Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Była taka seria różnokolorowych Raksów przezroczystych: zielone, różowe, żółte... Nie pamiętam nazwy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Axia.

Rozumiem, że będę miał dwie lutownice?

Szacunek. Oczywiście.

Dzięki koledze z Ukrainy rawavlad (to taki ichniejszy Diabolik) zdobyłem nieosiągalną dotąd dla mnie TDK SF46

Zatem jest już komplet modeli i długości TDK 84-87 (duże okno i mała etykieta)

Pogratulować! :-)

No, zdenerwowaliście mnie!

Zatem coś dla uważnych forumowiczów: którejż to marki kaseta ma takie esyfloresy? Jak widzicie, bez strachu ujawniam nawet jej symbol...

KdG83Yf.jpg

To razem już trzy lutownice...

HP sugerowałoby Goldstara, ale stawiam, że zmyłkowo jest to mało znana kaseta Sansui, na co ten eS - floreS wzkazywałby.

Te pipki skali taśmy typowe dla szwajcarskich ICM, a te Sansui miały chyba takie właśnie obudowy.

HP sugerowałoby Goldstara, ale stawiam, że zmyłkowo jest to mało znana kaseta Sansui, na co ten eS - floreS wzkazywałby.

Te pipki skali taśmy typowe dla szwajcarskich ICM, a te Sansui miały chyba takie właśnie obudowy.

Maciej, lutownice mi się kończą!!

hehe, zamiast lutownic po 3 zagadki prosimy :-)

:-( Niestety.

Jeśli czytaliście moje posty w ostatnim czasie, jestem oderwany od mojego zbioru kaset, który w większości jest w Sezamie, a w domu mam tylko drobną odrobinkę.

Poza tym, teraz jestem w ogóle poza domem, i przypuszczam, że do jakiejkolwiek najbliższej kasety kompakt mam co najmniej jakieś 10 km... ;-)

Tym większa moja chwała, że powyższe zagadki rozwiązuję z pamięci! ;-)

Lutownic nigdy nie za wiele. Zwłaszcza w naszym magnetofonowym "zawodzie". ;-)

No to teraz musisz wymyślić jakiś naprawdę spory zwód uszami. ;-)

Choć wymiękłem przy tym Denonie MG-X, czy jak mu tam...

Cholerka, szybki jest !

-( Niestety.

Jeśli czytaliście moje posty w ostatnim czasie, jestem oderwany od mojego zbioru kaset, który w większości jest w Sezamie, a w domu mam tylko drobną odrobinkę.

Wiem, wiem, ta prośba była skierowana do "niestrudzonego" :-)

Tym większa moja chwała, że powyższe zagadki rozwiązuję z pamięci! ;-)

No to teraz musisz wymyślić jakiś naprawdę spory zwód uszami. ;-)

Właśnie, właśnie! Tym większa chwała!

Wedle życzenia: jakiej to (niemieckiej, zacnej) marki jest to kaseta?

PLMyGHP.jpg

chylę czoła :-)

Ale kaseta tak mało znana, że wygrywa ten który zna więcej starych wyszukanych niemieckich marek ;-)

No ale miało być trudniej i było :-)

Edytowane przez Hip Pop

Czołobitność niezasłużona. UHER to w 95% zgadywanka i eliminacja kolejnych możliwości, w 5% niejasne wrażenie, że chyba kiedyś widziałem coś "w podobie". Raks'n'Roll pamiętałem, Axia super charakterystyczna, detal Denona był zbyt mały. Sansui była wyzwaniem, bo jej nie mam. Pierwszą myślą był oczywiście GS HP, ale nie w tej obudowie, która jest bardzo specyficzna.

Victor J-club w mocnym świetle :-)

Mam tą samą szpulkę w awatarze :-)

No i widać nóżki pieska na rewersie (Za oznaczeniem strony) :-)

Maciej kiedy się umawiamy na targowisko, trzeba gdzieś te lutownice opchnąć :-)

Edytowane przez Hip Pop

Sony FeCr w wersji na USA.

Niestety, te egzotyczne kasety z rynku Jap znam w zasadzie tylko ze zdjęć, bo nie mam właściwie żadnych. :-(

Dlatego tego Victora nie mogłem rozpoznać. Ale JVC UF-I, UF-II i XF-IV z rynku europejskiego mają takie same obudowy i chyba nawet takie same zapinki, tylko szpulki inne. A tu szpulka jest pewnie inna, bo jajpońskim zwyczajem ogromna dla 46?

• Pokaż nowe odpowiedzi