Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy + USB DAC

GPKrzychuXxX

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Chciałbym podpiąć pod :

DAC USB :

- Xperie z1

wzmacniacz słuchawkowy :

Ultrasone pro 550

Słucham :

Pop, Rock, Jazz, Electro, Dance

Na czym mi zależy :

Dobra dynamika z szybkim basem(nie dudniącym) i nie wiercąca dziur w głowie górą

Kwota :

1200zł

Czekam na wasze propozycje

https://www.audiostereo.pl/topic/107740-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy-usb-dac/

Mialem te słuchawki, krotko, jak rowniez 650, hifi 2200 oraz proline 750. Brzmienie zawsze jakies udziwnione z ogromnie głebokim basem, szczegolnie u Proline 750. 550 i 650 uwazam za kiepskie, chciarz sam uzywam Dt990pro, czyli niedrogo, to uwazam je za sprzet przedni, ostatnio mialem tez he-400; klasa! ale nie dla mnie.

Co do DAC/AMP to od tygodnia mam Audioquest Dragonfly i jestem super zadowolony (nowy z Amazon za ok 420zł), uwazam go ze lepszy od mojego V-DAC, ktorego uzytkuje od ok 3 lat. Oczywiscie przy tej klasy sprzecie roznice sa subtelne. Dragonfly ma duzo lepszy, głębszy i wykonturowany bas oraz lepsza separacje z tego co po kilku godzinach sluchania zaobserwowalem. No i jest malenki, bez kabli, bez zasilacza itd. Polecam

Mialem tez inne DACi do 1 tys ale one wszystkie brzmia baardzo podbnie, szczegolnie na Twoich sluchawkach nie odczujesz roznic. Ja przerobilem mnostwo sluchawek i zasze wracam do dt990pro. (sennheoser hd 555, hd 595, hd600, Audio technica ath a900, a700, hifiman he-400, beyery dt770, dt150, dt250, Goldringi i inne)

Jesli uda Ci sie kupic Dragonfly za 500-600 zł to smialo, bo nic lepszego do 1 tys nie ma na rynku i to obiektywnie rzecz biorac. Masz Usb Dac + Amp o rozmiarach pendrive/a ( online w UK mozesz kupic za £89!)

Ze swojej strony polecam sprzedac 550 i dolozyc reszte budzetu do innych, gdyz 550 nie sa ani wygodne ani poprawne czy miłe w brzmieniu. Polecam tez przejsc sie po alonach audio i odsluchac ze swoim sprzetem (laptop + dac) rozne sluchawki i wtedy wybrac. Z praktyki wiem ze na powitanie jest 10% rabat a i kolejne 10% mozna wytargowac. Lepsze to niz kupywanie uzywanych na aukcjach i odsprzedawanie za chwile, bo brzmienie nie odpowiada.

PS: Opinia o nachalnej gorze w dt990pro bierze sie z niewlasciwej im amplifikacjim, sam mialem ten sam problem. Z dragonfly i hifiman hm 601 jest wybornie.

Dzięki za odp :)

Tylko ze ja potrzebuje USB DAC pod smartfona(Xperia Z1) więc Audioquest Dragonfly nie wchodzi w grę

Moje 550 właśnie nie grają głownie dołem jak np 900/750 grają stonowanie nigdzie nie dudniły basem jak 750/900

Wcześniej miałem Sennhieser PXC 350 i brakuje mi z nich basu tam to była poezja :)

tylko brakowało im dynamiki szczególnie góry :/

Słucham z FLAC 16b/44Khz lub 24b/96Khz

Z galaxy s - WM8994 z Voodoo sound lub galaxy s3 - WM1811 teraz aktualnie wcd9320 - Xperia z1

Jakieś inne propozycje ?

Niestety nie mam innych propozycji.

Uwazam, że taka kombinacja jest bez sensu, jak rowniez strata pieniedzy poniewaz:

1. Jak zamierzasz dostarczyc zaslilanie pod USb dac? jak czesto bedziesz musial ładowac telefon?

2. Przyrost jakosc dzwieku bedzie minimalny, gdyz nie masz na tyle dobrych sluchawek i w dodatku jako player masz…telefon, ktory sluzy do komunikacji i do tego celu byl projektowany

Moja propozycja to

1. Za 1200zł to mozna kupic uzywany np Hifiman 601 a reszte do kieszeni i problem z głowy. Mam taki zestaw i gra rewelacyjnie. Na karty pamieci i Flac odtwarza, dac philips 1543 odpowiada za naprawde urzekajace analogowe brzmienie.

2. Poszukac innych sluchawek do Xperia

Dzięki za odp :)

Tylko ze ja potrzebuje USB DAC pod smartfona(Xperia Z1) więc Audioquest Dragonfly nie wchodzi w grę

Dlaczego?

Dragonyfly nowa wersja kosztuje obecnie 150 Euro nowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.