Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 4000 zł

Balea.74

Rekomendowane odpowiedzi

Służę. Usiądź głęboko w fotelu. Doradzam ci coś z Marantza, Indiana Line, Denona, Onkyo, Yamahy, Arcam, Cyrus, Roksan, może Cambride Audio, a może Xindak, lub Yaqin?

Z kolumn? No proszę bardzo: Pylon audio, Taga, Indiana Line, Roth, Dali, JBL, Klipsch, elac :)

Coś jeszcze doradzić? Ale przyecież ty nie wiesz czego szukasz :) Naprawdę zdobądź się na ten nieprawdopodobny wysiłek i idź posłuchać paru zestawów, zapisz je i napisz: to i to w tym zestawie mi się podobało, a tamto nie. Wtedy oczekuj porad. Będą merytoryczniejsze. Naprawdę.

No to teraz pojechałeś,że ho,ho.

Biorąc pod uwagę Twoją opinie o ADVANCE ACOUSTIC MAP 306 na tymże forum,żekła bym,jak Kubica

ostatnio.

"Zakupiony na żywioł, bez odsłuchów, na podstawie zebranych dobrych opinii w necie jego i bliźniaków ( 305, 305II i 308) jako naturalne uzupełnienie doskonałego MCD 204. Zaryzykowałem nieco i się opłaciło."

Nie dziwię się,że "papaja",jak sam napisał,zrezygnował przed laty z tego forum.

Sensu nie widzę,ale powiem raz jeszcze,nie jestem audiofilką,nie szukam mega sprzętu,

nie będę mieć wydzielonego miejsca odsłuchowego,temat prawidłowej akustyki omijam.

Chcę zakupić proste stereo dobrej firmy w określonej kwocie.

Prosiłam o jakieś sugestie.

Kiedy już się zdobędę na ten nieprawdopodobny wysiłek i wybiorę się do sklepu

chciałam wiedzieć "w czym grzebać".

Niestety już teraz wiem,że kiedy wrócę i podam konkretne wybory tacy forumowicze jak Ty wykażą sie nieprawdopodopną wiedzą i pomocą-wszystko zanegują przebijając się wzajemnie modyfikacją zestawów.

Teraz Ty usiądź wygodnie w fotelu,poczytaj trochę opini w necie.

Może któryś model wzmaka lub cd będzie miał dużo dobrych opinii i pokusisz się o zmianę swojego.

Pozdrawiam

Cześć Monika, nie przejmuj się, i nie porzucaj dobrej decyzji, żeby coś sobie kupić do słuchania.

A "pan truchcik", no cóż?

Wyskoczył jak wiadomo kto z wiadomo czego, namieszał i teraz chwali się, że zna marki sprzętu.

Tak to zazwyczaj jest na tym forum.

Ma rację w jednym, że nawet jeśli sprzęt już jakiś upatrzysz, to trzeba posłuchać.

I to najlepiej u siebie.

Tutaj się zgadzam w zupełności.

Doradziłem Ci zestaw, którego sam do niedawna używałem i wiem co potrafi zagrać.

Zresztą stoi sobie u mnie dalej, i póki co nie zamierzam się z nim rozstawać, bo będzie grał w innym pokoju , tylko na kolumny muszę naskładać :).

Jak chcesz posłuchać jak to brzmi to wsiądź w pociąg i przyjedź.

Chętnie pomogę komuś, kto rzeczywiście tego chce i potrzebuje.

Pozdrawiam Andrzej

Witaj

Nie przejmuję się,bo niby czym.

Wiesz,gdyby to był ktoś kto zdobył się na nieprawdopodobny wysiłek:) i wypowiedział się w sposób rzeczowy a nie cwaniacki,do tego nie udawałby mądrali tylko zrozumiał,że jestem "zielona" może i bym się przejeła.

Niestety,jego mądrości,hmm.

Lepiej się powstrzymam od dalszego komentarza.

Mam wrażenie,że podchodząc do zakupu sprzętu był tak samo zielony jak ja.

A czytając jego drugą opinię,opinię o ADVANCE ACOUSTIC MCD 204

mam nieodparte wrażenie,że przed zakupem nawet nie widział tego sprzętu na "żywo"

i nie zdziwiłabym się,że zobaczył go dopiero gdy otworzył przesyłkę dostarczoną przez kuriera.

Co zaś do mojej decyzji.

Teorię mam już trochę opanowaną,jednak praktyka na zero.

Przemyślałam to wszystko postokroć i zostanę przy nowym sprzęcie.

Poczytam jeszcze trochę,już chyba nie na tym forum,jakieś opinie o modelach Onkyo albo Denona i kolumnach,pójdę do sklepu i coś wybiorę.

Może będę żałować,ale tak naprawdę nie wiem na ile mam "wrażliwe" ucho i czy faktycznie potrzebuję czegoś ekstra czy zadowoli mnie to o czym mówię.

Andrzej,dzięki serdeczne za pomoc.

Twoja pomoc jest dużo warta,ale ja jestem na nią raczej za słaba.:)

Pozdrawiam

Monika

Moniko, oczywiście zrobisz jak zechcesz.

Rozumiem Twoją decyzję.

Jakbyś jeszcze potrzebowała pomocy to "uderzaj" śmiało.

Zawsze możesz do mnie napisać maila.

:)

Pozdrawiam i powodzenia Andrzej

Rozumiem Twoją decyzję.

No to uderzam.:)

Tylko się nie denerwuj.:)

Z tego co czytałam w mojej okolicy nie ma zbyt wielu sklepów z takim sprzętem i co najważniejsze z dobrą obsługą.

Jak wiesz jestem potencjalnym nabywcą,któremu wmówi się co się będzie chciało.

Oczywiście zrobię jak mówiłeś,odsłuch,odsłuch i jeszcze raz odsłuch,ale powiedz mi proszę,w których markach doradzałbyś mi się rozglądać.

Ja jak dziecko we mgle.:)

Np. taka Yamacha,warto w ogóle do niej "podchodzić"?:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiesz już z grubsza czego oczekiwałabym,może umiałbyś mi powiedzieć,tak ciut naprowadzić w czym mogę próbować szukać namiastki ideału?

Yamaha,Harman Kardon,Marantz,Onkyo,Denon?

Jakieś inne propozycje?

I pamiętaj,nie denerwuj się.:)

Pozdrawiam

Monika

Ukryta Zawartość

Rozumiem Twoją decyzję.

Uderzam raz jeszcze,bo namieszałeś mi w głowie.:)))

Andrzej,mówiłeś,ze wart odsłuchu jest wzmacniacz Yamaha AX-1020.

Powiedz mi proszę,czy Yamaha AX-592 dużo odbiega od niego?

Przepraszam za tak prymitywne pytanie,ale patrzę po ogłoszeniach i gubię się,nie wiem na co zwracać uwagę.

Ten model który wspomniałeś jest pewnie nie do zdobycia,

dlatego pytam czy te niższe modele (rozumuję,że ten takowy jest) są również godne uwagi.

Znalazłam taki na allegro

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Monika

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Rozumiem Twoją decyzję.

Ale nie planujecie tu chyba romansować, co?

Balea, zwróć uwagę, że "rzekła", piszemy przez "rz", a "rzekłabym" razem. Szczególnie jak planujesz- podobno- nokautować :)

Balea, jesteś inspektorem w skarbówce? Tutaj taka nieporadna, niech ktoś mi pomoże, ale jak pogrzebać w danych i wyciągnąć same niekorzystne wnioski dla podatnika- mistrz świata.

Ładnie, że podoba Wam się sposób moich zakupów, ale nie było zbyt dużego ryzyka. Zresztą proponowałem tobie takie rozwiązanie. Kapusta w garść i wypożyczasz za kaucją by posłuchać u siebie.

Spodoba się- zostaje. Nie spodoba- zwracasz. Oczywiście nie mówię, że masz tachać każdy sprzęt do chaty. Faworyta, dwóch, trzech- po odsłuchach.

Mój "szalony" zakup sprawdził się zaś na tyle, że mam go dwa lata (a może trzy? Nie pamiętam) i nie planuję zmieniać. Gra tak jak lubię.

He, he, uwaga audycja zawierała lokowanie produktu.

p.s. Jeżeli sprzęt będzie miał możliwość podłączenia do tunera satelitarnego nc+ ( tego znam) to jest w nim radio. Spokojnie możesz odbierać najważniejsze polskie stacje.

Do czego zmierzam? Jak coś kosztuje 2 tys danej firmy i ma mnóstwo funkcji, a coś innego tej firmy jest "tylko" zwykłym wzmacniaczem i też tyle kosztuje to o czym to świadczy? O tym, że w sprzęcie, który nic nie ma, jeśli chodzi o bajery, postawiono najpewniej na jakość komponentów, a to się przekłada w linii prostej na jakość dźwięku!

Kolejna sprawa, popularne marki grają dość podobnie, każdy ma jakąś manierę, ale też z racji silnego pozycjonowania nie dostaniesz u Marantza, Yamahy, Onkyo, sprzętu okazji bo po cóż było robić wyższy model za ciut więcej kapusty? Jeśli chce się wyłowić być może perełki, trzeba właśnie zawrócić uwagę na marki, których nie znasz? Jak choćby chiński Xindak.

p.s.2 Obgadaj z kimś kwestię układu swoich pomieszczeń. Moim zdaniem nie nagłaśniasz 50m2 ( i dobrze przy tym budżecie), a będziesz wprowadzać w błąd potencjalnych doradców. Będą ci szukali wielkich kolumn.

p.s. 3 Odtwarzacz CD za 800zł to strata pieniędzy. Lepiej dołożyć do pozostałych komponentów i pomyśleć czy w ogóle jest ci taki odtwarzacz potrzebny?

Ale nie planujecie tu chyba romansować, co?

Balea, zwróć uwagę, że "rzekła", piszemy przez "rz", a "rzekłabym" razem. Szczególnie jak planujesz- podobno- nokautować :)

Ładnie, że podoba Wam się sposób moich zakupów, ale nie było zbyt dużego ryzyka. Zresztą proponowałem tobie takie rozwiązanie. Kapusta w garść i wypożyczasz za kaucją by posłuchać u siebie.

Spodoba się- zostaje. Nie spodoba- zwracasz. Oczywiście nie mówię, że masz tachać każdy sprzęt do chaty. Faworyta, dwóch, trzech- po odsłuchach.

Mój "szalony" zakup sprawdził się zaś na tyle, że mam go dwa lata (a może trzy? Nie pamiętam) i nie planuję zmieniać. Gra tak jak lubię.

He, he, uwaga audycja zawierała lokowanie produktu.

Balea, jesteś inspektorem w skarbówce? Tutaj taka nieporadna, niech ktoś mi pomoże, ale jak pogrzebać w danych i wyciągnąć same niekorzystne wnioski dla podatnika- mistrz świata.

Jeśli będziemy pierwszy się o tym dowiesz.

Zwróciłam,z Twoją nieocenioną pomocą,dziękuję.

Racja,byk jak się patrzy,ale po lekturze Twoich opinii w kontrze z Twoimi wypowiedziami miałam prawo do małego zaćmienia.

No,ale wstyd pozostaje.

Ty natomiast,zwróć uwagę na przyjętą ogólnie kulturę-

jeśli zwracamy się do kogoś takie zwroty jak ci,ty,ciebie piszemy z dużej literki,czyli

Ci,Ty,Ciebie.

Trafiłeś,i dodam,że po pracy zajmuję się jeszcze wróżeniem-zanim pojawił się Twój post wiedziałam,że w taki sposób wybrniesz ze swojej mistrzowskiej wpadki.

No,bo jak inaczej.

Ależ z Ciebie szczęściarz,taki szalony zakup i takie zadowolenie.:)))

I tylko Ty wiesz czy prawdziwe,czy z konieczności.

Tylko po co tak się stawiać i dowalać innym jeśli samemu szło się na żywioł?

Po cholerę pisać

"Wniosek? Samej iść i posłuchać. Czytać fora, cedzić porady, cedzić.

Zapomnij co pisze papaja, ja na przykład uważam, że pierdzieli głupoty. Dlaczego? Bo mnie się inne rzeczy podobają i mam inne doświadczenia.

A Tobie co się podoba? To co mnie, czy to co Papaja? A może coś innego?"

Ty kupiłeś,bo polecał Staszek czy Marek?

A może Bartek i Stasiek?

A skąd wiedziałeś,że podoba im się to co Tobie?

Dziwna logika jak dla mnie.

Coś zaś do "grzebania" w danych,żadnego mistrzostwa tu nie widzę.

Kolega się stawia,myślę,pewnie wielki znawca,ma prawo mnie trochę podszkolić,

warto zerknąć na jak wysokim poziomie ma sprzęt,może jeszcze czegoś przydatnego się dowiem.

No i się dowiedziałam.Ha,ha,ha.

Moja nieporadność w świecie sprzętu stereo raczej nie ma nic wspólnego z logicznym myśleniem.

Z tym sobie radzę bez pomocy.

Powodzenia

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Powodzenia?

No dobrze, niczego nie szukam, ale dzięki.

Tak poza tym planujesz ruszyć pupeczkę i coś posłuchać na własne uszka, by wiedzieć co ci się podoba, a co nie?

Jeśli nie- możesz spokojnie sięgnąć po "swoje" Onkyo. Choć to - z mojego punktu widzenia- strata pieniędzy gdy chodzi o stosunek jakości dźwięku do kasy. Równie dobrze możesz wziąć Yamahę czy Denona. Naprawdę jeden piesek, ogólnie rzecz biorąc.

Nie wiesz jakie posiadałem przygotowanie przed zakupem moich klocków, nie próbuj nawet porównywać :) Nawet o tym nie myśl :)

Powodzenia?

No dobrze, niczego nie szukam, ale dzięki.

Tak poza tym planujesz ruszyć pupeczkę i coś posłuchać na własne uszka, by wiedzieć co ci się podoba, a co nie?

Jeśli nie- możesz spokojnie sięgnąć po "swoje" Onkyo. Choć to - z mojego punktu widzenia- strata pieniędzy gdy chodzi o stosunek jakości dźwięku do kasy. Równie dobrze możesz wziąć Yamahę czy Denona. Naprawdę jeden piesek, ogólnie rzecz biorąc.

Nie wiesz jakie posiadałem przygotowanie przed zakupem moich klocków, nie próbuj nawet porównywać :) Nawet o tym nie myśl :)

Jasne,jasne,jestem przekonana o zaawansowanym poziomie Twojego przygotowania.

Jednak jak sądzę nie wyssałeś tej wiedzy z mlekiem matki.

Ja właśnie wchodzę w temat i chciałam takie przygotowanie,na początek teoretyczne,zdobyć.

Nie wiem jak do Ciebie mówić żebyś pojął,że jestem zielona w temacie.

Może przykład:

Wyobraź sobie,że wchodzisz w biznes i musisz zakupić powiedzmy wtryskarki.

Jest tego masa na rynku,modele starsze,nowsze,lepsze gorsze.....

I co,idziesz w pierwszej kolejności do miejsca sprzedaży ze swoją nijaką wiedzą i patrzysz na nie?

I wybierasz tą,która ma najlepszą specyfikację?

Wiedza o jej możliwościach w praktyce Cię nie interesuję,

nie jesteś ciekaw opini kogoś kto ma z nimi do czynienia już dłużej i wie na co patrzeć,czego unikać,

jakie modele są uważane,za mało awaryjne itp.?

Które firmy liczą się na rynku,które to same kłopoty?

Jeśli nie mam pecha i podałam właściwy przykład,bo temat wtryskarek jest Ci zupełnie obcy

to ja jestem właśnie w takim położeniu.

Siedzisz w muzyce,znasz się na tym,ok,ale niech do tej Twojej zarozumiałej głowy dotrze,że ja nie.

I nie mam pojęcia w czym grzebać.

Zanim pójdę do sklepu chciałam zdobyć trochę teorii,bo zawsze mogę trafić na sprzedawcę,taką ,mądralę jak Ty.

Chciałam poznać jakieś opinie,sugestie żeby już na wstępie sprzedawca mądrala mnie nie "pożarł".

Nie mam zapędów audiofilskich,o czym mówię od samego początku,chciałam kupić dobry sprzęt z półki przeciętniaków.

Dobra,koniec tego,bo i tak nic z tego nie będzie.:)

Co do powodzenia.

Widzisz,to kolejny punkt szeroko pojętej kultury konwersacji.

To zwrot grzecznościowy,nie myl z życzeniami owocnych poszukiwań.

Powodzenia (j/w:))

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Zastanawiam się dlaczego tak się wzbraniasz przed wycieczką do sklepu ze sprzętem audio? Jeśli masz opory, bo ktoś ci poświęca czas, to są takie sklepy co kasują jakieś drobne kwoty za przyjemność. Dwie godziny i jesteś zupełnie innym człowiekiem :)

Raz, że posłuchasz, dwa, że misie ze sklepu mają pozestawiane sprzęty, które ze sobą jakoś tam grają, coś podpowiedzą. Ale nie kupuj od razu :)

Pytaj o rabaty, wyprzedaże, możesz na niektóre sprzęta dostać nawet 20-30%. Zapewne będzie to sprzęt powystawowy, ale gwarancja będzie normalna.

Omijaj Media Markt, Saturn, Euro AGD itp.

No ale zrobisz jak uważasz. Sorry za dyktatorski ton. Powodzenia.

Hej

Zajrzalem w ten temat czytam sobie czytam a tu sie robi z tego niezly thriller.

Sroki za te żarty ale nie mogłem sie powstrzymać

Nie chce tu nic doradzać bo uważam ze Andrzej juz Cię dobrze naprowadzil, szukaj szukaj a przedewszystkim słuchaj,

Jestem ciekawy na czym w końcu staniesz, daj znać jak juz zakupisz cały system

Pozdrawiam i życzę przyjemnego szukania a później miłego słuchania

To szukanie dodam nie łatwa to sprawa!!!!

wygląda, że thriller już powoli się kończy...może coraz bliżej zakupów :-)

A nie,nie kończy się,przeniósł się do innej stacji,bo tu kijowy odbiór.

Fajnie,że macie niezły ubaw.

Miło sprawić komuś radość.

Pozdrawiam

Opierając się jedynie na opiniach z forum to wg mnie hazard. Pójście do dowolnego salonu w pobliżu i poświęcenie choćby jednego dnia może okazać się bezcenne. Wrażenia słuchowe są mocno subiektywne i nierzadko kontrowersyjne. Jeśli mimo wszystko nie zależy Tobie na efekcie finalnym, możesz złożyć zestaw w dowolnym sklepie internetowym. Każdy zestaw jakoś zagra.

• 3 tygodnie później...

Ciekawy wątek :) ale tak jak juz było napisane wyżej odsłuchy i jeszcze raz odsłuchy. Ja swój pierwszy zestawik do stereo złozyłem jakiś rok temu , wcześniej muzyki słuchałem na kompie , oczywiście przydały mi sie wszelki wskazówki , opinie etc. co by zawęzić sferę moich poszukiwań , potem odsłuch w sklepie i kupno. Dziś bogatszy jestem o nowe doświadczenia , chociaż zdarzyło mi sie ostatnio zmienic wzmacniacz na inny o bardzo dobrych opiniach na necie , który to kupiłem uzywany w ciemno bez odsłuchu po prostu ryzyk fizyk ,ale okazało sie że to był strzał w dziesiatke :) . Przejście z arcam-a fmj a19 na atoll-a in 100 se , przy moich ma rx 6 był spory skok jakosciowy. Ciekawę jak zakończy się Twoja przygoda w poszukiwaniu sprzetu , co wybierzesz . Ja jak kupowałem głośniki wpierw to były ma bx5 kupiłem je po wcześniejszym odsłuchu , porównywałem z jakimis dali i paroma z marketu , ale jak zacząłem interesować sie szerzej audio na myśl mi nawet nie przyszło że w Polsce mamy tylu producentów dobrych kolum , kabli , etc. Życzę powodzenia w poszukiwaniach , znalezienia dobrego sprzętu który sprawi Ci przyjemność w słuchaniu muzyki .

Ciekawy wątek :) ale tak jak juz było napisane wyżej odsłuchy i jeszcze raz odsłuchy. Ja swój pierwszy zestawik do stereo złozyłem jakiś rok temu , wcześniej muzyki słuchałem na kompie , oczywiście przydały mi sie wszelki wskazówki , opinie etc. co by zawęzić sferę moich poszukiwań , potem odsłuch w sklepie i kupno. Dziś bogatszy jestem o nowe doświadczenia , chociaż zdarzyło mi sie ostatnio zmienic wzmacniacz na inny o bardzo dobrych opiniach na necie , który to kupiłem uzywany w ciemno bez odsłuchu po prostu ryzyk fizyk ,ale okazało sie że to był strzał w dziesiatke :) . Przejście z arcam-a fmj a19 na atoll-a in 100 se , przy moich ma rx 6 był spory skok jakosciowy. Ciekawę jak zakończy się Twoja przygoda w poszukiwaniu sprzetu , co wybierzesz . Ja jak kupowałem głośniki wpierw to były ma bx5 kupiłem je po wcześniejszym odsłuchu , porównywałem z jakimis dali i paroma z marketu , ale jak zacząłem interesować sie szerzej audio na myśl mi nawet nie przyszło że w Polsce mamy tylu producentów dobrych kolum , kabli , etc. Życzę powodzenia w poszukiwaniach , znalezienia dobrego sprzętu który sprawi Ci przyjemność w słuchaniu muzyki .

Dzięki.

Hmm,widzę ,że wątek ma coraz to większe zainteresowanie.

Podrzucę Wam coś do dyskusji.:)

Biorę pod uwagę zestaw REGA.

REGA APOLLO+ REGA BRIO 3

lub

Rega Apollo-R + Rega Brio-R

Nie wiem jak to jest,ciągle każdy mi doradza "odsłuch,odsłuch",a przynajmniej połowa z Was zakupiła swój pierwszy sprzęt

bez odsłuchu,w ciemno.

Z drugiej strony jest wiele wypowiedzi,że sprzęt przytargany do domu grał zupełnie inaczej niż podczas odsłuchu w sklepie,

co jest zrozumiałe nawet dla takiego laika jak ja.

Rozumiem,że potem,kiedy "ten świat" wciaga szuka się czegoś lepszego(choć to pojęcie jest bardzo względne)

zmienia się wzmacniacze,kombinuje z kolumnami itd.,itp.

Rozumiem to w 100 %,każdy ma jakiegoś jobla.:)))

Tylko,że ja mam zupełnie innego i na "audiofilski" nie mam już czasu.:)

Nie będę kombinować,zmieniać,przestawiać pół salonu żeby kolumny stały według wzorca.

Ten świat nie ma granic,zawsze będzie można coś zmieniać,poprawiać-sami to przyznacie.

A ja nie mam zamiaru w niego wchodzić.

Wiem,że każdy zestaw jakoś zagra,Grundig kasetowy też jakoś grał.:)

Ja lecę teraz na mini wieży Onkyo i też jakoś gra,ale to "jakoś" jest nieporównywalne.

Ciekawe ile Waszych kobiet chcąc kupić sobie stereo trafiłoby na odsłuchy.:)

Pewnie niewiele,a większość z nich pytałaby o sugestie,o konkretny zestaw,który zagra czysto i zwyczajnie.

Zdaję sobie sprawę,że starsze,używane sprzęty to większa jakość,lepsze brzmienie,ale pomyślcie w kategori j/w

ile Waszych kobiet :weszłoby w to".:)

No,jak sobie na spokojnie to przemyślicie,zrozumiecie moje podejście.:)

Moje i wielu facetów,którzy nie mają ochoty albo czasu ciągle coś poprawiać w swoim stereo.

Pozdrawiam

Witam jeśli chodzi o zestawy firmy Rega to wiele osób mi proponowało zestaw audio+kolumny ponoc ładnie to gra i z torbami nie pójdziemy , warto sie tym zainteresować na pewno ktos z branży tu na portalu ma na stanie /słuchał i może cos na temat brzmienia powiedzieć więcej. Zestaw Regi grał bodajże na któryms z audioshow w Wa-wie i cieszył sie dużą popularnością. Co do gry sprzętu to na pewno akustyka w domu jest inna niz w salonie , prosty przykład np. ze mna jak słuchałem ma rx6+arcam fmj a19 grało w salonie ładnie , w domu niby tez , ale jak głośniki sie wygrzały to jednak ich charakter tzn. granie skarajami pasma , jasny charakter brzmienia zaczeły mi przeszkadzać. Zmiana wzmacniacza na atoll-a poprawiła wiele aspektów brzmienia ale jasna góra pozostała , może lekko zminimalizowana . Wcześniej miałem bx 5 tego samego producenta myślałem że to jest dobry krok bo juz niby je słyszałem na odsłuchu a kupiłem w necie w promocji :). Efekt jest taki że kupiłem je na początku listopada a sprzedaje teraz na rzecz polskiej manufaktury. Audio hobby jest niestety drogie i jak byśmy nie dążyli do tego aby uzyskać ten ,,złoty środek w brzmieniu" to i tak chce sie więcej i więcej :). Można zastawić chate i przeprowadzic sie do jakies lepianki albo na działke i cieszyć sie studyjnym wręcz dźwiękiem , ale chyba chodzi o to żeby znaleźć (przynajmniej ja tak uważam ) najlepsze zestawienie cena/jakośc które nas usatysfakcjonuje na kilka następnych lat. Mam nadzieje że jak kolumienki sie dotrą to będzie to czego szukam , bo do pełni szczęścia brakuje mi na prawdę niewiele :D.

Witam jeśli chodzi o zestawy firmy Rega to wiele osób mi proponowało zestaw audio+kolumny ponoc ładnie to gra i z torbami nie pójdziemy , warto sie tym zainteresować na pewno ktos z branży tu na portalu ma na stanie /słuchał i może cos na temat brzmienia powiedzieć więcej. Zestaw Regi grał bodajże na któryms z audioshow w Wa-wie i cieszył sie dużą popularnością. Co do gry sprzętu to na pewno akustyka w domu jest inna niz w salonie , prosty przykład np. ze mna jak słuchałem ma rx6+arcam fmj a19 grało w salonie ładnie , w domu niby tez , ale jak głośniki sie wygrzały to jednak ich charakter tzn. granie skarajami pasma , jasny charakter brzmienia zaczeły mi przeszkadzać. Zmiana wzmacniacza na atoll-a poprawiła wiele aspektów brzmienia ale jasna góra pozostała , może lekko zminimalizowana . Wcześniej miałem bx 5 tego samego producenta myślałem że to jest dobry krok bo juz niby je słyszałem na odsłuchu a kupiłem w necie w promocji :). Efekt jest taki że kupiłem je na początku listopada a sprzedaje teraz na rzecz polskiej manufaktury. Audio hobby jest niestety drogie i jak byśmy nie dążyli do tego aby uzyskać ten ,,złoty środek w brzmieniu" to i tak chce sie więcej i więcej :). Można zastawić chate i przeprowadzic sie do jakies lepianki albo na działke i cieszyć sie studyjnym wręcz dźwiękiem , ale chyba chodzi o to żeby znaleźć (przynajmniej ja tak uważam ) najlepsze zestawienie cena/jakośc które nas usatysfakcjonuje na kilka następnych lat. Mam nadzieje że jak kolumienki sie dotrą to będzie to czego szukam , bo do pełni szczęścia brakuje mi na prawdę niewiele :D.

No,to tylko pozazdrościć,że tak blisko masz do pełni szczęścia.:)

Tak,masz rację audio hobby to dość droga zabawa,ale przede wszystkim trzeba mieć czas na takie "audiofilskie" słuchanie,

szukanie czegoś "lepszego",przestawianie pokoju,kombinowanie z kolumnami gdzie im będzie najlepiej.

Czas i chęci.

A i tak cała zabawa opiera się na poszukiwaniach.

To jak pogoń za króliczkiem.:)

Gonić,gonić,gonić......:))

Pozdrawiam

• 2 lata później...

Tak,masz rację audio hobby to dość droga zabawa,ale przede wszystkim trzeba mieć czas na takie "audiofilskie" słuchanie,

szukanie czegoś "lepszego",przestawianie pokoju,kombinowanie z kolumnami gdzie im będzie najlepiej.

Czas i chęci.

Pozdrawiam

Czas i chęci.

Pozdrawiam

Witam,

Decyzja padła na Rega Apollo-R + Rega Brio-R,do tego kolumny Guru QM10 Two.

Jestem bardzo zadowolona,cieszy mnie już drugi rok ten zestaw i nawet nie myślę o zmianie.

Ten zestaw to był strzał w dziesiątę,dla kogoś kto nie zamierza się bawić w ulepszanie.polepszanie,testowanie tylko chce się cieszyć dobrym dźwiękiem,dla kobiety,która potrzebuje prostych rozwiązań jest bezbłędny.

Serdecznie dziękuje wszystkim za rady,sugestie i wskazówki.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.