnie więc i czasowy nie jestem ale złocisze odkładam na modyfikacje tego co posiadam. Jeśli stwierdzi(sz)my, że nie ma sensu grzebać w tym to albo się sprzeda albo zostanę póki co z tym co mam.

w takim razie skoncentruj się tym czasem na rodzinie

szkoda pary młodych lat na te audiofilskie pierdoły

a jeszcze jak wciągnie ... - trzeba mieć baaardzo wyrozumiałą kobietę :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

trzeba mieć baaardzo wyrozumiałą kobietę

Wystarczy, że słyszy :) Wtedy chyba nie jest już tak trudno :)

Defol to gratulacje ;)

Dziękuję.

AEG z aukcji allegro to są General Electric 5670, bardzo dobre, mam kilka par kupionych od tego sprzedawcy,

mam też coś co mogłoby Ci się spodobać tj Bendix 6385, tylko że cena bardzo wysoka i dlatego nie polecam.

• 1 miesiąc później...

western electrik te z zielonym napisem i AEG (chociaz te sa zadko spotykane) 5670 to sa swietne lampy

mam zalozone w monoblokach phasta i niewiarygodnie poprawily brzmienie w kazym aspekcie w stosunku do ruskich w kazdym aspekcje, rozdzielczosc, nasycenie, narwa, bas, wysokie, srednie. wymiana lapm mocy nie miala takiego znaczenia jak tych malutkich lampek sterujacych.

malutkich lampek sterujacych

Kupiłem właśnie te z aukcji AEG ale jeszcze ich nie założyłem. Małe one jakieś w porównaniu do ruskich 6n3p, które teraz mam. Miniaturki :)

Kupiłem właśnie te z aukcji AEG ale jeszcze ich nie założyłem. Małe one jakieś w porównaniu do ruskich 6n3p, które teraz mam. Miniaturki :)

Te AEG bardzo dobre lampy , używam ich od ponad roku w swoim cd , przedtem miałem rosyjskie, rca , GE a potem właśnie aeg ( telefunken) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.