Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-1520, YAMAHA AX-380, gdzie serwis w-wa?

niuch81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję kilku porad, a nie jestem fachowcem w tej dziedzinie!:)

Jestem w posiadaniu;

2x ASW cantius ml6 mk2

denon pma-1520

denon tu-600

denon dcd-1520 (kłopoty z otwieraniem kieszeni, mogę się pozbyć)

oraz ostatnio bawiąc się na aukcjach, stałem się posiadaczem Yamahy ax-380:)

W związku z tym, że w pma-1520 padły końcówki (tak stwierdził Pan w serwisie, ale się już takim sprzętem nie zajmuje),

zastanawiam się czy warto ożywić ten wzmacniacz? Czy to w ogóle dobry wzmacniacz? Jest niezbyt dużo info, ale ten model chyba był dość dobry,

ma ktoś jakieś info, na temat denona i yamahy?

Jeśli tak czy ewentualnie zna ktoś jakiś sprawdzony serwis w Warszawie oraz orientuje się ile tego typu naprawa możę kosztować?

Czy Yamaha to dobry pomysł pod te kolumny?

Niem mam jakiś zapędów sprzętowych ani dziwnych upodobań, ma jakoś grać!

Hej!

Użytkownik Rafał ostatnio w jakimś wątku bardzo zachwalał wzmaka z seri xx20. Zagaj do niego podpowie CI może jakie tam wsadzili tranzystorki. I później poszukiwania.

Słyszalem wiele yamah AXów. Bardziej podoba CI się prezentacja muzyczna tej Yamahy od Denona?

Moj PMA-1520 byl na oryginalnych tranach. Nie pamietam jakie tam siedza, ale mozna sprawdzic w googlach. Chyba 2SA1492 i 2SC3856, ktore mozna kupic w oryginale na Allegro za 17zł.

Odnosnie samego wzmaka to napewno warto ratowac, bo to swietny piec ze swietnym DACkiem.

?👈

Hej!

Użytkownik Rafał ostatnio w jakimś wątku bardzo zachwalał wzmaka z seri xx20. Zagaj do niego podpowie CI może jakie tam wsadzili tranzystorki. I później poszukiwania.

Słyszalem wiele yamah AXów. Bardziej podoba CI się prezentacja muzyczna tej Yamahy od Denona?

Jak już wspomniałem Yamahe nabyłem przez moją zabawe na aukcjach, nie do końca była w planie. Skoro wyszło tak, że nikt mnie nie przebił i ją wylicytowałem, to jest! nie mam porównania, bo denon nie gra odkąd go mam, a AX będzie w przyszłym tygodniu.

Niewątpliwym + jest pilot a AX, którego nie mam przy Denonie. Niby mała rzec, a jednak! Na pewno będę się pozbywał jednego ze wzmacniaczy, pewnie po uruchomieniu Denona i wypróbowaniu go. Tylko kiedy? Cedeka chybsa też nie będę potrzebował

Ile i jakie potrzeba, jakbym chciał wymienić wszystkie?

Napsialem ci jakie sa w koncowce mocy. Zazwyczaj pali sie jedna para (a jest tam chyba 4) plus pewnie jakies sterujące jeszcze padły.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.