Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i Melomani z Białegostoku!

kepuls

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do Białostoczan. Kiedy creeka brałem obsługa w Audifilu miła była ( tmy barzdiej zasmucił mnie fakt że nie dla wszystkich i nie zawsze tacy są ), a w szczególności pewien młody(maksymalnie dwadzieścia parę lat) człowiek którego nigdy wcześniej ani później nie widziałem, może to ktoś z forumowiczów??

Byem dzisiaj w Audiofilu i tu zaskoczenie- sympatyczny sprzedawca oprowadzi mnie po sklepie, wytumaczy się z tych kiepskich telewizorów, wprawdzie zacnego producenta, ale sprzed paru lat. Okazao się że to wysprzedaż a sklep ma wyączność więc wszystko OK.

Jeśli chodzi o asortyment to jest spoko. Fajne kolumny, troche kina, super pomieszczenie odsuchowe. Żeby nie zajechao wazeliną kilka konkretnych propozycji:

1- stanowczo potrzebne są przetworniki i caa reszta dla DIY-ców. Sam skadam czasem kolumny czy wzmacniacze i kupowanie tego w Warszawie to bezsens w 300tysięcznym mieście. Pozostają ciągle sklepy z elektroniką ale tam tylko tanizna, chociaż bywają fajne wyjątki.

2- stanowczo więcej krajowych produktów, nawet kącik by się przyda. Pomyslaem co powiedziaby obcokrajowiec gdyby odwiedzi taki sklep. Z jednaj strony by się ucieszy widząc wyroby ze swojej ojczyzny a z drugiej by się zdziwi.

3- potrzeba większego zrozumienia dla modych adeptów tej sztuki. Spotkalem się ze stwierdzeniem że do Audiofila nie warto iść, bo tam wciskają drożyznę i do tego jakąś dziwną. Faktycznie potrzeba sporo odwagi żeby jakies egzotyczne klocki z pelną odpowiedzialnoscia wciskac za gruby szmal. Czasem lepiej sprzedać Panasonica, który w prasie audiofilskiej przecież i tak uchodzi za wzór odtwarzacza DVd i poczekać aż klient dorośnie do czegoś droższego, niz na silę wmawiać że w odtwarzaczu xxx to transfiormator jest większy, jakby to mialo jakies znaczenie. Liczy sie przeciez uzyskany obraz czy dźwiek a nie wielkosc użytego trafo.

4- oddawać zawsze racje klientowi ! Bez tego żadne podpieranie się wiedzą, osluchaniem czy rankingiem w konkretnej gazecie nic nie da. Nie wyobrażam sobie żebym kupil samochód marki x a nie y tylko dlategho, że w ostatniej chwili sprzedawca mnie oświecil.

5- przyszlość widzę w inwestycji w nowe geste formaty. Tu jest nisza, salon ma możliwosci odsluchu, a klienci na dlugo zapamietają gdzie stawiali pierwsze kroki w nowej tematyce. Ludzie poszukują nowej jakości w sposób inny niż tylko ciągle wywalanie kasy w coraz to nowe kabelki, kiedy różnicy i tak nie uslyszą ze względu na niedostatki plyty CD.

Pozdrawiam i sukcesów !!!!!!

może by tak z początku małymi grupkami się spotykać u kogoś na domu ( raz u jednej raz u drugiej osoby) a potem jakieś zbiorowe spotkanko zorganizować, ja do siebie chętnych na herbatkę czy inne piwo i trochę muzyki zapraszam :)

A może na początek spotkamy się w jakiejś knajpie. Poznamy się, napijemy piwa, wymienimy informacje na temat posiadanego sprzętu, oraz jakimi dysponujemy warunkami odsłuchowymi w domu. Zbierzemy podstawowe informacje i zastanowimy się, co możemy dalej zrobić.

Panowie ja również jestem „za” bardziej pasuje mi następny tydzień ( a przy okazji więcej czasu żeby nas zebrać do kupy) proponuje może odeon?? zawsze to lepiej na początek poznać się na neutralnym gruncie

off topic- zmiany na forum: no nawet niewiedziałem ze juz tyle czasu jestem

zarejestrowany na forum

( dobra zmiana)

ale ja faktycznie mało się udzielam – to chiba ze strachu żeby nie gadać głupot (tyle się w dzisiejszych czasach mówi o „pytaniach bez sensu”) hehe ;)

Dzisiaj wybrałem się do Audofila bo byłem niedaleko to myśle sobie wpadnę zobaczę może akurat mają coś ciekawego. Idę sobie i już z jakichś 30 metrów słyszę – zastanawiacie się co!? Słyszę jak nap****ą wiertarkami - tak jak by od audiofila ale nic idę sobie – A co! Podchodzę tak patrzę kurde faktycznie to w audiofilu – podchodzę do drzwi przed nosem otwiera jakiś koleś i mówi: „remont do jutra”

Szczerze to zdziwiłem się „lekko” :) czyżby coś zaczynali czynić na leprze! - i dobrze może będzie lepiej :p Wydaje mi się że robili coś przy „odsłuchowni” reszta salonu pusta! I tylko obklejona jakąś folią. Co wy na to?

Panowie a co z tym naszym spotkankiem?? nie ma więcej chętnych?

Pozdrowienia.

W miejscu gdzie były radyjka samochodowe ma powstać sala odsłuchów sprzętu stereo, a istniejąca ma być do kina domowego (jest).

Panowie bo śnieg uczyni drogi nieprzejezdnymi heh.

Hejka @ll !!!! Ja tez mieszkam w Białym .Ostatnio szukam kolumienek na front i do stereo . Moje kroki skierowałem wiec do A... Też w sobote trafiłem na remont .Pan (nie wiem sprzedawca czy właściciel ) potraktował mnie niezmiernie miło i zaprosił na odsłuch w poniedziałek .Dobrze ,że w poniedziałek nie poszedłem .Pan polecał nową marke na polskim rynku - Rubicon . Może ktos z zaawansowanych audiofilów miałby ochotę wpaść tam i przesłuchać tych kolumienek , a potem opowiedziałby nam wrażenia ....?

Nigdzie w Polsce o tej marce nie słyszeli , czyżbyśmy byli wschodnia ściana wdrożeniowa ?Kolumienki ponoć są niedrogie i dobre ,ale po waszych tekstach jakoś nie ufam sprzedawcy ....Co myślicie na ten temat ?

Wypad na beer oczywiście popieram ...Tylko kiedy ?

Spotkanie proponuję zorganizować w ten weekend (np. w piątek lub w sobotę) w Odeonie. Co Wy na to?

Może ktoś już był w nowym pomieszczeniu odsłuchowym w Audiofilu-A? Warto tam zajść?

Pomieszczenie te jest jeszcze nie skończone, ale ściany i drzwi już są. Mam dużą prośbę do forumowiczów z Białego. Ma ktoś z was NAd-a c320bee lub c352 bo bardzo by mi zależało na posłuchaniu ich i porównaniu ich z tym co mam w ofercie do nabycia w podobnej cenie. Z góry dziękuję za pomoc.

No to niech będzie piątek tak około 17-tej. Wszystkim pasuje?

>Toomi2

Gdybyś dwa miesiące temu chciał posłuchać NAD'a to bym Ci pomógł. Miałem podobny wzmak (NAD c320) i jak za te pieniądze to całkiem niezły dźwięk, tylko obudowa mogłaby być solidniejsza i ładniejsza (plastikowy front i cała reszta z cienkiej blaszki).

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.