Skocz do zawartości
IGNORED

Chcesz miec Ac3 ze stereo z kompa .

lul

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem wszystkie wiadomości, ale nadal nikt nie napisał czy podczas odtwarzania filmu w ac3 na PC: jak facet podchodzi z tyłu do bohatera filmu to słychać go najpierw z tyłu a potem dopiero widać czy nie?

To że grają wszystkie głośniki naraz to przecież jeszcze nie jest kino domowe.

Czy wyśjcie SPDIF jest konieczne skoro i tak się do niego nic nie przyłącza podczas odtwarzania na PC - karty 6-kanałowe wbudowane w płytę główną PC-ta takiego czegoś nie mają.

>> mateuszek

nie wiem, nie mam dc++

spdif- wyjście cyfrowe, zdaje się że analogiczne do coaxiala np. w wyjściu DVD. Sony/Philips(albo panasonic) Digital Interface

nie wszystkie filmy wykrywa jako ac3 (bo nie wszystkie są tak nagrane) ale wszystkie konwertuje do 5.1, prawda?

>> Początkujący2

Napisałem, że takiej przestrzeni i takiego "KD" o jakim mówisz nie ma :(

Wyjście SPDIF nie jest konieczne. Ale niektóre karty wbudowane (np. moja) je mają.

spoko vorpane

jest dobrze

rozgryzlem swinie:)

szkoda ze wszystkie filmy nie sa w ac3

dzieki za tipsy - karta jednak nie dziala tak milo jak ten kodek

ale jak bedzie projektorek to dopiero bedzie milo

>>mciej

"tak" - Otórz nie! dla 44 kHz też działa! Różnic brak. Nie wiem dlaczego. Przecież - na chłopski rozum - to nie ma znaczenia. Bo w obu wypadkach filtr konwertuje 2 na 6 kanałów. I w obu średnio mu to wychodzi :)

Nie udalo mi sie przy sygnale 44kHz uzyskac na amplitunerze AC3, przy 48kHz owszem.

Dla 44kHz jest zwykle stereo PCM. Jak skonfigurowaliscie (komputer, amplituner podlaczony cyfrowo przez spdif) aby dla 48kHz uzyskac ac3?

U mnie we właściwościach filtra przy spdif jest disabled i nie potrafie tego zmienic dla 44kHz. Dla 48kHz moge zmieniac pomiedzy disabled a ac3encode.

I tu jeszcze pare linkow :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu jak ktos uzywa sterow kx-project

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.