Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze zestawu stereo

AlexAFC

Rekomendowane odpowiedzi

Na osiemnaste urodziny mam dostać zestaw stereo (wzmacniacz+kolumny+odtwarzacz) do pokoju, a słabo się na tym znam, więc postanowiłem poszukać pomocy tutaj.

Zestaw będzie stał w pokoju 20m^2. Słucham wielu gatunków muzyki. Od rapu poprzez rock do metalu (głównie gothic, symphonic). Nie słucham za często bardzo mocnych brzmień.

Nie wiem nawet ile na taki zestaw trzeba wydać, aby zakup się opłacał i sprzęt nie marnował się w takim pokoju. Dodam, że audiofilem nie jestem i nigdy nie słuchałem muzyki na lepszym sprzęcie niż kino domowe z małymi plastikowymi głośnikami pioneera.

Szukałem czegoś samemu i doszedłem do wniosku, że wzmacniacz to wydatek rzędu 1000zł, kolumny to minimum po 700zł. Co do odtwarzaczy to wiele nie wiem, bo widzę, że ceny są różne. Czym one się różnią? Widzę, że kosztują nawet po 1500zł! Kiedy kupowałem kino domowe to sam odtwarzacz był najtańszy, a sprzedawca mówił, że nie ma specjalnej różnicy czy na blu ray wyda się 300zł czy 2000zł jeśli chodzi o filmy. Czy tak samo jest w przypadku muzyki?

Szukając wzmacniacza trafiłem na taki i okazało się, że to chyba jeden z lepszych wyborów w tej cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale czy naprawdę aż tyle trzeba wydać?

Co do kolumn to nie jestem przekonany jakie mnie zadowolą, bo trafiałem na forach na wiele modeli. Możecie coś zasugerować?

Co do odtwarzaczy to jak pisałem nie wiem nic, więc liczę na propozycje.

Czy te kwoty jakie podałem to naprawdę jest dolna granica dobrego sprzętu? Wiem, że dla wielu z was takie kwoty za sprzęt to niewiele, ale jak pisałem audiofilem nie jestem ;) Chcę po prostu słuchać muzyki w dobrej jakości (nietrzeszczącej, niebuczącej z tą "głębią") na niepsującym się, działającym i porządnym sprzęcie, który też dobrze prezentuje się w pokoju.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/109380-pomoc-w-wyborze-zestawu-stereo/

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz kwoty jakie pojawiły się w Twoim wpisie, proponowałbym zwrócić Twoją uwagę na elektronikę NAD C316BEE / C516BEE lub Cambridge Audio Topaz AM10 / CD10. W przypadku trochę wyższego budżetu zwróciłbym uwagę na moim zdaniem wyróżniający się w swoim przedziale cenowym system Xindak A-06 / C-06. Xindak zaoferuje najbardziej równe, pełne brzmienie.

W kwestii kolumn w przypadku niższej ceny zwróć uwagę na polską konstrukcję Pylon Audio Pearl Front 20, jeśli budżet może być większy, dobrym wyborem będzie Kef C5 lub Indiana Line Nota 550.

Zapraszam serdecznie jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Na osiemnaste urodziny mam dostać zestaw stereo (wzmacniacz+kolumny+odtwarzacz) do pokoju, a słabo się na tym znam, więc postanowiłem poszukać pomocy tutaj.

Zestaw będzie stał w pokoju 20m^2. Słucham wielu gatunków muzyki. Od rapu poprzez rock do metalu (głównie gothic, symphonic). Nie słucham za często bardzo mocnych brzmień.

Nie wiem nawet ile na taki zestaw trzeba wydać, aby zakup się opłacał i sprzęt nie marnował się w takim pokoju. Dodam, że audiofilem nie jestem i nigdy nie słuchałem muzyki na lepszym sprzęcie niż kino domowe z małymi plastikowymi głośnikami pioneera.

Szukałem czegoś samemu i doszedłem do wniosku, że wzmacniacz to wydatek rzędu 1000zł, kolumny to minimum po 700zł. Co do odtwarzaczy to wiele nie wiem, bo widzę, że ceny są różne. Czym one się różnią? Widzę, że kosztują nawet po 1500zł! Kiedy kupowałem kino domowe to sam odtwarzacz był najtańszy, a sprzedawca mówił, że nie ma specjalnej różnicy czy na blu ray wyda się 300zł czy 2000zł jeśli chodzi o filmy. Czy tak samo jest w przypadku muzyki?

Szukając wzmacniacza trafiłem na taki i okazało się, że to chyba jeden z lepszych wyborów w tej cenie.

Ukryta Zawartość

Ale czy naprawdę aż tyle trzeba wydać?

Co do kolumn to nie jestem przekonany jakie mnie zadowolą, bo trafiałem na forach na wiele modeli. Możecie coś zasugerować?

Co do odtwarzaczy to jak pisałem nie wiem nic, więc liczę na propozycje.

Czy te kwoty jakie podałem to naprawdę jest dolna granica dobrego sprzętu? Wiem, że dla wielu z was takie kwoty za sprzęt to niewiele, ale jak pisałem audiofilem nie jestem ;) Chcę po prostu słuchać muzyki w dobrej jakości (nietrzeszczącej, niebuczącej z tą "głębią") na niepsującym się, działającym i porządnym sprzęcie, który też dobrze prezentuje się w pokoju.

Witam podaj w pierw pelna kwote ile chcesz wydac pieniedzy na stereo kolumny sa najdrozsze tak przynajmnej powinno byc czyli np 3 tysiace to 1000-1500 kolumny reszta elektronika ,jak dac lub cd czy dvd zalezne czy do kompa czy skladak koncowka mocy albo odrazu wzmacniacz lepsza koncowka mocy i w twoim wypadku wszystko uzywane

Ukryta Zawartość

Witam podaj w pierw pelna kwote ile chcesz wydac pieniedzy na stereo kolumny sa najdrozsze tak przynajmnej powinno byc czyli np 3 tysiace to 1000-1500 kolumny reszta elektronika ,jak dac lub cd czy dvd zalezne czy do kompa czy skladak koncowka mocy albo odrazu wzmacniacz lepsza koncowka mocy i w twoim wypadku wszystko uzywane

Już zdecydowałem. Pozostała kwestia kolumn. O to pytam w tym temacie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.