Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofile i Melomani z Białegostoku!

kepuls

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec skoro i tak przy wypozyczaniu wplaca sie sume taka ile dany klocek kosztuje to niech sporzadza jakas pisemna umowe w ktorej bedzie jasno sprecyzowane na ile czasu wypozyczony i jakie konsekwencje ponosi wypozyczajacy w razie uszkodzenia itp - i wg mnie problem rozwiazany

No to już na 100% wiadomo że tomek7776 to ktoś ze sklepu ew. ich znajomy(rodzina etc. :) ). Zdekonspirował się tekstem ---> "o was,klientach".

Od tej pory lepiej nie traktować jego wpisów o Audiofilu na poważnie :)

Czy moze AudiofilA za pośrednictwem tomek7776 się tu reklamuje? :) - bo jesli tak to jest to raczej nie ciekawa polityka - bo takie wpisy zniechcecają. Tym bardziej ze na prawde nie rozumiem co powyzsze nasze wypowiedzi mialy wspolnego z kontaktami sklep-klijent

pozdrawiam i bez urazy :)))

-->Zydelek - pomocy, Ty możesz wiedzieć coś w tym temacie, Tomek7776 to ktoś z dobrych znajomych AudifilaA ( czy ktoś nawet od nich ), czy z kepulsem nie mamy racji co do tego kim jest tomek7776 :)

Znam Tomka osobiście i nie jest rozumiem z czym miałby się ujawniać.

Zawsze był dobrze załatwiany w Audiofilu ,stąd bierze się jego sympatia do tej firmy.

Właściciela sklepu zna bardzo dobrze,ale tak się składa,że większość starszych "sprzętomaniaków" zna się od lat.

Car audio denerwowało Wojtka R. i postanowił je usunąć,zrobił ekstra promocję i towar szybko został sprzedany.

Zostało jeszcze parę modeli,ale wtej cenie nie na długo.

Miast bawić w ploty, bierzta się za klonowania i upgrejdy ,czy coś tam jeszcze :))))))

I widzisz Frank'u Twoja wypowiedz jest jasna i klarowna, krutka i tresciwa.

A Tomka7776 z pogranicza kpin i obrazy i to co mnie najbardziej zdziwilo to jak by zupelnie nie uzasadniona "milosc" do salonu ktora wydawalo by sie ni jak sie ma do zeczewistosci. - chyba mnie rozumiesz...? A i powtoze raz jeszcze ze wszystko jest "cacy" z wyjatkiem kilku kwesti ktore mnie zralizy juz jakis czas temu, i prawie o nich zapomnialem, co nota bene ujawnia sie w moich ostatnich wpisach dot. sklepu.

Pozdrawiam. :)

-->Frank, a jak tam u Ciebie GC? Chyba też coś w te klimaty grzebałeś?

A co do tomka7776, to wcale mnie nie dziwi iż chwali AudofilaA, tylko troszkę mnie razi że próbuje przekręcać moje wpisy co do jakości-kultury obsługi w tym przybytku. On został dobrze tam potraktowany, ja tak samo, ale są tacy którzy tyle szczęścia nie mieli i wolą się zaopatrywać gdzie indziej, i twierdzenie tomka7776 że zostali tak potraktowani za chęć zakupów "gdzie indziej" mija się z prawdą ( ludzie o których mówię sporo czasu odczekali po zrezygnowaniu z usług AudiofilaA zanim coś nowego kupili, a nie są to osobnicy którzy w porządnym sklepie najpierw odsłuchują, a potem zakupu tego samego sprzętu w markecie dokonują ). Więc dobrze by było swoich uwag na temat tego sklepu wysłuchać, a nie od razu przeinaczać co ktoś powiedział, no ale to jest specyfika internetu że conieco może się pomieszać, więc najlepiej spotkać się przy piwku i tam sobie przedstawiać argumenta, w miłej spokojno-piwnej atmosferce. No i tu dochodzę do sedna sprawy, kiedy znów spotkanie w Odeonie :) ?

Pozdrawiam.

Ja skonczyłem współpracę z "szanownym" sklepem w momencie, kiedy przyszedłszy (z gotówką) do w/w, w celu zakupu CA D500 (słyszałem go już wcześniej)nawówczas niezwykle popularnego otrzymałem w odpowiedzi cytuje: "Człowieku na ten kompakt trzeba robić przedpłaty!!! Proponuje Marantza CD6000" Załamany po powrocie do domu zadzwoniłem do Decibela i w ciągu kilku dni (dzięki uprzejmości kolegi) CD przyjechał do mnie z Wa-wy... Nie wiem z czego takie mnie potraktowanie wynikło: czy z racji mojego wieku (miałem wtedy lat 18) czy może z powodu znakomitego rozeznania sprzedawcy w rynku. Tak czy inaczej o sklepie za dobrze to nie świadczy.

Poza tym przez całą moją znajomość z "A-A" zadziwiała mnie nadzwyczajna cecha "klocków", które się tam znajdowały, A mnianowicie to, że grały one dobrze wyłącznie ze sprzętem znajdującym się na stanie, a zapytawszy sprzedawcę (nie ważne którego), o element będący w ofercie dystrybutora nie wpółpracującego ze sklepem otrzymywałem jednoznaczną odpowiedź: "to shit nawet nie masz po co fatygować się na odsłuch". Wiadomo Młody-Głupi ale swój rozum ma.

OD tamtej pory zaopatruje się wyłącnie u sprzedawców z Warszawki- i tak już pewnie zostanie (koszt przejazdu zwraca się zwykle w różnicy cen mdz. obu miastami).

Cieszę się i jestem zdziwiony że jest nas tak wielu (a z pewnością sporo osób wolało wydać pieniądze na np. nowy kabelek niż na komputer i o iczh istnieniu drogą internetową się nie dowiemy). Ubolewam równocześnie nad ubogością białostockiego rynku Hi-Fi i niską klasą handlowców tu operujących. Pozdrawiam wszystkich.

-->Krzysiak ( kryszak? :) ), tylko się cieszyć że zamiast CA 500 doradzili ci CD6000 :) . Mnie też od sonówki na szczęście odciągneli ( 3D Lab czy jak mu tam było :) ). Zdaje się się tych samych argumentów używali :).

A tak już na serio, że coś jest gówno i wsio to conajwyżej na forum możemy sobiepozwolić na taką wypowiedź, oni tam w sklepie jednak powinni wysilić się i podać i plusy i minusy danego urządzenia ( jeżeli mieli z nim styczność ).

Ja tam jestem ze swego CA zadowolony, choć już się trochę zestarzał. CD6000 troche za miętki jak dla mnie.

Główny problem z tym sklepem leży chyba właśnie w tym że oni mają styczność tylko z ty co mają, niestety są po prostu zimnokrwistymi handlowcami.

Lt_Bri, Kepuls

skad u was taka nerwowosc?

komisja sledcza?szukacie jakies sensacji?

trudno zrozumiec to co napisalem?

a moze to ktorys z was pozycza i psuje?stad te nerwowe wpisy?

Krzysiak

1.na calym swiecie na atrakcyjne towary,gdzie popyt przewyzsza podaz, sa przedplaty,to w handlu normalne.

2.osobiscie wolalbym zakupic sprzet w miejscu zamieszkania,ze wzgledu na gwarancje.

3.malo prawdopodobne abys kupil go taniej,biorac pod uwage koszta podrozy i zmarnowany czas.

4.popelniles spory blad,bo Maranz jest duzo lepszy,a takze bardzo dobrze poddaje sie tunningowi.

tomku tomku, Tyś nerwowy jest :) , a u mnie prawie wszystko z uśmiechem napisane :)

Co do marantza to rzecz jasna racja.

Co do cen w A-A to już nie...

Podam przykład Kef Q1 --> nawet jak się wybiorę na odsłuch i zakupy do sklepików nad naszym wspaniałym morzem, to i tak w porównaniu z A-A oszczędzam 300zł, dystrybutor tu i tam ten sam, gwarancja ta sama ( niestety musiałem z niej skorzystać z powodu drobnego defektu, oczywiście nie było najmniejszych z tym problemów ). Czemu A-A zarzuca ludziom tą samą bzdurną cenę co dystrybutor indywidualnym odbiorcom, do dziś nie wiem, ale dla A-A od tego kupujących nie przybędzie...

Jeżeli nie mogą przyciągnąć kupujących dużym wyborem klocków, to niech atrakcyjną ceną spróbują...

Tomku7776 na piwko do Odeona byś przyszedł zamiast na odległość tak gadać.

Pozdrawiam i czekam na ewentualne spotkanie. :)

ps. a co do brania ze sklepów urządzeń na odsłuch do domu, to tego nigdy nie praktykuję ( wiem, to spory błąd z mojej strony... )

Mi w bezpośrednich odsłuchach bardziej podobał się CA i temat lepszy gorszy uważam za zakończony (de gustibus non est disputandum).

--> tomek7776

Ad.1 Tyle że wtedy nikt nie robił na ten sprzęt przedpłat, bo nie było po co. Stany magazynowe Decibela były na tyle duże że nie było to konieczne.

Ad.2 Ja za komfort obcowania ze sprzedawcą-profesjonalistą jestem gotów z tego zrezygnować (wiesz zresztą jak wygląda wysyłka sprzętu z A-A? - Servisco (ja tej firmy nie darzę zaufaniem po tym jak mi przewieźli 2 szyby do auta i klocka nawet za 1,5kzł bym im nie powierzył).

Ad.3 Nie wiem czy akurat ten element swojego toru kupiłbym taniej, ale nie trudno znaleźć w kraju tańsze sklepy i tu pola do dyskusji też nie zostawie - pojeździsz- zobaczysz.

Ad.4 Mi w bezpośrednich odsłuchach bardziej podobał się CA i temat lepszy gorszy uważam za zakończony (de gustibus non est disputandum). Poza tym nie praktykuje tuningu, bo posiadając wiedzę elektroniczną na moim poziomie więcej mogę popsuć niż naprawić.

Pozdrawiam

Krzysiak (nie Kryszak :))

i jeszcze jedno,malo wiarygodna jest historia,ze AA nie chcial sprowadzic,i zarobic na tobie.

sam jestem handlowcem,i znam ludzi z AA,to profesjonalisci,wiec napewno czegos nie dopowiedziales nam na tym forum o calej sytuacji,jesli wogole miala taka miejsce.

-->tomek7776, jasne że mam w tym swój interes :) fajne towarzystwo przy piwie sporo warte jest, a czy piwo wypijemy w Odeonie czy gdzie indziej to rzecz niezbyt istotna. Ale miejsce jak ostatniego większego spotkania ( tyle że 2 - 3 godzinki później żeby więcej osób mogło się wyrobić ) jest chyba dobre...

No to jak panowie? :)

Kombinujemy jakieś spotkanie "part two"? :) - czy jeszcze troche poczekamy :P

Może tym razem w większym gronie i zapiski zacząć już powolutku "zbierac"...

Pozdr.

--> tomek 7776

Panowie z A-A dali więc ciała. W ten sposób uświadomiłeś mnie, że4 nawet handlowcami są kiepskimi...

Poza tym nie wiem czego mógłbym Ci nie dopowiedzieć...

"mam takze odmienne zdanie co do tego czy dyskutuje sie o gustach"

-O... to zaiste ciekawe...

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.