Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki do Yamahy rx-v 430

dioster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Audiostereo-forumowiczow,

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i prosze o porade.

Szukam dobrych głośników do wzmacniacza jak w tytule yamahy 430 starszy model ale służy dotychczas podłączone miałem altusy 2.0 ale dziś już brakuje porządnego brzmienia no i są możliwości, do wydania przewiduje ok 2500-3000. jeśli ktoś obyty w tym temacie mógłby doradzić mi które głośniki dobrze grały by z yamahą byłbym wdzięczny, głównie słucham muzyki ale filmy w domu też się ogląda. Wstępnie oglądałem głośniki z firm audio pro, jbl (słyszałem że starsze grają lepiej), monitor audio, klipsch i indiana line. Z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/107553-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-yamahy-rx-v-430/

Witaj,

Aby zaproponować Ci konkretne rozwiązanie, podaj proszę jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Pewnie zdajesz sobie sprawę, że przy wyborze dobrych kolum w założonym budżecie, wąskim gardłem jakościowymi systemu będzie Yamaha, tak więc w przyszłości jeśli zależy Ci na możliwie najlepszej jakości dźwięku, pomyślą także o nowym wzmacniaczy.

Tymczasem czekam na szczegóły.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam, dzięki za odpwiedź.

Po pierwsze racja myślałem o nowym wzmacniaczu ale na rynku jest obecnie tak dużo firm i modeli że nie łatwo za pierwszym razem wybrać coś odpowiedniego dla siebie, chętnie się doradze. Pomieszczenie w którym słucham muzyki ma 3 X 5 m, przy czym telewizor i glośniki znajdują się na tej krótszej ścianie. Jeśli chodzi o gatunki muzyczne to słucham głównie rocka ( polski i zagraniczny) ale coraz częściej wsłuchuje się w muzyke instrumentalną: (John Moulder, Ken Hall, Jon Anderson) dlatego z głośników chciałbym słyszeć coraz więcej wyraźnych dźwięków. Czy może trzeba zamienić wzmacniacz do kina domowego na stereo ? Ciekaw jestem odzewu. Czy można cieszyć się dźwiękiem za te pieniądze ( ok 3000 zł) czy lepiej nazbierać więcej.

• 1 miesiąc później...

Witam, dzięki za odpwiedź.

Po pierwsze racja myślałem o nowym wzmacniaczu ale na rynku jest obecnie tak dużo firm i modeli że nie łatwo za pierwszym razem wybrać coś odpowiedniego dla siebie, chętnie się doradze. Pomieszczenie w którym słucham muzyki ma 3 X 5 m, przy czym telewizor i glośniki znajdują się na tej krótszej ścianie. Jeśli chodzi o gatunki muzyczne to słucham głównie rocka ( polski i zagraniczny) ale coraz częściej wsłuchuje się w muzyke instrumentalną: (John Moulder, Ken Hall, Jon Anderson) dlatego z głośników chciałbym słyszeć coraz więcej wyraźnych dźwięków. Czy może trzeba zamienić wzmacniacz do kina domowego na stereo ? Ciekaw jestem odzewu. Czy można cieszyć się dźwiękiem za te pieniądze ( ok 3000 zł) czy lepiej nazbierać więcej.

• 2 tygodnie później...

Pozdrawiam, może ktoś będzie mógł doradzić jak napisze coś więcej. Odwiedziłem salon audio, po rozmowie ze sprzedawcą stwierdziłem że Yamaha 430 zostaje i nie ma konieczności jej zmieniać. Potrzebuje dokupić kolumny, przesłuchałem kilka par głośników Wharfedale Diamond 10.7, monitor audio BX6 oraz silver rx8, audio pro avanto. Najbardziej podobał mi się dźwięk tych najdroższych rx8 moglbym wtedy kupić tylko fronty a myślałem o komplecie 5,1. Czy ktoś mógłby mi napisać czy te dodatkowe głośniki czyli sorandy i centralny dają aż tak dużo w polu dźwiękowym że warto mieć cały komplet czy wystarczy słuchać tylko na frontach.

• 2 miesiące później...

Pozdrawiam. Po wielu odsłuchach zakupiłem kolumny monitor audio silver rx8 głównie środek pasma i ilość słyszalnych dżwięków przekonał mnie do ich zakupów nie wspominam już o jakości wykonania bo dla mnie to piękna robota. Nie dokupuje głośników efektowych zostaje na razie przy stereo wyraźnym i przyjemnym dla ucha. Potrzebuje jeszcze wymienić kabelki głośnikowe na jakieś posrebrzane bo moje miedziane mają jednak dużo basu, mialem już pożyczone ze sklepu uwazam że warto jeszcze zainwestować w dobre kable ( ten kto pisze że nie słychać różnicy stosując różne kable na pewno nie wie o co tu chodzi i do czego można używać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.