Skocz do zawartości
IGNORED

Paradigm MONITOR 9 v.7 jaki amplituner ewentualnie wzmacniacz stereo?

buncol9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem zapytać jaki sugerujecie Państwo do w.w. kolumn wzmacniacz stereo lub amplituner do którego bardziej się skłaniam ze względu na późniejszą rozbudowę kina domowego. Słyszałem także, że do wzmacniacza nie można podpiąć np konsoli (brak DAC). Budżet to około 2000zł. Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim Italo Disco, House, Trance. z góry dziękuję i pozdrawiam

Witaj,

najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy będziesz rozbudowywał system do konfiguracji wielokanałowej. Jeśli tak, to pozostaje wybór amplitunera wielokanałowego. Pod względem brzmieniowym jednak przy podobnym budżecie znacznie lepszym rozwiązaniem jest klasyczny wzmacniacz stereofoniczny. Nie ma także problemu z podłączeniem konsoli, są wzmacniacze które posiadają wbudowany Dac lub ewentualnie zawsze możesz dokupić sobie zewnętrzny przetwornik.

Moim zdaniem najlepszym pod względem brzmieniowym i doboru do Twoich kolumn byłby wzmacniacz NAD C326 BEE (http://q21.pl/nad-c326-bee.html), który wykorzysta potencjał Twoich kolumn, alterantywą natomiast może być Marantz PM6005 (http://q21.pl/marantz-pm-6005.html), który dodatkowo wyposażony jest w dobry przetwornik cyfrowo/analogowy i posiada wejścia cyfrowe optyczne i coaxialne.

Możesz także zwrócić uwagę na dwa amplitunery sieciowe, których funkcjonalność pozwala na odsłuch internetowych stacji radiowych, dostęp do dysku NAS i wiele innych funkcji sieciowych. Mam na myśli Onkyo TX-8050 (http://q21.pl/onkyo-tx-8050.html) oraz Yamaha R-N500 (http://q21.pl/yamaha-r-n500.html). Amplitunery te jednak są klasyfikowane pod względem jakości brzmienia niżej, niż klasyczne wzmacniacze.

Przy opcji systemu wielokanałowego zaproponowałbym Ci jeden z modeli amplitunerów Yamaha. Praktycznie prawie w budżecie zmieścisz się z modele RX-V773 (http://q21.pl/yamaha-rx-v773.html), natomiast przy Twoich kolumnach zdecydowanie polecam znacznie lepszy model serii Aventage RX-A820 (http://q21.pl/yamaha-rx-a820-aventage.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań i modeli. W przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy będziesz rozbudowywał system do konfiguracji wielokanałowej. Jeśli tak, to pozostaje wybór amplitunera wielokanałowego. Pod względem brzmieniowym jednak przy podobnym budżecie znacznie lepszym rozwiązaniem jest klasyczny wzmacniacz stereofoniczny. Nie ma także problemu z podłączeniem konsoli, są wzmacniacze które posiadają wbudowany Dac lub ewentualnie zawsze możesz dokupić sobie zewnętrzny przetwornik.

Moim zdaniem najlepszym pod względem brzmieniowym i doboru do Twoich kolumn byłby wzmacniacz NAD C326 BEE (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), który wykorzysta potencjał Twoich kolumn, alterantywą natomiast może być Marantz PM6005 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), który dodatkowo wyposażony jest w dobry przetwornik cyfrowo/analogowy i posiada wejścia cyfrowe optyczne i coaxialne.

Możesz także zwrócić uwagę na dwa amplitunery sieciowe, których funkcjonalność pozwala na odsłuch internetowych stacji radiowych, dostęp do dysku NAS i wiele innych funkcji sieciowych. Mam na myśli Onkyo TX-8050 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) oraz Yamaha R-N500 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Amplitunery te jednak są klasyfikowane pod względem jakości brzmienia niżej, niż klasyczne wzmacniacze.

Przy opcji systemu wielokanałowego zaproponowałbym Ci jeden z modeli amplitunerów Yamaha. Praktycznie prawie w budżecie zmieścisz się z modele RX-V773 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), natomiast przy Twoich kolumnach zdecydowanie polecam znacznie lepszy model serii Aventage RX-A820 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań i modeli. W przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Dziękuję Q21 za podpowiedzi, mam jeszcze pytanie czy podłączaliście te kolumny z tą Yamahą RX-773 ? Jak ten zestaw gra? Czy może wybrać coś z Harmana Kardona (amplituner)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam, chciałem zapytać jaki sugerujecie Państwo do w.w. kolumn wzmacniacz stereo lub amplituner do którego bardziej się skłaniam ze względu na późniejszą rozbudowę kina domowego. Słyszałem także, że do wzmacniacza nie można podpiąć np konsoli (brak DAC). Budżet to około 2000zł. Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim Italo Disco, House, Trance. z góry dziękuję i pozdrawiam

przechodziłem to sam.

proste:

ogranicz się do Roksana (kandy ka-1 mkiii - bywają na allegro), AMC 3100/3150 jeśli znajdziesz, Rotela Ra-1520 (są / były) używki na giełdzie hi fi, baltlaba epoca 2 jak trafisz. Ale Roksan tu powinien być the best w tej muzie, potem chyba Rotel. NAD jeśli lubisz ten jego dziwny dla mnie dół, ja nie trawię, ale propozycja dobra, tylko po odsłuchu. Marantz pm 6005 za słaby, 7004 ok już!! Jeśli amplituner - prosty wybór, Onkyo. Yamaha nie grała z moimi 9 v.7. Onkyo 717 do tej muzy w sam raz, będziesz zadowolon;p. w q21 odsłuchasz sobie trochę parę sprzętów

W przypadku wyboru amplitunera, to przy marce HK należy brać pod uwagę AVR 270 lub AVR 370. To urządzenia grające mocnym dołem, potężnie, jest to także ciekawa propozycja do Paradigm.

Jeśli jest taka możliwość, zapraszam na odsłuchy, ewentualnie skontaktuj się z naszym salonem, telefonicznie łatwiej będzie coś doradzić.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 3 tygodnie później...

Hej, zdecydowanie odpuść sobie RX-V773, przerabiałem ten temat z identycznymi głośnikami, kiedy to nie posłuchałem rad doświadczonych kolegów forum;) i kupiłem do moich 9v.7 opisywany wcześniej ampli. Jak chcesz słuchać głównie muzy to tylko wzmak (oczywiście zakładając Twój budżet)!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.