Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica między MF A3 a MF E11

wkr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi powiedzieć jaka jest różnica w brzmieniu między tymi dwoma wzmacniaczami, domyślam się, że różnica oczywiście będzię bo przeciesz A3 jest inną konstrukcją i ma większą moc i należy do innej kategorii cenowej ale chodzi mi o to czy A3 ma podobny charakter do E11 czy może jest o dwie klasy lepszy, może ktoś po prostu miał okazje słuchać obydwu i mógłby się podzielić informacją będe bardzo wdzięczny. Dodam tylko, że obecnie mam E11 ale nieco jakby mi zaczynało brakować mocy w niektórych sytuacjach, ale brzmienie mi odpowiada więc sobie wymyśliłem, że skoro jest to ta sama firma to może wymienie sobie wzmacniacz na A3 być może charakter pozostanie ale będzie o kalse lepszy, bczy dobrze kombinuje???

wkr - dobrze kombinujesz bo charakter Musicala A3 zachowuje. Sam się nad nim zastanawiałem (A3), ale w tej klasie to mozna juz Musicalowi znaleźć mocną konkurencję (zdecydowanie łatwiej niż dla E11) - nie ma sensu się ograniczać tylko do MF w poszukiwaniach. Zresztą nie znam Akkusa więc nie wiem jak by to mogło wyjść "w praniu". DVD pewnie dodaje trochę basu i góry - jak znam soniacza.

Witam,

>Zegarmistrz

Sony jest raczej najsłabszym ogniwem w moim systemie i żeby poprawić sobie dźwięk musiałbym dokupić cd i o tym również myślę, jednak bardzo lubię koncerty na dvd więc skupiam się na razie na tym co poprawi mi "prezentacje" w tej konfiguracji, co do Musicala E11 + Akkus na usherach to dźwięk bardzo mi odpowiada, po prostu E11 ma lekkie problemy z zachowaniem kontroli basu dlatego myślę o A3, chcę mieć tylko pewność, że A3 ma to co E11 tylko powiedzmy o klasę lub dwie lepiej, nie mniej ciekaw byłbym również sugestii co do innych opcji wzmacniaczy z zachowaaniem charakteru Musicali ale może lepszych.

problem w tym, że MF jest bardzo dobry w TE klocki i podrobić jego brzmienie i jeszcze dodać coś ekstra jest za podobne pieniądze ciężko (chyba, że 2hand lampa) i no moze jeszcze jakiś Elektrocompaniet. A zo do DVD to sam mam też Soniacza tyle że narazie stojącego "na klockach" z powodu padu lampy w projektorze. Dobry wzmak i kolumny zdecydowanie potrafia się dobrze przysłużyć przy oglądaniu filmów. Co prawda teraz będę musiał wzmacniacz jakos zasłaniać żeby mini swiecił za jasno:)))

Witam,

Dzięki wielkie, podsumowując można powiedzieć, że A3 ma to co E11 + jeszcze trochę i nie będzie tak, że charakter który mi odpowiada zmieni się?! To mi wystarczy, no chyba, że ktoś jest w stanie podać mi wręcz bezpośrednie różnice w brzmieniu bo porównywał te wzmacniacze za co byłbym również wdzięczny a jak mi się trafi tylko okazja to sam sobie je porównam ale na razie okazja się nie nadarza więc muszę się po prostu pytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.