Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak CD-06 06 problem 3

marekwaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o opinię, na temat który wstawiłem do klubu, ale nie wiem ile osób tam odwiedza dalekie tematy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/109436-xindak-cd-06-06-problem-3/

Hm serwis milczy a czy ktos tutaj jednak może się wypowiedzieć?? Czy to wada , czy oddawać do "inspekcji"?

Miałem kupic własnie ten odtwarzacz, ale za dużo miał własnie zdań o usterkach. Powodzenia życzę!

Tak też myślałem i już zgłosiłem do serwisu.

Co do Chińskości tego produktu to owszem jest takiego producenta, ale to nie coś po za kotrolą jakosci tylko powoli pewna marka. Dźwięk ma dobry, widać technicznie nie doskonały jeśli chodzi o trwałość. Auto kupiłem kiedyś niemieckie , a druty w nim podwykonawca z Egiptu, montował chońskie.......

Co do Chińskości tego produktu to owszem jest takiego producenta, ale to nie coś po za kotrolą jakosci tylko powoli pewna marka.

Tak to powoli pewna marka. Tyle że jakoscią nie grzeszy. Miałem zestaw Yamahy 4 lata, zero usterek.

• 3 tygodnie później...

Wczoraj wrócił CD - wymieniono napęd.

Jaki był koszt naprawy i gdzie oddałeś?

Ja też mam C-06 i chciałbym wiedzieć z jakimi kosztami można się liczyć. Mój ma kilka lat i działa, ale używany kopiłem i nigdy nie wiadomo co może się stać.

• 4 tygodnie później...

Słuchajcie dzis w trakcie odtwarzania silnik stanął, od tej pory "no disc".

Czy słusznie mogę oczekiwać że wymiana napędu objęta jest gwarancją??? Sam odtwarzacz skończył niedawno 2 lata, ale ponieważ był na gwarancji wymieniany niedawno mechanizm..........

Czy słusznie mogę oczekiwać że wymiana napędu objęta jest gwarancją??? Sam odtwarzacz skończył niedawno 2 lata, ale ponieważ był na gwarancji wymieniany niedawno mechanizm..........

Widzę pogłoski o awaryjnosci xindaka to nie przesada.

To nie pogłoski tylko u mnie 4ta padaka i to w różnych miejscach. Szkoda bo fajnie grał jesli już grał. Teraz to go na czesci tanio opchnę jeśli ktoś zechce. Takie masywne urządzenie......eh

To nie pogłoski tylko u mnie 4ta padaka i to w różnych miejscach. Szkoda bo fajnie grał jesli już grał. Teraz to go na czesci tanio opchnę jeśli ktoś zechce. Takie masywne urządzenie......eh

Nie ciekawa sprawa. Jak pisałem, miałem Yamahę 4 lata i grał bezawaryjnie. Teraz Pioneer gra juz rok bez awarii. Kup cos innego

Kiedyś miałem 6 czy 7 lat Technicsa, grał jak burza, Od 11 lat mam Fajny także muzycznie DVD Pansaonica i gra bez zarzutu, stara wieża Sony też jeszcze ciągnie, Oczywiście że chcę kupić coś innego ale liczyłem na jakiś odzysk kasy z puszczeni a używanego,niestety

Ktoś chce masywną obudowę z dobrym zasilaczem i resztą???

Pamiętam jeszcze Twój problem pierwszy albo drugi. Nie odpuszczaj z serwisem. Jak dostaniesz nowy (albo naprawiony) egzemplarz, wystaw na sprzedaż.

Po miesiącu? Kpina. Nie odpuszczaj.

Marekwaudio jak to jest możliwie, że wystawiasz na allegro tego Xindaka już 2 albo 3 raz :

Ukryta Zawartość

i piszesz na aukcji że jest w super stanie, świeżo po gwarancji a od dłuższego czasu na forum zawracasz gitarę, że się psuje? Jak to jest? Nie piszesz prawdy na aukcji allegro?

Ukryta Zawartość

Sprawdź czasowo wpisy:

wystawiałem raz coś mi nie pasowało aukcja zdążyła się skończyć wysłałem do serwisu, wymienili napęd, wystawiłem ponownie, i na szczęście nie zdążyłem sprzedać bo się spierniczył. Serwis obiecywał za każdym razem że będzie ok i tak pisałem. Pisałem też że był wymieniany napęd, jak na tacy. Jestem bardzo dokładny i jeśli coś nie gra to nie wysłałbym nikomu, tylko właśnie serwisuję.

Teraz wystawię go po kolejnej naprawie, ale już chyba w cenie materiałów użytych.

Nic w tym dziwnego

Inspekcja środka: napęd SF-P101N 16pin Sanyo (35 zł) , choć w teście AUDIO napisano że SONY , ale to kwestia może identyfikacji pobieżnej.

Z tego co widzę potencjometr kalibracji optyki jest w pozycji skrajnej ..........i hm .........

Inspekcja środka: napęd SF-P101N 16pin Sanyo (35 zł) , choć w teście AUDIO napisano że SONY , ale to kwestia może identyfikacji pobieżnej.

Z tego co widzę potencjometr kalibracji optyki jest w pozycji skrajnej ..........i hm .........

Witam

Też mam ten CD, serwis za napęd zażądał 350zł , w specyfikacji było podane że jest na TDA1543 a naprawdę jest AD1852.

Walczyłem z nim przez ponad rok, i teraz działa jak należy, bez pomocy "autoryzowanego serwisu".

Pozdrawiam Jacek

Witam

Wiem że AD to DAC, napisałem tylko że w tym odtwarzaczu nie wiele się zgadza z specyfikacją?

Zauważyłem że bardzo skrótowo napisałem i wyszło że TDA to napęd, przepraszam.

Pozdrawiam Jacek

• 2 miesiące później...

Firma która oceniała technicznie mój Xindak, a sprzedała mi inny CD, naprawiła go.. Proszę o poczytanie treści aukcji gdzie jest przez nich wystawiany szczególnie o stanie (to do tych którzy mieli wątpliwości)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.