Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt srebro z allegro, zna ktos?

mr_kamil1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Zastanawiam sie nad kupnem tego przewodu:

http://allegro.pl/interkonekt-srebro-rca-2x40-cm-dla-audiofila-i3759804906.html

Z gory zaznaczam, ze nie chce wydac wiecej niz 200 zl, a dlugosc to najlepiej ok 0,5m.

Reszta ukladu to wzmacniacz onkyo 8640, ktory docelowo ustapi miejsca lepszemu klockowi, player to yamaha cd-n500, a kolumny to pylon pearl 20. Aktualnie korzystam z ic z zestawu yamahy czyli najtanszego badziewia, a kable glosnikowe to melodika, ktore graja calkiem przyjemnie.

Czy moze ktos kupil ic od tego sprzedawcy z allegro lub moze cos podpowiedziec?

https://www.audiostereo.pl/topic/107785-interkonekt-srebro-z-allegro-zna-ktos/

niewiem czy cud i co tam w tym siedzi ale kupiłem z ciekawości kabla diy kiedyś tego na neutrikach i gra to zadziwiająco dobrze jak na smieszne pieniadze, 2x40 to chyba zworek nie kabel:)

Wygląda na zrobiony dość porządnie.
Jeśli faktycznie z tak czystego srebra 6N to napewno wart swojej ceny.
Ogólnie jeśli ktoś trochę obcykany w temacie to taki kabel z czystego srebra jak najbardziej do zrobienia
w tej cenie.

Ostatnio kolega sam robił sobie srebrne interkonekty i wcale naprawdę nie wychodzi tak drogo.
Srebrne druciki zamawiał normalnie u jubilera.

[quote name='tecnoselfrx' timestamp='1386702516' post='3016770']
Wygląda na zrobiony dość porządnie.
Jeśli faktycznie z tak czystego srebra 6N to napewno wart swojej ceny.
Ogólnie jeśli ktoś trochę obcykany w temacie to taki kabel z czystego srebra jak najbardziej do zrobienia
w tej cenie.
[/quote]

Porządnie zrobiony ? Porządnie to mój jest zrobiony. Gruba lica srebrna wielowarstwowa izolacja i oplot w cenie tego kabla z allegro.

skk

Np. drut o grubości 1mm za 0.5m kosztuje około 17zł, spiralnie skręcony ok.25zł.
Oczywiście półfabrykaty.
Dlatego nie rozumiem ździwienia niektórych forumowiczów.

[quote name='stalin' timestamp='1386703652' post='3016798']
Porządnie zrobiony ? Porządnie to mój jest zrobiony. Gruba lica srebrna wielowarstwowa izolacja i oplot w cenie tego kabla z allegro.
[/quote]
Dużej różnicy nie widzę. Jak na 125zł to zrobiony jak napisałem dość porządnie.
Jak sam piszesz oplot w cenie tego kabla to nie rozumiem Twojego porównania
Wydałeś więcej kasy to i porządniej zrobiony...taka kolej rzeczy

[/quote]
przyszedłeś sie pochwalić? to ci odrazu mówie ze nie ma czym:)

[quote name='tecnoselfrx' timestamp='1386704018' post='3016804']
Np. drut o grubości 1mm za 0.5m kosztuje około 17zł, spiralnie skręcony ok.25zł.
Oczywiście półfabrykaty.

[/quote]

Pół metra 18 zł x4 koszulki teflonowe koszulki pcv wtyki najtańsze 4x 5 zł a gdzie 6N i robocizna ?

[quote name='konik123' timestamp='1386704152' post='3016821']
przyszedłeś sie pochwalić? to ci odrazu mówie ze nie ma czym:)
[/quote]

Nie ma czym ? hahah Jak byś zobaczył na żywo to byś się zdziwił. foto robione telefonem. A tak w ogóle to za ostatnią dyskusję waćpan się mścisz ?

skk

[quote name='stalin' timestamp='1386704231' post='3016823']
Pół metra 18 zł x4 koszulki teflonowe koszulki pcv wtyki najtańsze 4x 5 zł a gdzie 6N i robocizna ?
[/quote]
O to już trzeba byłoby zapytać pana który zrobił ten kabel z allegro. Może ma jakieś hurtowe ceny i dobre dojścia:)
Może robi to hobbistycznie,harytatywnie i dokłada jeszcze do interesu:D

[quote name='konik123' timestamp='1386704819' post='3016834']
obys sie ty nie zdziwił jak ten za 125 zeta zagra lepiej od twojego :D

ja msciwy nie jestem i nie bardzo wiem za co mam sie mścić na tobie:) raczej współczuje.
[/quote]

To dobry z Ciebie człowiek, taki współczujący. Mało teraz takich ludzi.
A co do kabla to czemu piszesz że zagra lepiej niż mój ? To twój wyrób że tak zachwalasz ? To może porównamy co ?

[quote name='tecnoselfrx' timestamp='1386704572' post='3016831']
O to już trzeba byłoby zapytać pana który zrobił ten kabel z allegro. Może ma jakieś hurtowe ceny i dobre dojścia:)
Może robi to hobbistycznie,harytatywnie i dokłada jeszcze do interesu:D
[/quote]

Może i tak

To z jakiego miasta kornik123 jesteś może spikniemy się na odsłuch ? Wymienimy doświadczenia.

skk

[quote name='konik123' timestamp='1386705485' post='3016858']
niestety nie mój a szkoda. Bydgoszcz city, mam na neutrikach profi gdzieś w szufladzie od ,,chłopa,, :)
[/quote]

Szkoda. Trochę daleko bo ja z Ostrołęki. Też mam i na neutrykach (oczywiście tych prawdziwych) te na zdjęciu to na cmc do doświadczeń bo neutryki niszczą gniazda.

skk

Panowie,też kupiłem ten kabelek z ciekawości,trochę dłuższy 0,6m i powiem wam że bylem w szoku po podłączeniu.Bardzo fajny sprężysty bas,średnica z mięskiem,góra jak to srebro trochę metaliczna ,ale gra dopiero ok.30 godzin i mam nadzieje że jeszcze sie wygrzeje.Miałem na testach parę kabli za ok.1000 zł.m.in VoVox.,Acoustic Zen i ten srebrny kabelek jest na moim zestawie lepszy.Mój zestaw to AVM M-1 ,,AudioLabor,DAC-PHAST,kolumny DIY na ETONACH.

[quote name='tecnoselfrx' timestamp='1386704018' post='3016804']
Oczywiście półfabrykaty.

Wydałeś więcej kasy to i porządniej zrobiony...taka kolej rzeczy
[/quote]

Ty nie widzisz ja widzę. Koszulka plastykowa przez którą widać spodnią warstwę, Koszulka termokurczliwa na wtykach zachodząca na oplot bo oplot ucięty nie zmieścił się w wtykach.

[quote name='borowa' timestamp='1386706608' post='3016889']
Panowie,też kupiłem ten kabelek z ciekawości,trochę dłuższy 0,6m i powiem wam że bylem w szoku po podłączeniu.Bardzo fajny sprężysty bas,średnica z mięskiem,góra jak to srebro trochę metaliczna ,ale gra dopiero ok.30 godzin i mam nadzieje że jeszcze sie wygrzeje.Miałem na testach parę kabli za ok.1000 zł.m.in VoVox.,Acoustic Zen i ten srebrny kabelek jest na moim zestawie lepszy.Mój zestaw to AVM M-1 ,,AudioLabor,DAC-PHAST,kolumny DIY na ETONACH.
[/quote]

Srebro nie jest metaliczne, wygrzeje się. Chyba że izolacja jest do d..y.

skk

Panowie ! Macie porównanie pomiędzy Chord Chameleon Silver Plus a Wireworld Equinox 6(ew7) a Albedo Blue/one ewentualnie wspominanym tu srebrnym drutem?

[quote name='stalin' timestamp='1386706838' post='3016891']

Srebro nie jest metaliczne, wygrzeje się. Chyba że izolacja jest do d..y.
[/quote]a nie można okręcić jeszcze jakimś pcv? czy chodzi o izolację wewnątrz kabla?

Porządnie to mój jest zrobiony. Gruba lica srebrna wielowarstwowa izolacja i oplot w cenie tego kabla z allegro.
[/quote]a mógłbyś zdradzić szczegółowy przepis na Twój IC z uwzględnieniem tajnego składnika ? :)

Napisalem do sprzedawcy wiadomosc z zapytaniem, czy moge wypozyczyc dwa przewody, jeden z miedzi monokrystalicznej, a drugi srebrny. Zobaczymy:) a moze nie bedzie zadnej roznicy, sam jestem ciekawy.

[quote name='1siedem' timestamp='1386714657' post='3017042']
Panowie ! Macie porównanie pomiędzy Chord Chameleon Silver Plus a Wireworld Equinox 6(ew7) a Albedo Blue/one ewentualnie wspominanym tu srebrnym dr

Tak chodzi o izolacje wewnętrzną. Ściślej mówiąc o odległość jednej żyły od drugiej.

a mógłbyś zdradzić szczegółowy przepis na Twój IC z uwzględnieniem tajnego składnika ? :)
[/quote]

Tak chodzi o izolacje wewnętrzną. Ściślej mówiąc o odległość jednej żyły od drugiej

Nie zdradę za dużo kosztowało czasu i pięniędzy (zrobiłem kilkanaście kabli z czego dwa są dobre).

Powiem tyko że nie ma co przesadzać z grubością przewodnika, teflon też nie jest konieczny wystarczy psiknąć srebro silikonem i włożyć w koszulkę termokurczliwą. Splecenie żył też jest ok

Tak jest jak napisał borawa kabel ze srebra zrobiony chałupniczo konkuruje z dość drogimi kablami firmowymi.

skk

[quote name='1siedem' timestamp='1386714657' post='3017042']
Panowie ! Macie porównanie pomiędzy Chord Chameleon Silver Plus a Wireworld Equinox 6(ew7) a Albedo Blue/one ewentualnie wspominanym tu srebrnym drutem?
[/quote] Ja porównywałem Chameleona Silver Plus vs Albedo Flat One i u mnie Chord zagrał lepiej może napiszę jakie wady wyszły w AF1 więc Albedo miał odchudzone i suche wokale basik kartonowy dużo słabszy niż Chameleon góry więcej w Chameleonie w Albedo F1 mniej ale też miała jakiś urok była trochę cieplej podana a i dynamika większa w Chameleonie .

Może pójdę przykładem pana z allegro i "skręcę" za dwa kable z tym że nikogo nie będę mamił że próba 999 to 6n ;) a wtyki na pewno nie z zanieczyszczonego mosiądzu.

skk

Ten kto sprzedaje na allegro jest tutaj też na forum ,zaoferował mi na priv żeby sprawdzić te kable ,
Kupię i porównam z moimi mam cCambridge audio ,chord anthem ,i vdh c5 ,.
Z tego co pisał to ma być lepszy od vdh

:)

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Nie ma srebra 6N w sprzedazy....kropka

Jak sie tu na forum proponuje dobre materialy ale kosztujace kilaset zlotych to niestety kazdy ucieka....bieda panowie, bieda az nie ma sily piszczec...

Za kilka set zlotych to ja wole sie nachlac niz wydac na kilka metrow teflonu, drutu, oplotu i pozlacanych wtykow, ktore wprowadza marginalne zmiany, albo wcale.

?👈

[quote name='rafal735r' timestamp='1386866903' post='3018526']
Za kilka set zlotych to ja wole sie nachlac niz wydac na kilka metrow teflonu, drutu, oplotu i pozlacanych wtykow, ktore wprowadza marginalne zmiany, albo wcale.
[/quote]

nachlać to się można i za 30 zł

[quote name='Arek__45' timestamp='1386864842' post='3018502']
Nie ma srebra 6N w sprzedazy....kropka

Jak sie tu na forum proponuje dobre materialy ale kosztujace kilaset zlotych to niestety kazdy ucieka....bieda panowie, bieda az nie ma sily piszczec...
[/quote]

Co racja, to racja !

skk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.