Skocz do zawartości
IGNORED

źródło sygnału cyfrowego, które łączy się z kompem przez WiFi

rdest

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego że przesiadam się z grania plików z laptopa, na serwer muzyczny, który to zajmie port USB w przedwzmacniaczu. Potrzebuje jakieś innej opcji na podpięcie laptopa, jakość nie jest tu priorytetem, raczej jak przyjdą znajomi i chcą puścić coś na YouTube.

Wiadomo można pojechać przez kabel z mini-jackiem, ale bez sensu, milo by było być bezprzewodowym. Najciekawsza opcja było by urządzenie z którym laptop łączył by się przez WiFi a ono przesłało by sygnał cyfrowo do preampa. Szukałem w sieci ale są tylko takie transmitery ze trzeba wkładać nadajnik do portu USB a one dekoduja do sygnału analogowego. Nie tego szukam

Reasumując: źródło sygnału cyfrowego, które łączy się z kompem przez WiFi

Jest coś takiego?

Wszystko to pomieszane,

cyfrowo do pre-amp?

źródło cyfrowe które łączy się z kompem?

Nie zależy na jakości, może coś takiego

Apple AirPort Express i program

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , odbiornik WiFi + wyjście analogowe i cyfrowe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Bardzo dziekuje za pomoc

Chce wejsc cyfrowo do pre ampa, jezeli mam byc szczery to nie pre amp tylko Ayon CD-3s

Ma wejscie cyfrowe (kilka), i przedwzmacniacz, gra z monoblokami Ayon Epsilon

Dlatego chce uzyc wejscia cyfrowego. To co zaproponowales jest ok, ale czy ma wyjscie cyfrowe, chyba nie?

No i czy da sie sluchac youtube na tym, na stronie apple pisze ze sluchasz muzyki z iTunes?

WIem ze to profanacja sluchac tuba na dobrym Hi Fi, ale czasami przychodza znajomi, wiadomo jak jest...

Czy sa inne podobane uzadzenia??

AirPort Express ma gniazdo wyjściowe Jack 3.5 mm o podwójnej funkcji: analogowe stereo i cyfrowe optyczne SPDIF.

Rozumiem że jest potrzeba sterowania z laptopa a dźwięki wysyłane przez WiFi do odbiornika i dalej na głośniki.

Taką usługę od dawna używa Apple i nazywa się Bonjour, z iTunes działa dobrze, także z aplikacjami iOS i OS X.

Jako odbiornik można użyć dowolne urządzenie odbiorcze z logo AirPlay (AirPort Expres, AppleTV, część BD i amp., i inne).

Żeby wysyłać wszystkie dźwięki, w tym sposobie, w tym YouTube, dla Windows potrzeba zainstalować dodatkowy program.

Działają one jak sterownik Speakers/głośniki. Takie jak Airfoil lub TunaBlade

Jakbyś link chociaż otworzył, ...

AirPlay, to jest jedna z możliwości.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Byłem w terenie nie bardzo miałem czas na zgłębienie tematu,

Teraz trochę poczytałem, i mam trochę większe wymagania :-)

Jak by się łączył z tym tablet z andro było by super, ale jest o tego aplikacja jak widzę, acz android współpracujący z Apple...

Jakie są inne opcje niż Airplay?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.