Skocz do zawartości
IGNORED

Słucham prawie wszystkiego...

sopalex

Rekomendowane odpowiedzi

Słucham prawie wszystkiego rock, pop, jazz i nawet muzyki house. Pokoj mam niewielki, jakies 12 m2 zalezy mi na tym zeby glos byl w miare fajny, miekki bas, czysty dzwiek, ale nie musi on posiadac monstrualnej mocy, czy wobec wyzej wymienionych oczekiwan Amplituner Yamaha RX396 RDS, bedzie dobrą bazą do zbudowania mojego przyszlego zestawu HI-FI??? dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam....

https://www.audiostereo.pl/topic/10781-s%C5%82ucham-prawie-wszystkiego/

Ja tam mysle ze najlepsze to: transport->jitter-killer->dac->bufor->pre->amp->filtry a z nich juz prosto do kolumn. Z klockow (+dwa tunery, am i fm) mozna zestawic wieze do podparcia sufitu. Filary w modzie.

Zeby jednak nie bylo niekonstruktywnie - miast wydawac 700 stowek na nowy amplituner Yamahy, 700 stowek na nowy CD Yamahy, 1000 na takie sobie nowe monitorki proponuje Sopalexowi dwa warianty na tzw. rozruch:

1. kupic za 1800 Pianocrafta

2. kupic za 1800 przyzwoity zestaw z drugiej reki, niekoniecznie calosc od reki

Stracisz IMHO mniej.

Anno - pewnie. Dlatego proponuje od razu myslec o rozwiazaniu standalone preamp + monobloki. A wiesz jak przeszkadza w CD wspolne zasilanie transportu i DAC-a? A wiesz jak szkodza dzwiekowi energooszczedne zarowki?

Ah, te fetysze...

Jazz ;-)

A czy mozna MD posluchac w Wwie ;-) Moze mala prezentacje ;-)

do Aniawroc

W moim przypadku odzielne klocki daly duza poprawe jak tez inne moje doswiadczenia wskazuja ze ktos majacy dobra integre przesiada sie np na monobloczki ( np Passa ;-) lub lampowe ;-) bo wtedy jest duzo lepiej ;-) ale MD jest przedemna wiec moze sie nawroce ;-)

P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.