Skocz do zawartości
IGNORED

Italo i Euro Disco, wspomnienia z lat 80tych

Gość merlin19803

Rekomendowane odpowiedzi

A oto utwór, którego chciałbym poznać tytuł i wykonawcę. Może ktoś zna? :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

New Order - Subculture

Ukryta Zawartość

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Ale żeś mnie wyczuł kolego ---- skąd jesteś ? :D - to jest ten kawałek, moim zdaniem jeden z fajniejszych z tamtych czasów

Kolego Bald proszę o więcej takich perełek. Im mniej znane tym lepsze bo nie tak osłuchane.

New Order - Subculture

Dzięki, ale chodzi mi głównie o ten pierwszy utwór. Ten, który podałeś, ktoś chyba zaczął nagrywać w trakcie poprzedniego, albo są tak zmiksowane.

Kolejne hity z dzieciństwa :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki, ale chodzi mi głównie o ten pierwszy utwór. Ten, który podałeś, ktoś chyba zaczął nagrywać w trakcie poprzedniego, albo są tak zmiksowane.

Czyżby to?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, prośba mała. Nie wrzucajmy do jednego posta po kilka filmików, bo przeglądarka mi zamiera na kilka minut i zaraz mnie w kosmos wyśle.

Też tak myślę ;)

Jeżeli ktoś ma "na myśli" kilka utworów, niech poda "wykonawca / tytuł" - każdy odnajdzie sobie na yt, a łatwiej strony będą 'banglać"...

Panowie, prośba mała. Nie wrzucajmy do jednego posta po kilka filmików, bo przeglądarka mi zamiera na kilka minut i zaraz mnie w kosmos wyśle.

Musisz zareagować albo coś przeinstalować (jakiej przeglądary używasz ?), u mnie na Win7,Maverick i na telefonie wszystko otwiera się normalnie

Ale będąc na lekkim rauszu wyczaiłem jeszcze jeden fajny kawałek - mam go na płycie ale bez tytułu i wykonawcy i jedyne co da się po angielsku usłyszeć to w refrenie .... no more, no more .... such(search) a crazy day. Jakoś tak to idzie i tez nie wiem kto to śpiewa i co to za kawałek.

Podrzuć "dźwięk", może poradzimy ;))) bo z "czytanego", to raczej słabo...

Musisz zareagować albo coś przeinstalować (jakiej przeglądary używasz ?), u mnie na Win7,Maverick i na telefonie wszystko otwiera się normalnie

Nie ma takiej opcji. Mój sprzęt ma już po prostu swoje lata, ma tylko 1 GB Ramu (Win XP) i przy otwartej stronie gdzie jest kilkanaście filmików na raz zwyczajnie nie ma "czym oddychać" i potrzebuje dobrych kilku minut. Używam FF. Sytuacja wygląda zresztą identycznie na Linuksie (konfiguracja sprzętowa ta sama).

Podrzuć "dźwięk", może poradzimy ;))) bo z "czytanego", to raczej słabo...

Już namierzyłem sam, ale ciężko było - chodziło mi o Mirage - No more No war, Jest parę postów wyżej

Nie ma takiej opcji. Mój sprzęt ma już po prostu swoje lata, ma tylko 1 GB Ramu (Win XP) i przy otwartej stronie gdzie jest kilkanaście filmików na raz zwyczajnie nie ma "czym oddychać" i potrzebuje dobrych kilku minut. Używam FF. Sytuacja wygląda zresztą identycznie na Linuksie (konfiguracja sprzętowa ta sama).

No to faktycznie nie wiele zrobisz, krótko mówiąc wkrótce czekają cie wydatki :( Edytowane przez studio7

Już namierzyłem sam, ale ciężko było - chodziło mi o Mirage - No more No war, Jest parę postów wyżej

Dzięki za utwór, już "należy" do mojej kolekcji ;) wcześniej go nie znałem ... thx ;)

Panowie,

tak "w przerwie" odsłuchów i poszukiwań... Fajne to były czasy... Człowiek pamięta te kule, kolorofony...

Pamiętam, jak do LO, na koniec roku kalendarzowego, polecieliśmy z kumplem kupić w sklepie rtv "coś", bo "są pieniądze i trzeba wydać" ;) - wróciliśmy z 2 kompletami... kolorofonów ;)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za utwór, już "należy" do mojej kolekcji ;) wcześniej go nie znałem ... thx ;)

Panowie,

tak "w przerwie" odsłuchów i poszukiwań... Fajne to były czasy... Człowiek pamięta te kule, kolorofony...

Pamiętam, jak do LO, na koniec roku kalendarzowego, polecieliśmy z kumplem kupić w sklepie rtv "coś", bo "są pieniądze i trzeba wydać" ;) - wróciliśmy z 2 kompletami... kolorofonów ;)))

Ukryta Zawartość

Czasy były fajne, ale najważniejsze czego mi brakuje, to tamtej życzliwości ludzi, tamtych przyjaźni i takich zwykłych kumplowskich schadzek - dzisiaj wystarczy mail, komóra czy fejsbuk. Pomijam też fakt, że połowa z nas jest z pisu druga z platformy i żyjemy tu jak dwa odrębne narody - wykłócająca się o wszystko - kiedyś byliśmy innym narodem. Też miałem taki kolorofon, podpięty do M532 i pamiętam, jak słuchałem na nim pierwszej płyty C.C. Catch Strangers by Night.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też miałem taki kolorofon, podpięty do M532 i pamiętam, jak słuchałem na nim pierwszej płyty C.C. Catch Strangers by Night.

hahahah ;0 mi chodzi "po głowie" coś podobnego kupić... sentyment pozostał ;) a imprezy / domówki z czymś takim?... miodne...

Czyżby to?

Ukryta Zawartość

Właśnie to! Dzięki! :-)

A jeśli chodzi o starszy sprzęt jeszcze z czasów Unitry, to muzyki takiej jak Italo-Disco słucham tylko na starych magnetofonach kasetowych, szpulowych albo z gramofonu :-) No i oczywiście kaseta z której odtwarzam, też musi być z epoki :-) Dopiero wtedy czuć klimat i magię tej muzyki.

Ukryta Zawartość

to muzyki takiej jak Italo-Disco słucham tylko na starych magnetofonach kasetowych, szpulowych albo z gramofonu :-) No i oczywiście kaseta z której odtwarzam, też musi być z epoki :-) Dopiero wtedy czuć klimat i magię tej muzyki.

Coś w tym jest ;) Ja żeby nie zużywać zbytnio analogów, a także "z lenistwa" przegrywam czasem na md, z "szumem i trzaskami" ;)

Zeszłego lata kupiłem właśnie nagrywarkę MD i bardzo mi to "zasmakowało" :D Problem jest tylko z dyskietkami, bo nie znalazłem ich już w żadnym sklepie, a na allegro ceny nie są zbyt fajne i jak już kupować, to po min. 10 sztuk, żeby się nie rozdrabniać i nie płacić wysyłki za każde dwie dyskietki...

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Zeszłego lata kupiłem właśnie nagrywarkę MD i bardzo mi to "zasmakowało" :D Problem jest tylko z dyskietkami, bo nie znalazłem ich już w żadnym sklepie, a na allegro ceny nie są zbyt fajne i jak już kupować, to po min. 10 sztuk, żeby się nie rozdrabniać i nie płacić wysyłki za każde dwie dyskietki...

A ile kosztuje 1 dyskietka? pytam z ciekawości.
Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Dziś robiłem trochę porządku z płytami i znalazłem nową w foli płytę CD-RW Philips 74 minuty. Kupiłem ją jakieś 15 lat temu ( gdy kupiłem nagrywarkę Pioneer 509) zapłaciłem za nią 38zł !!! szok.Nie użyłem jej do dziś zawsze nagrywałem na CD-R audio.

Ja na CD nagrywam tylko po to, by później przegrać jej zawartość na kasety, szpule i MD (kiedy się w nie zaopatrzę). CD-R bywają bardzo nietrwałe i mało estetyczne.

A co do MD, to w Media Markcie też już nie widziałem. Na allegro można kupić najtaniej po 7 zł/szt.

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Ja na CD nagrywam tylko po to, by później przegrać jej zawartość na kasety, szpule i MD (kiedy się w nie zaopatrzę). CD-R bywają bardzo nietrwałe i mało estetyczne.

A co do MD, to w Media Markcie też już nie widziałem. Na allegro można kupić najtaniej po 7 zł/szt.

W tym tygodniu wejdę do Media i poszukam, ostatnio widziałem kasety to może MD będą?
Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

A te klasyki- dla mnie wielka "trójka"

1 My Mine - Hypnotic Tango 1980,

2 Public Passion - Flash in the Night 1986,

3 Mr. Flagio - Take a Chance 1983

Oczywiście wersje maxi

• Pokaż nowe odpowiedzi