Skocz do zawartości
IGNORED

Na co się zdecydować przy niskim budżecie ?

grzegorzk

Rekomendowane odpowiedzi

edit

Prisna przyjacielu audio

mało ze kosztowal ile kosztowal to sprawa ma sie dodatkowo tak ze w swojej (wysokiej ) cenie był "bezkonkurencyjny" i pewne sprzety z tej polki cenowej przebijaly znacznie innne z tej samej polki cenowej

wiec praktycznie mozna by z pewna przesada rzec poruszamy sie w sklepie sprzed 20 lat po polkach na ktorych stoja sprzety warte 8-10 tys

chodzi o to by nie poruszac sie po polkach na ktorych stały sprzety tez z ceną 5.000 ale wypadajace blado do swojej ceny

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

W zestawie za 500 zł karta dźwiękowa za więcej niż 100 zł to kompletny bezsens. Najlepiej całe 500 zeta przeznaczyć na wzmak+kolumny albo jakieś monitory aktywne i ze zintegrowaną dźwiękówką będzie dobrze. Z czasem można jakąś lepszą dźwiękówkę dokupić jak trochę kasiorki wpadnie :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Na głośniki komputerowe się nie zdecyduje już, miałem jakiś czas temu microlab solo 6c i wcale to fajnie nie grało.

Ogólnie chciałem amplituner ale z tego co tu poczytałem lepszym wyjściem będzie zakup wzmaka i kolumn więc jak rzeczywiście wzmak będzie lepszym wyborem to mogę n tym przystać

To nie kwestia dozbierania kasy, ja mam zestaw stereo w domu rodzinnym z tym że teraz mieszkam na stancji i po prostu nie chce drugi raz mieć takiego wydatku. Mam tu wieże sony z tym że kiepsko gra i myślałem że zamiast tej wieży kupie coś taniego opartego na wzmaku plus kolumny ale jeśli nie ma to sensu to po prostu zostaje przy tej wieży i tyle.

myślałem że zamiast tej wieży kupie coś taniego opartego na wzmaku plus kolumny ale jeśli nie ma to sensu to po prostu zostaje przy tej wieży i tyle.

Jak dla mnie ma sens, o ile tylko wybierzesz coś przyzwoitego. A nawet w tej cenie da się to zrobić.

To nie kwestia dozbierania kasy, ja mam zestaw stereo w domu rodzinnym z tym że teraz mieszkam na stancji i po prostu nie chce drugi raz mieć takiego wydatku. Mam tu wieże sony z tym że kiepsko gra i myślałem że zamiast tej wieży kupie coś taniego opartego na wzmaku plus kolumny ale jeśli nie ma to sensu to po prostu zostaje przy tej wieży i tyle.

Coś lepszego niż wierzyczka sony da się kupić za 500 zł, np, jakaś wierzyczka onkyo, denona czy yamachy w tej kwocie może być do wyrwania, ale kiedy chodzi o wzmak i kolumny w tej cenie to jest to zadanie karkołomne.

Ostatnio mój wzmak lampowy pojechał do serwisu na półtora tygodnia celem ogólnego przeglądu i na ten okres chciałem się zaopatrzyć w jakiegoś szmelca byle coś w domu grało. Kupiłem pierwszego z brzegu nonamowego rzęcha z lat 70tych na gumtree za stówkę (żeby odrazu sobie pojechać i odebrać) - a w domu okazało się, że wzmak gra bez żadnych kompleksów (poza tym, że mu słabuje potencjometr jeden) z moimi podłogówkami i jest tylko trochę gorszy od mojego kosztującego 25 razy tyle lampiaka :) A na pewno jest lepszy od marantza PM-72 i myryada (jakiegośtam za tysiaka) którego wcześniej miałem.

Tak więc próbować nie zaszkodzi ale abstrachując od takich cudownych przypadków możesz popolować na jakieś wzmaki onkyo, yamachy, marantza, denona - w kwocie 200 zł i może akurat trafisz na coś sensownego.

WieŻyczka! Ile razy ten sam byk można...

Przecież edytor podkreśla byki. Patrz!

ile razy się można przypieprzać o to samo?

A cóż to za cudo ?

Nikt nie wie. Jakiś wzmak :) złącza jeszcze DIN, tuner, dwa potencjometry głośności, jakieś filtry - kontury - bajery, podpisy na gałach po niemiecku, żadnego logo - a gra w pyteczkę :)

To kiedy będzie można zobaczyć to cudo na Allegro :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

To kiedy będzie można zobaczyć to cudo na Allegro :)

hehe, zapewne nigdy, bo sprzedać go za stówkę szkoda a więcej mi nikt nie da :)

Prędzej dam go do majstra żeby przerobił sterowanie głośnością na jednopotencjometrowe (bo po co niby dwa) i wsadzę jakiś fajny potencjometr, a koszt takiej usługi to pewnie z 200 zł robocizna + koszt potencjometru - po tym zabiegu to już w ogóle nie będzie mi się go opłacało za stówkę sprzedać :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.