Skocz do zawartości
IGNORED

referencyjny subwoofer

Rekomendowane odpowiedzi

tak sie stało, że jestem pośrednikiem między osobą kompletującą referencyjne kino + stereo. będzie to "hulało" w nowym domu. ale to za ok.1 rok. póki co do obecnego zestawu osoba ta chce dołożyć subwoofer. oczywiście namówiłem ją na DIY. ktoś kto to zrobi ma naprawdę pojęcie, ale może macie jakieś doświadczenia w tym temacie. muszą być tam naprawdę najlepsze elementy. np. jaki głośnik proponowalibyście? ( min 35cm). w grę wchodzi nawet import. pomieszczenie odsłuchowe będzie miało ( a właściwie już ma) ok 50 m.kw i ok. 4m wys. może w sieci są gdzieś ciekawe schematy ? interesuje mnie b. sprawa głośnika. jaki? jak osoba budująca to cos zaproponuje , poddam to pod wasz osąd. na razie czekam niecierpliwie na sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/1093-referencyjny-subwoofer/

Najlepsze polskie subwoofery jakie słyszałem to BM Lab.Własnie robią próby na 30cm Peerlesie,obudowa ok 60 litrów,głośnik z serii SLS, spokojnie nagłośnią 50m.Cena suba ok 3500zł, naturalny fornir, kilka wariantów wykończenia.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.