Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD/SACD dla Harman Kardon HK 3490 & Elac 68.2

DelphiX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Posiadam amplituner Harman Kardon HK 3490 oraz kolumny Elac 68.2. Szukam teraz odtwarzacz CD/SACD do tego zestawu.

HD 980 nie chce, gdyż dużo ludzi podaje iż gubi on się podczas odtwarzania. Zależy mi na nieco ocieplonym dźwięku oraz przestrzeni.

Pozdrawiam, DelphiX

@Markus77

Obecnym źródłem jest odtwarzacz płyt CD-R w PC oraz karta dźwiękowa Creative Titanium HD (panowie spokojnie tak to "creative", ale konwerter cyfrowo-analogowy to Burr-Brown PCM1794 - bardzo przyzwoite parametry)

To będzie moje pierwszy odtwarzacz CD - proszę Was jako bardziej osłuchanych o naprowadzenie na odpowiedni trop. Myślałem o Yamacha' e CD-S700 lub CD-S300

Co do wzmacniacza - słuchałem go i jego charakter bardzo mi się spodobał - porównywałem z Yamahą oraz innymi Amplitunerami do 2000 zł. Wg moich subiektywnych odczuć jest nieco ciepły, nie jest zbyt zbity.

Wierzę w to, że poważniejsze systemy zagrają lepiej, ale niestety jako młody człowiek w swej pierwszej pracy i studiach mam ograniczone zasoby $.

Natomiast w Elacach jako kolumnach do 4000 zł się po prostu zakochałem - kiedy przyniesiono mi te do odsłuchu do jakby ktoś zrzucił koc z kolumny ;)

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Ten ampli Harmana w cenie 1500 za nowy faktycznie biorąc wszystkie aspekty jakie ma jest naprawdę wybitny.

Ja miałem do niego właśnie HK HD 980-grało jak na 2300 za zestaw(NOWY) bardzo przyzwoicie.

No ale nie ma co się oszukiwać,sceny,separacja instrumentów itp to tam specjalnie nie znajdziesz.

Jak byś miał gdzie go dostać to ja bym przy firmowym został-a jak nie to może coś faktycznie z yamahy,żeby trochę jaśniej się zrobiło-bo harman jest raczej po ciemnej stronie.

A sprawa teraz najważniejsza-jak go wymienisz (hk 3490) na wzmacniacz ,to dopiero potężny koc ci zejdzie z kolumn.Wokale usłyszysz,jak byś miał wykonawcę w pokoju itd.

No ale biorąc taką cenę pod uwagę- i mając ,wejście cyfrowe,wejście na suby,potężna moc,radio,tryby DSP do filmów w procesorze,funkcjonalny pilot,to tragedi nie ma.

• 2 lata później...

Wzmacniacz HK 3490 nie ma wiele przestrzeni a więc źródło tu nie wiele zmieni.

mam ten ampli w od wczoraj wzmacniacz Cambridge audio azur 650A czyli coś co z zasady powinno byc lepsze ale skoro hk3490 ma mało przestrzeni to ten wzmacniacz ma również jej mało. A powaznie to Markus77 jedna prośba NIE PISZ BZDUR I BREDNI. Ludzi to nie prawda co pisz ten Pan. Mam w domu wzmacniacz Cambridge Audio Azur 650A (2500zł) i HK 3490(1700zł) i obydwa mają dużo przestrzeni tzn tyle ile powinno byc. Przepraszam Markus77 za agresję ale nie masz totalnie racji.

Ten ampli Harmana w cenie 1500 za nowy faktycznie biorąc wszystkie aspekty jakie ma jest naprawdę wybitny.

Ja miałem do niego właśnie HK HD 980-grało jak na 2300 za zestaw(NOWY) bardzo przyzwoicie.

No ale nie ma co się oszukiwać,sceny,separacja instrumentów itp to tam specjalnie nie znajdziesz.

Jak byś miał gdzie go dostać to ja bym przy firmowym został-a jak nie to może coś faktycznie z yamahy,żeby trochę jaśniej się zrobiło-bo harman jest raczej po ciemnej stronie.

A sprawa teraz najważniejsza-jak go wymienisz (hk 3490) na wzmacniacz ,to dopiero potężny koc ci zejdzie z kolumn.Wokale usłyszysz,jak byś miał wykonawcę w pokoju itd.

No ale biorąc taką cenę pod uwagę- i mając ,wejście cyfrowe,wejście na suby,potężna moc,radio,tryby DSP do filmów w procesorze,funkcjonalny pilot,to tragedi nie ma.

nieprawda hk3490 swietnie separuje instrumenty tak samo jak wzmacniacz Cambridge audio azur 650A (2500zł za nowy) mam obydwa i dlatego wiem. Proszę nie pisac kolejny raz bzdur. Podejrzewam maniekn274 miałeś hk 3490 sprzedałeś dołożyłeś kasę na wzmacniacz i teraz to już jest separacja przestrzeń itp. pierdoły. Postaw 2 klocki w pokoju na szafkę podłącz do tych samych głośników porozmawiamy.

Oto moja historia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.