Skocz do zawartości
IGNORED

monitor audio rx 1

Bart1981

Rekomendowane odpowiedzi

A coś więcej czemu przeciętne? Pytam bo sam się przymierzam ale do mr2

Słaba barwa dźwięku szaro,nudno bez wypełnienia, bas wątły, góra metaliczna po prostu nieprzyjemna... RX-2 trochę lepiej, ale nadal bez rewelacji i to pomimo zastosowania 20cm głośnika który się tam nudzi, ciągły problem z dociążeniem dźwięku. Chcesz dobre budżetowe kolumny? Usher V-601, albo coś z Dynaudio.

Słaba barwa dźwięku szaro,nudno bez wypełnienia, bas wątły, góra metaliczna po prostu nieprzyjemna... RX-2 trochę lepiej, ale nadal bez rewelacji i to pomimo zastosowania 20cm głośnika który się tam nudzi, ciągły problem z dociążeniem dźwięku. Chcesz dobre budżetowe kolumny? Usher V-601, albo coś z Dynaudio.

Na czym słuchałes i jakij jakosci była płyta/plik?

a moim zdaniem RX1 graja bardzo fajnie no i wykonanie kapitalne - zwlaszcza w lakierze fortepianowym wygladaja cudnie. Potrafia naglosnic calkiem spore pomieszczenie.

Wykonanie świetne ale raczej mi chodzi o wartosc soniczną. Fajnie czyli jak?

To było dość dawno temu (kupowałem wtedy kolumny dla siebie) wzmacniacz na pewno mój jeszcze wtedy NAD C320BEE po modzie u Muddy44 oraz z salonu Creek Destiny,CA 840, zródło CDik jakiś wyższy model CA chyba z tej serii co wzmacniacz.Muzyka instrumentalna trochę klasyki...elektronika Vangelis,Kitaro, Dire Straits,Sting,Vanessa Mae trochę rocka...jeszcze jakieś płytki pokazowe takie ałdiofilskie granie od kolegi z salonu.

To było dość dawno temu (kupowałem wtedy kolumny dla siebie) wzmacniacz na pewno mój jeszcze wtedy NAD C320BEE po modzie u Muddy44 oraz z salonu Creek Destiny,CA 840, zródło CDik jakiś wyższy model CA chyba z tej serii co wzmacniacz.Muzyka instrumentalna trochę klasyki...elektronika Vangelis,Kitaro, Dire Straits,Sting,Vanessa Mae trochę rocka...jeszcze jakieś płytki pokazowe takie ałdiofilskie granie od kolegi z salonu.

dzięki za info. Chciałem zmienić moje dali na cos porównywalnie dobrego a jednoczesnie z większym basem /rx 1 mają wiekszy woofer/, ale nie ma co ryzykowac chyba.

Odsłuchać zawsze można, ale ja tych kolumn osobiście nie polecam, RX2 nie są jeszcze takie całkiem złe, gdyby kosztowały z tysiaka mniej to może...(wygląd i wykonanie skrzynki stoi jednak na wysokim poziomie)jednak tak naprawdę takie Kody K-5500T w kategoriach cena/jakość (samo brzmienie) wypadają znacznie lepiej jak RX-1/2 w "jedynkach" basu raczej też nie znajdziesz za dużo...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.