Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser HD 558 czy inne słuchawki do ok 500zł.

Bax23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jako nowy użytkownik niedoświadczony zbytnio w sprawie słuchawek proszę o pomoc w wyborze. Siedzę godzinami czytając testy i opinie a mętlik w głowie robi się tylko co raz większy. Jako osobom o różnych potrzebach i gustach może uda Wam się pomóc dobrać sprzęt do konkretnego użytkownika. :)

Sprzęt na którym będą wykorzystywane to głownie Yamaha MCR-550 i PC z interfejsem M-Audio Fast Track Pro.

Źródła dźwięku:

- na PC: wyższej jakości MP3, serwis streamingowy WIMP + trochę z bezstratnych formatów.

- Wieża: kolekcja oryginalnych CD

Jeśli chodzi o gatunki muzyczne to szeroki wachlarz; od Jazzu przez Rock, Metal, Elektronikę (zarówno proste Synth Popy jaki i wymagające IDM'y) Raczej nie słucham muzyki klasycznej i tylko okazjonalnie symfonicznej więc nie nastawiam się na jakąś mega przestrzeń. Ma być w miarę uniwersalnie, bez rozwalającego mózg basu. Raczej do dłuższych odsłuchów (2-3h) i przydało by się jakieś chociaż niewielkie tłumienie (pomieszczenie nie jest odseparowane od życia rodzinnego)

pozdrawiam!

Ja mam Sennheisery HD 555 z modem na 595 i wydaje mi sie, ze w tej cenie nic lepszego sie nie dostanie. Tylko ze ja swoje kupilem nowe za 280 zl, ale to bylo z 8 lat temu. Co do wytłumienia dzwiekow z zewnatrz to jest kiepsko. To są typowe otwarte słuchawki.

Ja mam Sennheisery HD 555 z modem na 595 i wydaje mi sie, ze w tej cenie nic lepszego sie nie dostanie. Tylko ze ja swoje kupilem nowe za 280 zl, ale to bylo z 8 lat temu. Co do wytłumienia dzwiekow z zewnatrz to jest kiepsko. To są typowe otwarte słuchawki.

A co dał brzmieniowo ten ''MOD'' i na czym on polega ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Można pójść krok dalej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to już cięzko przyrównać do 595, zupełnie inne doznania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Osobiście nie zamierzam ściągnąć tej gąbki - zwłaszcza, że już zima nadchodzi ;-)))

Dla mnie to też za daleko idąca modyfikacja - przekombinowane. Zwykły mod z odklejeniem gumek jest wystarczający. Niemniej seria 59x jest nie warta swojej ceny - przerobienie 55x na wyższy model to banał, przetworniki są dokładnie takie same. Za to seria 51x ma gorsze przetworniki, więc zakup 55x wydaje się najbardziej optymalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.