Skocz do zawartości
IGNORED

kable sygnałowe firmy Kon-Tech

robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Kontech produkuje szeroka game kabli.

Uzywam interkonektow i glosnikowych juz od kilku lat, a z powodu czestych zmian zestawow, w ruchu sa wszystkie modele.

Dla kazdego z zestawow zazwyczaj udaje sie dobrac odpowiedni kabelek z Kontechu. Z pozytkiem dla dzwieku.

Standardowo - polecam sprawdzenie we wlasnych warunkach.

Witam,

Nie wiem czy to pytanie traktować jako żart? Ale pomimo to odpowiem:

1. Interkonekty

najlepiej sprawdzają się w konfiguracji "źródło" -->> "wzmacniacz"

"źródło" to najczęściej, w dzisiejszych systemach, odtwarzacz CD lub DVD, rzadziej choć przeżywa odrodzenie, gramofon z przedwzmacniaczem, bardzo rzadko magnetofon (zwłaszcza szpulowy)

2. Kable głośnikowe

najlepiej sprawdzają się w konfiguracji "wzmacniacz" -->> "kolumny"

wzmacniacze, w najprostszym ujęciu, wręcz skrócie, są tranzystorowe, lampowe, hybrydowe, a także cyfrowe (choć równie dobrze mogłyby być odmianą tranzystorowego (na układach półprzewodnikowych czyli na układach wieloelementowych, wśród tych elementów znajduje się całe mnóstwo tranzystorów).

Mam nadzieję, że o to chodziło, bo nie wyobrazam sobie abym miał podać zestawienie kilku tysięcy źródeł z kilkoma tysiącami wzmacniaczy i to w różnych zestawieniach, a następnie wytypować, w których jaki typ kabla zachowuje się dobrze, a w których źle.

moze najprosciej jest odpowiedziec, tak jak odpowiada pan Andrzej - czyli nie ma kabli dobrych i zlych sa tylko takie, ktore dobrze lub zle zagraja w konkretnym systemie - a zeby to sprawdzic trzeba po prostu posluchac

Nie wiem jak interkonekty ale sam posiadam juz prawie dwa lata kabel glosnikowy - molibdenowy ( chyba czarny w nomenklaturze firmy)z dodatkiem dwoch żył miedzianych i jestem z niego bardzo zadowolony. Przewody grają z lampą 300 B i kolumnami AUDIO NOTE AN-E/Spa.

Moje pytanie było jak najbardziej poważne - Panie Delta Studio - a chodziło mi o przykładowe konfiguracje a nie tysiące - nie każdy może sobie pozwolić na domowe eksperymenty w najróżniejszych konfiguracjach - podobno nie ma głupich pytań - są za to - jak widać głupie odpowiedzi i to jeszcze przedstawiciela firmy, który zjadł wszystkie rozumy - dzięki za mądrą i duzo wyjaśniającą odpowiedź.

->robcio

Nie ma głupich pytań: być może. Ale na pewno są pytania, na które trudno dać sensowną odpowiedź. Jeśli czytasz choć trochę wypowiedzi na tym forum, to chyba sie już zorientowałeś, że jeśli zadasz konkretne pytanie, to najczęściej uzyszkasz większość rozsądnych odpowiedzi. Twoje pytanie nie jest sensowne, więc i odpowiedzi masz adekwatne. Czego oczekiwałeś? Że ludzie tu rzucą się wypisywać elaboraty? Że nie mają nic innego do roboty tylko zastanawiać się, o co też mogło Ci chodzić, a potem opisywać wszystkie przychodzące do głowy kombibacje? Chyba byłeś naiwny. Kabli jest kilka rodzajów, a możliwych konfikuracji dziesiątki tysięcy albo więcej. Jak zawęzisz obszar swoich poszukiwań, co pozwoli odpowiedzieć Ci w kilku zdaniach, to możesz liczyć na konkrety. A tak sam się podłożyłeś, to i dostałeś prztyczka.

Nie obrażaj się, tylko napisz do czego Ci potrzebny kabel, jaki kabel, co chciałbyś zmienić w stosunku do tego, co masz... Pomóż sobie sam, a pomogą Ci także inni.

poza tym masz juz kabel Kontechu wiec o co wlasciwie pytasz? - powinienes miec w tym momencie wieksze doswiadczenie niz my, ktorzy sluchalismy tych kabli po pare razy w czasie odsluchow w SAPR lub DeltaStudio

Panie "Robcio"

Z laski swojej, racz przeczytac ze zrozumieniem dwa pytania, ktore zadales powyzej. Moze wowczas dojdziesz do wniosku, ze nie mogles otrzymac innej odpowiedzi.

Reprezentujesz to co jest bardzo wkurzajace - beztroske w zadawaniu pytan, a pozniej pretensje, ze otrzymujesz pouczajace odpowiedzi. Troche logiki. Prosze na przyszlosc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.