Skocz do zawartości
IGNORED

Transformator do lampowego wzmaka

mlodylukas

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zbudować sobie lampowy wzmacniacz słuchawkowy. Znalazłem dwie firmy produkujące transformatory toroidalne (zasilające oczywiście :)), chciałem się zapytać która z tych firm bedzie lepsza. Zastanawoam sie pomiędzy

https://www.audiostereo.pl/topic/10723-transformator-do-lampowego-wzmaka/

uupss ... zastanawiam się pomiędzy firmą Telto (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) lub P.W.P.H Lachowski (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), obydwa są w tej samej cenie. Może ktoś już miał z nimi doświadczenie ... Dzięki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szkoda czasu i pieniedzy na eksperymenty. Czy nie lepiej zamowic w firmie Trafber

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tam gdzie trafiaki zamawia Amplifon? Moze bedzie drozej ale napewno duzo lepiej. Mam bardzo pozytywne doswiadczenia z ta firma i jej wyrobami. Polecam.

Ukryta Zawartość

Ja do wzmaków lampowych które do tej pory robiłem zamawiałem trafa w Telto i nie narzekam. Nie brumią i nie wprowadzają żadnych wibracji do obudowy - po prostu działają. A i cenę mają całkiem znośną.

hififreak.wordpress.com

"Ja do wzmaków lampowych które do tej pory robiłem zamawiałem trafa w Telto i nie narzekam. Nie brumią i nie wprowadzają żadnych wibracji do obudowy - po prostu działają"

Nie brumią??????????????

Jeden na 500 sztuk może.

Bartek1,

zamawiałem jak do tej pory kilka sztuk i te które używałem nie brumią. Faktem jest że nie były też obciążone na maxa - jakbym je maxymalnie dociążył to mogłyby zacząć. Hi-Endowe to te trafa na pewno nie są, ale jak ktoś szuka taniej alternatywy to mogą być.

hififreak.wordpress.com

Zgadzam się z Bryanem mam też dobre doswiadczenia z Telto .

Szkoda że nie znałem firmy w swoim rodzimym miescie ( dzięki mlodylukas za link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Pojadę tam obgadam sprawę czy nie mogą zrobić czegoś "extra" zwłaszcza że mają rdzenie ferrytowe a

ekranowanie magnetyczne też nie stanowi problemu.

Trafber jest droższy od innych o 70% bo jak mówi własciciel "wkładam serce" w swoje produkty a Noratel mnie olał.

Ukryta Zawartość

No cóż ,widocznie tylko mi sie wydaje że transformatory z Telto sa gównianym badziewiem.

Brumią,brzeczą ,wzbudzają się do tego czasem zamawiając napięcie 90 Volt otrzymujemy 110.Firma nawet nie ogłasza się że produkuje do audio tylko że robi trafa do halogenów.

Z drugiej strony na przykład wspomniana firma Trafber robi wyśmienite trafa ,które są bardzo ciche ,nawet pod dużym obciążeniem i do tego brzmią dobrze,no ale po co dopłacać?

Plastik gówno i tandeta dociera wszędzie,niech żyjue DIY!!

Polecam Telto!

Sorry, że wpisuję to tutaj, a nie w dziale ogłoszeń, ale może ktoś by zechciał małe głośnikowe trafa 2 szt. produkcji Indela o oznaczeniach TGR 20/63 - w sam razik do jakiejś lampki SE? Już nie przeszkadzam.

Pozdrawiam

>Zorro

No cóż...tak bywa.

Tylko że gorszych od Telto nigdy nie znalazłem więc w moim rankingu nie mogą one być po środku.

Nie wyobrażam sobie zresztą jak by mogło wyglądać jeszcze gorsze trafo,może miałoby wybuchac po iluś godzinach pracy?

Po środku umieściłbym na przykład Elpraw ,ale cholery jedne też brumią.

Pozdr.

Ja tak patrze i czytam...

Z mojego punktu widzenia jakosc trafoli u nas robionych ,[[wyjsciowych]] do lampiakow jest srednia... jeszcze nikomu w polsce nieudalo sie poznac do konca rezimu technologicznego dotyczacego wykonywania blach na rdzenie!Noooo chyba ze jakas firma sprowadza takowe z Niemiec,Szwecji lub Anglii.... inaczej to dupa nie trafol wyjdzie...

No tak starosc!

A sieciowymi to tez jest niewesolo.. tez trza ze od Szwedow zwijane rdzenie zciagac!Ostatnio do monoblokow zamawialem juz w trzech [3 ] firmach trafa 600 VA... i dupcia blada... juz bez obciazenia jecza.. zlom..cholera..

Teraz dalem szanse innej firmie... no i zobaczymy..ci odrazu powiedzieli ze ze Szwecji rdzenie zamawiaja.... i nawet rozmowa byla na poziomie ..jacys kumaci ludzie a to zadkosc!!

Jak sie sprawdza to dam markera!

Dorzucam link całkiem ciekawej firmy produkującej trafa :

Ukryta Zawartość

Brzmi to wszystko całkiem dobrze.

Może ktoś ma jakieś doswiadczenia ?

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.