Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam dobrego elektronika Yamaha a 960 ii kraków?

spartan250

Rekomendowane odpowiedzi

witam jak w temacie szukam dobrego elektronika który naprawia porządnie sprzęt. Uszkodziła mi się yamaha a 960 ii sam z głupiego niezdarstwa wpadło mi kawałek drucika do środka wzmacniacza spowodował zwarcie i uszkodziło prawy kanał oddałem do elektronika z Krakowa na oś,stoki 4 naprawił działał ale jak naprawił nie chlujnie to już inna sprawa, pod 2 miesiącach padł, ominoł zabezpieczenia wzmacniacz się zapalił i poszły dymy i to spore pokój wietrzyłem przestraszony, oddałem na gwarancje do niego trzymał go przez dwa miesiące i nawet nie zajrzał powiedział że nie da rady naprawić a nie chciało mu się zajrzeć bo po co ma za darmo robić bardzo nie Ładnie z jego strony części najtańsze końcówki mocy ST chińskie wykonanie .podeśle fotki tragedia

Powiem Ci szczerze jako człowiek naprawiający czasem różne sprzęty, najczęściej w ramach przysługi za darmo bo zarabiam na czymś zupełnie innym, że żaden FACHOWIEC (nie mylić z partaczem) nie weźmie się za naprawę po takiej usterce spowodowanej działaniem partacza. A jeżeli już to cena za naprawę przekroczy wartość tego wzmacniacza. Taki urok starych urządzeń, że ich serwisowanie i utrzymanie jest znacznie droższe niż sam zakup, oczywiście czasem warto ten koszt ponieść. Czy w tym przypadku tak jest, sam ocenisz.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Czasem warto samemu trochę usiąść z miernikiem i lutownicą - powgapiać się w schemat i po kolei sprawdzać elementy - wylutować jak trzeba - poszukać oryginałów, czy dobrych zamienników do uszkodzonych elementów. Jak ze starym samochodem - trzeba się samemu nauczyć naprawiać albo płacić majątek sprawdzonemu serwisowi. Czasem można znaleźć ofertę sprzedaży takiego samego wzmacniacza tylko np. z ostro porysowaną obudową, uszkodzonym przedwzmacniaczem i wymienić cały moduł końcówki.

Warto się pobawić bo to dobry wzmacniacz - drugi za A-1060 z tych lat

właśnie miałem się za to sam zabrac ale nie ma czasu na to,jestem w stanie zapłacic do 200zł za naprawę bo już ten model rzadko można znaleśc a gra bardzo przyzwoicie , wszystkie kondensatorki wymieniłem sam na samym początku przy zakupie na Nichicon FW i FG pięknie po tej wymianie grał poprawa 100% ale co z tego jak niezdara ze mnie i zrobiłem zwarcie przez głupi drucik ,i mi ten partacz co naprawiał spartolił ten wzmacniacz.szukam dobrego elektronika nawet mogę wysłac jeżeli w Krakowie nie znajdę porządnego fachowca

Poszukaj po forach - jest sporo porad odnośnie serwisu. W wawie ten niektórzy polecają:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale odezwałbym się też do audio-klanu (czyli dystrybutora yamahy):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ale w 200zł się raczej nie zmieścisz - może się uda za sama usługę tyle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.