Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do DENONa AVR2113

Jakub_53449

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie kolumn do amplitunera z tematu.

Kupiłem dość okazyjnie amplituner DENON AVR2113, który będzie podłączony pod komputer (karta dźwiękowa Asus Xonar DX).

Obecnie mam Logitechy Z-5400, więc zaraz będą posty, że wszystko zagra lepiej niż te głośniki komputerowe :D

Ale do rzeczy. Potrzebuje kolumny, a budżet mam dość ograniczony. Nawet bardzo ograniczony.

Oczywiście kolumny używane. Cena?

- Do 600-700 zł najchętniej.

- Do 850 mniej chętnie

- Do 1000 zł tylko jeśli będzie to super hiper extra okazja i trafią się akurat na allegro (za pół ceny :P )

Pokój - 14,5 m2

Rozstawienie w pokoju:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To przy drzwiach to taki "słupek" - biblioteczka.

Na czerwono zaznaczyłem prawdopodobne ustawienie frontów.

Na zielono surround - docelowo myślę nad kinem domowym.

Na razie jednak fronty same - brak kasy, wątpię czy w tej cenie znajdę coś sensownego, a i tak ostatnio więcej muzyki słucham niż oglądam filmów.

Muzyka:

w sumie wszystko - od elektroniki, przez lata '90, po rock, hard rock, czasami metal, pop, muzykę filmową (orkiestrową), klasyczną, chillout.

Moje "typy" ?

Tonsil Maestro II 180 - fajnie wyglądają - bo szukam w sumie podłogówek.

Tannoy M4 Shadow

I na tym moja wiedza z zakresu kolumn się kończyłem...

Odrzuciłem już Tonsile Fenixy,

Może ktoś z forumowiczów ma do sprzedania jakieś fajne stereo (albo K/D) w tej cenie? ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/109330-jakie-kolumny-do-denona-avr2113/

Opcji "Edytuj" tutaj nie widzę, a przed chwilą trafiłem na temat, gdzie ktoś pytał o podłogówki do 14 m2 i polecono mu MAX Tonsile Premium Fronty albo Tonsil Maestro II 130.

Co jeszcze z podłogówek się nada?

Czy jednak najlepiej szukać monitorów? Tylko chciałem sobie kino domowe zrobić, albo pseudo kino domowe.

A skąd miałeś kase na 2113? To nie tani amplituner. Z mojej strony moge ci smiało polecić Tannoye. super głosniczki z drugiej reki mozna je dostać za na prawdę dobre pieniądze. M4. lub F4.

Temat powinieneś założyć w dziale Kino domowe.

Wiem, że troszkę zły dział.

Powinno być albo w Kino domowe, albo w "Start", bo jestem początkującym i szukam zestawu na początek.

Dlatego prosilbym też moderatora w miarę możliwosci o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Co do Denona 2113 - używany wylicytowałem za trochę ponad 500 zł, więc okazja.

Jeśli chodzi o kolumny - tymczasowo kupiłem Magnat Monitor 220 - też były dość okazyjnie - 250 zł za 2 szt. używane.

Jeśli mi nie będzie odpowiadać brzmienie wtedy bedę szukał na spokojnie M4 lub F4 (nie bedą za duże do pokoju 14-15 m2?).

Mam Magnaty Motion 220 starsza wersję . Dość mocne kolumienki. Brakuje im nieco gory i takiej otwartości. F4 także posiadam grały u mnie do zeszłego tygodnia w pomieszczeniu 10 m kwadratowych. Przy odsłuchu po krótszej sciance. Dało się słuchać aczkolwiek wiem że dużo trace. w 15 metrach po dłuższym boku powinny być ok. Magnaty wtedy zostawisz sobie na tył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.