Skocz do zawartości
IGNORED

Dylemat: monitory do Denon DRA-F109 (do 2 tys. PLN)

Artificium

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Na wstępie zaznaczę, że nie jestem audiofilem, ale jednak od jakiegoś czasu chciałem sprawić sobie po prostu przyjemnie grający mały system stereo.

Udało mi się kupić odpowiedni dla moich potrzeb mały amplituner Denon DRA-F109.

Muzyki będę głównie słuchał z laptopa wyposażonego w optyczne wyjście S/PDIF i tak też wyprowadzony będzie sygnał do amplitunera.

Gatunki / rodzaj muzyki - mnóstwo soundtracków (Zimmer, Morricone, Uematsu, etc.); folk-rock; alternative; klasyczny rock.

Pokój ~20 m2.

Zastanawiam się nad Wharfedale Diamond 122 oraz Q Acoustics Concept 20. Wiem, że % różnica w cenie jest spora, ale jestem gotowy dopłacić do droższego rozwiązania, bo zbyt szybko nie przejdę na "półkę wyżej".

Pierwszą myślą - po wielogodzinnych przeszukiwaniach sieci były Wharfedale 122. W zasadzie już bym je kupił, gdyby nie fakt słabej dostępności (w zasadzie całkowity brak gdziekolwiek w ubiegłym tygodniu). Zacząłem zastanawiać się alternatywą i padło na Q Acoustics. W międzyczasie Wharfedale są możliwe do zamówienia.

Inne pomysły są również mile widziane : )

Co myślicie? Które lepiej sprawdzałyby się w przedstawionych warunkach. Z góry bardzo dziękuję za sugestie!!!

Witaj,

biorąc pod uwagę brzmienie, zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są kolumny Q Acoustics Concept 20. To bardzo dobry monitor, który optymalnie współpracuje z amplitunerami typu Denon DRA-F109. Ewentualnie zwróciłbym Twoją uwagę na bardzo elegancki monitor Indiana Line Diva 255.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bardzo dziękuję za sugestie! W sobotę byłem na odsłuchu w lokalnym sklepie.

Posłuchałem mojego amplitunera + Focal Chorus 705 / Dali Zensor 3 / Q Acoustics Concept 20.

Q Acoustics brzmiały najprzyjemniej - przy Adele "Rolling in deep" czułem, że dźwięk mnie pochłania : )

Dopiero zaczynam swoją przygodę z dobrym audio, więc proszę się nie śmiać... : )

Decyzja pomiędzy QA i Dali Zensor 3 była jednak trudna, bowiem nie da się ukryć, że te drugie brzmiały mocniej, bas schodził niżej.

W każdym razie jestem zadowolony z zakupu.

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.