Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny ~800zl Onkyo Integra a-8850+ dx-6850+ Dual 505-4

moinhoubc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie Kolegów.

Zwracam sie uprzejmie z pytaniem:

Jakie kolumny uzywane polecilibyscie do zestawu

Onkyo Integra A-8850 + cd DX-6850 + Dual 505-3?

Pomieszczenie:

Prostokatne ok.15m2, odleglosc od sluchacza 2-2,5m.

Muzyka:

Od elektroniccznej, vocal trance, ambient, rock'n'roll, rock, ogolnie szeroki zakres.

Mam 2 typy rozwiazań:

1o -kolumny podlogowe lub wieksze monitory 2,5-3 drozne. I tutaj raczej cos starszego np. Mirsch 3-28, atl hans deutsch hd-314i, arcus tm-69, marantz hd-66. Ogolnie cos w tę stronę. Moze macie jakies propozycje? Moze jakies Bangi?

2o -troche niowsze monitorki- male pomieszczenie, moze wystarczy? Moje typy to acustic energy aegis one, tannoy m1, wharfedale 8.1. Tutaj nie mam zbytniego obycia. Jedyne mniejsze monitory ktore podpinalem to byly heco chyba p3000 i studiocraft by bose. Jakies pomysly jeszcze?

3o- moze jakis inny typ? Moze jest jakas inna droga o ktorej nie pomyslalem?

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

U mnie z A-8850 świetnie grają Tonsile Siesta Front.

mam co prawda inną integrę gdyż 8470 ale potwierdzam że siesty front dobrze się zgrywają z onkyo, u mnie gra w takiej konfiguracji, onkyo swoim neutralnym charakterem pasują do nich, same siesty front też grają bez przebarwień i są szybkie z niezłą rozdzielczością, w całym paśmie w miarę regularnie - jeśli lubisz wierny dzwięk taki jaki jest wysyłany bez żadnych podbić na którymś paśmie też polecam dobór do onkyo siest front, bas jest umiarkowany ale ładnie schodzi - ja akurat wolę jak mi nie wali po głowie ale dyskretnie mruczy.

monitorki które wymieniłeś - m1 pasują brzmieniowo (sam testowałem także) ale z niskimi zakresami jest kiepsko (po prosto z racji małych wymiarów)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.