Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie Kino Domowe do 1000zł

Warson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar kupić sobie na dniach Kino Domowe, takie którego będę używał do dźwięku z Filmów HD oraz z Grania w Gry.

Mam zamiar przeznaczyć na nie do 1000zł, wiem że to nie jest wygórowana cena ale niestety nie mam więcej. Bardzo bym chciał aby podczas słuchania dość głośno głośniki nie tzw. "pierdziały"

mam zamiar zakupić takie kino domowe na neo24.pl lub Agito.pl

Bardzo proszę o podanie jakiś ciekawych opcji, gdyż ja się na Audio totalnie nie znam. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/108702-jakie-kino-domowe-do-1000z%C5%82/

Kup takie jakie się żonie, mamie, itd., będzie podobać.

Przykro mi ale nie da się Mercedesa kupić za 10 tys. zł. (nowego).

Podobnie nie da się kupić zestawu KD za tysiąc zł.

Także albo kup coś pod kobietę, albo pod meble.

Grać to i tak nie będzie, najwyżej wydawać dźwięki. Jeśli ktoś Ci mówi inaczej - sorry, ale chce Cię oszwabić ;)

Niezdety ale ma rację , chyba , że kupisz sobie tzw "kombajn" wszystko w jednym , tzn w jednej obudowie odtwarzacz i wzmacniacz ale z uwagi na niski budżet nie będzie żadnych wodotrysków , będzie mocno budżetowo , za tą kasę kupisz "kino" do pokoju góra 12 m2 , w większym po prostu sie zgubi .

Czy ta kasa jest sztywna i ni "złotówki" więcej ?

Mam nadzieję , że nie bo proponuję żebyś przyjrzał się tzw "kombajnowi" od Sony a mianowicie zestawowi posiadającemu wbudowane Wi-Fi , Bluetooth,obsługujący 3D, i ze wzmacniaczem S-Master (cyfrowy wzmacniacz) -- BDV-E4100 , w MM , Saturnie i Redcoon.pl jest po 1250 zł , ma ARC (Audio Return Chanel) więc gdy chciałbyś posłuchać/obejrzeć film z TV/satki będzie Ci ta funkcja pomocna o ile TV ją obsługuje ( musi być 3D ) ,

musisz też wiedzieć , że do takiego "kombajnu" nic nie da się podłączyć , no ewentualnie stereofonicznymi chinchami (IN) zapodać sygnał stereo (dźwięk), który zostanie przetworzony na surround i nic poza tym więc jeśli TV nie obsługuje 3D to nawet TV nie posłuchasz przez kino chyba , że tuner sat ma wyjście stereo chinch wtedy to stereo do kina a kablem hdmi obraz na TV .

Na Morelach znalazłem też w podobnej cenie Samsunga HT-F5550 jednak tu sub może być słabszy natomiast centralne urządzenie ma więcej możliwości połączeniowych gdyż ma wejście optyczne i odtwarza więcej formatów , ma Wi-Fi , nie ma Bluetooth ,

Lub taki zestaw LG - BH7430P ale to ok 1,5 tys myśle , że za ten zestaw warto dołożyć te 5 stów

i ten z nich będzie najlepszy

Ja ze swojej strony wszystkie zestawy kina ALL-IN-ONE zdecydowanie odradzam. Kompletny brak możliwości modyfikacji. Zepsuje się głośniczek = kino kaput.

Te głośniczki wsadzone w kiepskiej jakości patyki - to jest to samo co satelity - tylko, że więcej trzeszczącego i chwiejącego się plastiku masz w domu. Już lepiej sobie satelity na ścianę zawiecić niż stawiać te kije i zajmować miejsce w pokoju.

Bardzo ciężko jest coś sensownego znaleźć do 1000zł. Za tyle to w zasadzie to można sobie kilka gier kupić. Na allegro jest kino domowe ( model z chyba z 2010r ale nowe ) - ONKYO HT-S5305 wersja Silver 1150zł - może gość zejdzie jeszcze ze 100zł.

315EutObUkL.jpg

wg mnie jest to znacznie lepsza opcja - amplituner całkiem przyzwoity. Dodatkowo masz dowolność modyfikacji takiego zestawu. Możesz w przyszłości zmieniać kolumny, subwoofer, podłączać różne źródła itd. Prawdopodobnie pierwsze co bym zrobił w przyszłości ( bez ponoszenia wielkich kosztów ) to zapolował na dobre satelity i centralny od pełnowymiarowego dobrego kina i zrobił z nich fronty w tym systemie. Ludzie często pozbywają się właśnie tych elementów. Z ciekawszych opcji jakie ma ten Onkyo.

• HDMI 1.4 obsługuje: wideo 3D
  • 4 tryby DSP dla gier: Rock, Sport, Akcja i RPG (Role Playing Game)
  • Przetworniki cyfrowo/analogowe Burr-Brown 192 kHz/24-Bit (PCM1690)
  • Zaawansowany 32 bitowy procesor DSP
  • Music Optimizer – polepsza jakość odtwarzania muzyki skompresowanej
  • Funkcja Double Bass
  • 3 wejścia cyfrowe: 2 optyczne, 1 koncentryczne
  • Solidne zakręcane gniazda głośnikowe dla kanałów frontowych P/L (głośnik A)

Zapomniałem, że jeszcze dochodzi odtwarzacz Bluray. Chyba, że oglądasz głównie filmy DVD i HD (mkv) to poradzisz sobie bez :-)

W sumie i masz racje , fajna propozycja , ale myślę , że powinienem najpierw spytać jakiej wielkości jest pomieszczenie w którym będzie grał sprzęt ,

chodzi o dobranie subwofera , a już raz kiedyś u kolegi słyszałem jak gra taki subek z 16-to cm-owym głośniczkiem , a raczej nie jak gra a właśnie pierdzi przy mocniejszych rejestrach ,

wiem , że i ja zaproponowałem taki zestaw ale wiem też jak gra subwofer Sony nawet w takich "kombajnach" o dziwo daje radę, nie wiem jak to jest natomiast w LG i Samsungu choć ten LG za ok 1,5 tys ma dość mocnego suba i też może dawać radę

mysle , że za propozycją Z3RO7OO przemawia możliwość modyfikacji i podłączenia wielu różnych urządzeń głośniczki natomiast nie grzesza mocą .

No i dochodzi jeszcze tylko brak odtwarzacza ale tego można za 3-4 stówy kupić i będzie gicio

No właśnie nawet o pomieszczenie nie pytałem bo dopiero się sprawa skomplikuje. Zaraz się okaże, że za 1000zł trzeba nagłośnić 100m2 ;-))

Głośniki są właśnie jakie są. Może dupy na nie urywa - ale są produkcji Onkyo a nie Clatronic i zawsze już coś tam zagra - łatwiej też będzie je kiedyś sprzedać. Zanim zacznie cmokać i wydziwiać to uzbiera na kolumny pełnowymiarowe Taga albo coś podobnego. Przykład poniżej - kolumny niczego sobie w takiej cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Subwoofer za 400zł kupi sensowny z drugiej ręki. Ja kupiłem STX S-250 za 370zł i daje radę całkiem nieźle jak na swoją cenę :-) Czyli tak licząc bardzo pobieżnie - to musi uzbierać jakieś 500zł w przyszłości aby zamienić to w budżetowe kino domowe.

Jak kupi kino all-in-one to zostanie z tym na amen - przykra perspektywa :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.