Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do Boston Acoustics S 5.1.

Samarada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. Zakupiłem zestaw BA S5.1. Nie wiem totalnie jaki amplituner do nich wybrać. Poszukuję, oczywiście na miarę możliwości w/w głośników w miarę przestrzennego i efektownego kina oraz selektywnie i z głębią grającego w stereo. W przyszłości planuję dokupić porządne fronty do stereo. Pomieszczenie ok 28 m2 w prostokącie, strefa odsłuchowa ma ok. 20 m2. Dysponuję budżetem do ok. 5000 pln. Proszę o poradę, czytam wiele sprzecznych opinii. Rozważałem Yamahę 2020 lub 2030. Ostatnio polecono mi Onkyo 929, 818? Marantz nie odpowiada mi designem :(. Do tego planuję w komplecie jakiś odtwarzacz bluray. Dziękuję z Wasze porady!

Witam forumowiczów. Zakupiłem zestaw BA S5.1. Nie wiem totalnie jaki amplituner do nich wybrać. Poszukuję, oczywiście na miarę możliwości w/w głośników w miarę przestrzennego i efektownego kina oraz selektywnie i z głębią grającego w stereo. W przyszłości planuję dokupić porządne fronty do stereo. Pomieszczenie ok 28 m2 w prostokącie, strefa odsłuchowa ma ok. 20 m2. Dysponuję budżetem do ok. 5000 pln. Proszę o poradę, czytam wiele sprzecznych opinii. Rozważałem Yamahę 2020 lub 2030. Ostatnio polecono mi Onkyo 929, 818? Marantz nie odpowiada mi designem :(. Do tego planuję w komplecie jakiś odtwarzacz bluray. Dziękuję z Wasze porady!

Kupiłem silnik z napędem dieslowskim.

Zastanawiam się jaka karoserię do niego wybrać.

Dwu czy pięciodrzwiową.

Niebieska mi się nie podoba.

Może kombi ?

Tak to odbieram.

Aby zaproponować Ci konkretne urządzenia, potrzeba więcej informacji. Biorąc pod uwagę zestaw kolumn BA, spokojnie wystarczyłby amplituner typu Yamaha RX-A820, Onkyo TX-NR818 czy Denon AVR-X3000. Z tego co jednak piszesz, w przyszłości dokupisz sobie dobre fronty, czyli pewnie kładziesz duży nacisk na dźwięk stereo. Tak więc podaj więcej informacji, przede wszystkim jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, czy masz już wybrane jakieś modele kolumn frontowych - wybór amplitunera należy traktować w kontekście zakupu zestawu z kolumnami (oczywiście rozłożonego w czasie).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kupiłem silnik z napędem dieslowskim.

Zastanawiam się jaka karoserię do niego wybrać.

Dwu czy pięciodrzwiową.

Niebieska mi się nie podoba.

Może kombi ?

Tak to odbieram.

Twoja odpowiedź jest mniej merytoryczna niż moje pytanie. Takie wypowiedzi z pewnością zniechęcają ludzi poszukujących odpowiedzi do aktywności na forach.

Aby zaproponować Ci konkretne urządzenia, potrzeba więcej informacji. Biorąc pod uwagę zestaw kolumn BA, spokojnie wystarczyłby amplituner typu Yamaha RX-A820, Onkyo TX-NR818 czy Denon AVR-X3000. Z tego co jednak piszesz, w przyszłości dokupisz sobie dobre fronty, czyli pewnie kładziesz duży nacisk na dźwięk stereo. Tak więc podaj więcej informacji, przede wszystkim jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, czy masz już wybrane jakieś modele kolumn frontowych - wybór amplitunera należy traktować w kontekście zakupu zestawu z kolumnami (oczywiście rozłożonego w czasie).

Bardzo dziękuję za pytania i chęć udzielenia odpowiedzi. Rzeczywiście planuję dodatkowo zestaw stereo, stąd propozycja amplitunerów bardziej wydajnych prądowo. Stąd też ostatecznie do kina wybrałem BA z serii S, o nieco większej skuteczności i mocy subwoofera co poprzednia seria XS. Preferuję chillout, smooth jazz, reiki, słucham sporadycznie klasyki oraz ballad rockowych. Nie mam preferencji jeżeli chodzi o fronty. Gdybym miał możliwość posłuchania, chętnie bym to uczynił i dokonał wyboru samodzielnie. Oferta w tym zakresie wydaje się być bardzo szeroka, dlatego chciałbym zawęzić moje poszukiwania do kilku propozycji ekspertów. Czy moglibyście mi coś doradzić? Budżet na fronty będzie w okolicy 6000-8000 pln, niestety dopiero w przyszłym roku :). Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.