Skocz do zawartości
IGNORED

jaka koncowka mocy

bartoszek32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam roksan ksndy k2 integrate oraz kolumny tannoy dc6t se.Jaka koncowka mocy oprocz roksana bedzie pasowac brzmieniowo do mojego zestawu.Chce podpiac do w bi-amp.Salon 35 m.Budzet 2000,2500 zl.Z gory dzieki za sugestie.A sprzet moze byc uzywany.

https://www.audiostereo.pl/topic/109029-jaka-koncowka-mocy/

Końcówka Roksana będzie bezpiecznym rozwiązaniem, natomiast spróbowałbym podpiąć jeden z modeli końcówek mocy Naim na dolne pasmo lub Audiolab 8200P, która powinna się bardzo dobrze zgrać w Twoim systemie.

Zapraszam jednak na odsłuchy, jest zawsze możliwość wypoźyczenia lub zrobienia odsłuchu w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pozostałbym przy Roksanie z bardzo prozaicznego powodu. Końcówki mocy innych producentów na 99.9% mają różny poziom wzmocnienia (Gain / Zysk) od Twojej integry. W bi-ampingu zawsze wzmocnienie musi być identyczne aby nam się nic nie rozjechało. Nie mam jednak przeszkód, aby jeden ze wzmacniaczy był silniejszy mocowo np. 100W na wysokie i średnie tony, 200W na niskie.

Exposure 2010 ,sam miałem i grał mi z Kandy k2 a ciekawe było to ze Kandy był podpięty pod niskie tony a exposure pod wysokie i było lepiej

Powiem też ze wolę jeden lepszy wmacniacz niż 2 takiej samej klasy wmacniacz i końcówkę

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.