Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Chario Pegasus z kablami Kimber 4TC?

Tommyd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem i początkującym miłośnikiem pięknego dzwięku, ale choroba szybko postępuje:). Byłbym wdzięczny za opinie w kwestii doboru wzmacniacza do moich kolumn (Chario Pegasus i kabli Kimber 4TC). Zależy mi głównie na lepszej ekspozycji góry i "ujarzmieniu" mocnego basu Chario. Do tej pory grają z NAD'em VISO TWO w pomieszczeniu ok 45-50 m. kw. i jest nieźle. Największe znaczenie ma dla mnie "muzykalność", stąd wybór Chario, ale nie pogardziłbym bardziej szczegółową górą. Rozważałem Arcama A38, Roksana Caspiana M1, może coś z Creeka lub Rotela? Będę wdzięczny za opinie doświadczonych kolegów:)

Nie wiem jak Chariom, ale 4TC miałem. Są to kable, które dają mocny, twardy i dobrze kontrolowany bas. Dobrza analityczne, ale dość suche przy tym.

Pomieszczenie masz wielkie. Ciekaw jestem czy to bardziej akustyka nie szkodzi niż NAD.

U mnie Pegasusy napędza T+A PowerPlant i jest naprawdę nieźle :) Wcześniej słuchałem ich z Exposure 3010S, Rotel, NAD 375 i Creek Destiny i do T+A im sporo brakowało. Te kolumny potrzebują wydajnego prądowo wzmaka, który zapanuje szczególnie nad ich basem.

Z podanych przez Ciebie posłuchałbym Roksana i Arcama, Od siebie proponowałbym posłuchać z T+A PowerPlant i Hegel H100.

Miałem Arcama FMJ 22. Przejrzysta i szczegółowa średnica i góra, i niezbyt mocny bas. Czyli coś dla Ciebie.

Jego współczesnym następcą jest chyba FMJ 38. Być może gra podobnie.

Trochę "wina" leży po stronie kabli. 4TC grają mocnym basem i łagodną górą i średnicą.

Chario będzie dobrze się zgrywał z heglem warto posłuchać będzie szybko i dynamicznie ze sporą ilością góry podanej w delikatny sposób, bas będzie szybki i mocny, ale pod pełną kontrolą

Z Roksanem na pewno ich bym nie łączył, gra on po ciepłej stronie i sam w sobie ma sporo basu więc wyszła by klucha

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.