Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner wybrać

KicekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem nowy i dlatego pytam o opinię nt. tych dwóch amplitunerów:

denon avr-1513 vs harman kardon avr 156

Ceny są podobne chodzi tylko o opinię bardziej doświadczonych osób. O kolumny na razie nie pytam bo to inna bajka ale myślę nad JBL ES80 lub E80.

Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/107947-jaki-amplituner-wybra%C4%87/

To budżetowe "klocki" więc żadnych "wodotrysków" nie będzie , skoro strzelasz w ten segment to zapewne albo nie masz za dużo kasy albo masz niewielkie wymagania , to ma być kino domowe w przyszłości czy stereo , a słyszałes ich wogóle , tych JBL-li czy tak sobie strzeliłeś ,

w tym przedziale cenowym nie będzie praktycznie żadnych różnic jeśli chodzi o jakieś zróżnicowanie w brzmieniu czy to w kinie czy w stereo , jest tu na forum kilka tematów , które doskonale pokazują co się dzieje gdy ktoś kupuje jedne z najtańszych "klocków" poczytaj je np.:

Yamaha RX-V373+Onyx100+jaki sub?

Amplituner+5.1 wątpliwości początkującego

Kino Domowe:5.1,rozsądnie i z głową

a gdy zerkniesz na dalsze strony tego forum to znajdziesz więcej podobnych tematów ludzi chcących kupić kino d. za ok 2-2,5 do 3 tys , zastanów się czy nie warto dołożyć i kupić od razu lepszego ampla a później po kolei lepsze kolumny , nie twierdzę , że te JBL-e są złe , wszystko zależy od tego jakie brzmienie nam podchodzi.

Do serii jbl es tylko harman, bo kolumny są ostre i trzeba je złagodzić, avr który jest ciemniejszy i łagodniejszy. Proponuje 161 sprawdzi się na pewno słyszałem takie połączenie było ok.

• 3 tygodnie później...

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.

Jednak wybór padł na używanego Kenwooda KRF-8030D (kolega sprzedawał i wziąłem po pieniądzach jak się to mówi).

Jeśli chodzi o JBL ES80 to słyszałem u kolegi jak grają na Denonie (nie pamiętam modelu) i brzmiały fajnie.

Ale teraz to chyba do tego Kenwooda to JBL nie bardzo. Jeśli macie jakieś propozycję podeślijcie. (Chodzi o same Fronty bardziej stereo)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.