Skocz do zawartości
IGNORED

używane stereo do 3000zł

MatthewTourist

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w pierwszym poście,

Proszę o pomoc w doborze sprzętu i o zweryfikowanie moich planów.
Podstawowe informacje:
- budżet ok. 3000 zł
- zestaw z oferty sprzętu używanego
- pokój: 4x5m
- muzyka: muzyka gitarowa, blues, rock, grunge - często; jazz, muzyka elektroniczna - rzadziej
zespoły/artyści często słuchane: pink floyd, jesse cook, dire straits, dave matthews band, jack white, metallica

Myślę o zakupie Rotel ra-01 + Rotel rcd-02 i połączeniu tego z kolumnami Focal Chorus 705V.
Czy powyższe połączenie wydaję się dobre?
Okablowanie posiadam, nie zamierzam go od razu zmieniać. Kable głośnikowe Procab LS25 oraz interkonekt sprzedawany razem z odtw. CD Naim CD5i.
Będę wdzięczny za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/107865-u%C5%BCywane-stereo-do-3000z%C5%82/

To niestety nie jest dobre połączenie. Będzie zbyt jasno, ostro, bez wypełnienia, metalicznie i nieprzyjemnie.

Musisz poszukać do tej elektroniki ciepło grających kolumn.
Albo do tych kolumn ciepło grającej elektroniki ... :-)

Dziękuję za odpowedzi. Nie sprzedaje Naima, napisałem że mam interkonekt dodawany w sprzedaży z Naimem :)
Audiotechnology, myślisz że Acram będzie dobrze uzupełniał Focale?
Justas, z czym połączyłbyś Rotele? Ewentualnie Chorusy 705V :)

Jeżeli chodzi o Focale to mam doświawczenie z 806V połączonymi z Baltlabem Epoca 1v.3 i wspomnianym Naimem. Często odsłuchuje muzykę na takim zestawie i jest to na razie dla mnie wzór naturalnego odwzorowania muzyki.

Pozdrawiam

Wyczytałem na forum że w/w Rotel możnaspróbować połączyć z B&W 602. Co Wy na to drodzy Forumowicze?
Na allegro jest teraz oferta B&W DM602.5 S3, a także B&W 601.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem. Dziś nabyłem Rotel ra-01, Rotel rcd-02 oraz B&W DM602.5 S3.
Czekam z niecierpliwością na paczki ze sprzętem. Gdy wszystko poskładam i odsłucham, na pewno podzielę się wrażeniami.

Nadal jestem ciekawy opinii Forumowiczów czy dokonałem dobrego połączenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.