Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie do kolegów,pewnie to jest opisane w tym całym temacie,ale nie specjalnie mam czas aby wszystko czytac,i sprawa nie dotyczy mnie tylko ,znajomych.Kupili sobie nowy lcd 60 cali,amplituner Marantz 6008,i teraz chcą blu-rey.Padło na tego Asusa,warunek jeden,ja nie wiem czy jest tam polskie menu,oraz jak sobie radzi z Flac,oraz plikami mkv z hdd,i czy mozna sterowac nim ze smartfona.

Witam mam pytanie do kolegów,pewnie to jest opisane w tym całym temacie,ale nie specjalnie mam czas aby wszystko czytac,i sprawa nie dotyczy mnie tylko ,znajomych.Kupili sobie nowy lcd 60 cali,amplituner Marantz 6008,i teraz chcą blu-rey.Padło na tego Asusa,warunek jeden,ja nie wiem czy jest tam polskie menu,oraz jak sobie radzi z Flac,oraz plikami mkv z hdd,i czy mozna sterowac nim ze smartfona.

jak zwykle nikt nic nie wie.

Menu PL jest.

Manual PL jest.

Szukaj na stronie ASUS PL

Tamże specyfikacja.

Co do smartfona to nie wiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja odtwarzam z dysku zew. ZOOM działa bez zarzutu

Czyli z płyty BD ZOOM nie działa, ale z obrazu/plików BD zapisanych na HDD już można zoomować ???

Odpisz proszę, bo to dla mojej Koleżanki ważny aspekt . :) Nie chodzi o inne formaty, tylko o BD.

Czyli z płyty BD ZOOM nie działa, ale z obrazu/plików BD zapisanych na HDD już można zoomować ???

Odpisz proszę, bo to dla mojej Koleżanki ważny aspekt . :) Nie chodzi o inne formaty, tylko o BD.

Ja odtwarzam tylko z HDD. Mój ASUS nigdy płyty nie widział, więc tu nie pomogę. Pozdrawiam

Ale mowa o ISO BD lub BD w katalogach - nie mówimy o DIVIX-ach, XVIDach, czy innych MKV - tylko struktura BD.

mam dwa formaty:

m2ts - zoom działa

mkv - zoom nie działa

a i ISO też nie posiadam.

Dziś sprawdzałem pliki:

mkv, ISO, ISO 3D, m2ts, kontener AVCHD, NTC (DVB-T), ts, avi, mpeg ...

Nic się nie poddaje zoomowaniu.

W manualu zoom jest przypisany wyłącznie do foto,

to mój jest inny??? jeden tak drugi nie?! o co chodzi

Pokaż fotkę z filmu z napisami - normalną i wyzoomowaną (wtedy pojawiają się jakieś info menu na ekranie )

przepraszam za błąd. Pełnego BD z menu nie zoom-uje, tylko przeróbki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetnie - dzięki za dobre chęci, ale ... fotki się nie otwierają. :)

Jak by nie patrzeć, to gdzieś musi być przyczyna tego, że Dominik może tylko zdjęcia, a Ty także filmy ...

może różne FV?

Jeszcze raz sprawdziłem z nadzieją, że w trybie [pauza] będzie zoom.

Ale nie ma.

Mój fw to ostatni 1.06.03N (for NTSC System) z 2012.09.18.

Powszechnie ( na forach AVP / AVS ) uważa się, że nie będzie nowych wersji z uwagi na konieczność implementacji cinavii po 01.01.2013.

Napisz jaki masz fw.

Oraz na jakich plikach Ci to działa.

Czy zoom działa w trybie [play] czy tylko na [pauza]

Jeszcze raz sprawdziłem z nadzieją, że w trybie [pauza] będzie zoom.

Ale nie ma.

Mój fw to ostatni 1.06.03N (for NTSC System) z 2012.09.18.

Powszechnie ( na forach AVP / AVS ) uważa się, że nie będzie nowych wersji z uwagi na konieczność implementacji cinavii po 01.01.2013.

Napisz jaki masz fw.

Oraz na jakich plikach Ci to działa.

Czy zoom działa w trybie [play] czy tylko na [pauza]

ja mam f.w. 1.05.01.P

zoom działa na plikach m2ts na pause jak i podczas odtwarzania, w wersjach bez menu!. (pełne BD z menu NIE zoom-uje)

linki ze zdjęciami działają, wystarczy kliknąć na strzałkę (pod PLIK) albo Ctrl + s i pobrać :)

Przeczytałem cały temat, może zbyt pobieżnie, ale nie znalazłem info czy asus odtwarza filmy mkv z dźwiękiem hd (dts hd ma)???

Wydaje mi się, że w instrukcji obsługi, którą sobie ściągnąłem, jest napisane, ze akurat mkv z tego rodzaju dźwiękiem nie obsługuje... Czy mógłby ktoś to zweryfikować?

Oczywiście zawsze mogę go kupić i odesłać w ciągu 10 dni, gdyby coś mi nie pasowało, ale po co robić niepotrzebne zamieszanie.

A, dodam, że pliki byłyby na zewnętrznym dysku USB.

Witam, widziałem to pytanie już ale bez odpowiedzi, może juz ktoś jest w stanie jej udzielić, czy jest możliwość w 700 ustawić aby na wyświetlaczu widoczna była numeracja kolejnych traków i po zakończeniu płyty widoczny był jej całkowity czas bo mi póki co wyskakuje tylko powrót do menu głównego (home).

Poradźcie coś....

Witam wszystkich, stoję przed zakupem odtwarzacza cd/dvd z możliwością odtwarzania filmów mkv, flac i napisów oraz żeby miał dostęp do Internetu i takich programów jak YT itp. Wpadł mi w oko ASUS BDS-700 co dziwne jest on w zaskakująco niskiej cenie w jednym ze sklepów bo za 387 zł, czemu dziwne? a to temu że na aukcjach allegro itp. kosztuje od 700 zł w górę ale mniejsza o to. Bolączką dla mnie jest brak dostepu do takich portali jak TVN player itp. i tutaj chyba wychodzi na przeciwko mnie Samsung, jest szansa na dostanie w ogóle takiego urządzenia aby miał te wszystkie cechy i nie kosztował więcej jak 400 zł?, czy dać sobie spokój i brać tego Asuska?.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajna cena. Obawiam się że to jednak fake.

Ukryta Zawartość

Komentarze sklepu kiepskie.

Ale ja ten sklep znam bo mieszkam w tym samym mieście i kupuję tam dosyć często;). Sklep i towar na 100% pewny, sklep ten istnieje od ponad 10 lat;).

Cena tego playera co chwilę się zmienia, nie wiem co oni tam maja za algorytm tutaj daje link do ceny jaka była przez cały dzien, ceneo ma ją dalej:

Ukryta Zawartość

wiecie trochę się pospieszyłem i dokonałem zakupu za 387 zł ale mam dopiero odbiór w piątek i nie wiem czy dobrze zrobiłem, może to wtopiona kasa?, ponoć polskich napisów nie czyta:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale ja ten sklep znam bo mieszkam w tym samym mieście i kupuję tam dosyć często;). Sklep i towar na 100% pewny, sklep ten istnieje od ponad 10 lat;).

Cena tego playera co chwilę się zmienia, nie wiem co oni tam maja za algorytm tutaj daje link do ceny jaka była przez cały dzien, ceneo ma ją dalej:

Ukryta Zawartość

wiecie trochę się pospieszyłem i dokonałem zakupu za 387 zł ale mam dopiero odbiór w piątek i nie wiem czy dobrze zrobiłem, może to wtopiona kasa?, ponoć polskich napisów nie czyta:(

też myślałem o tym blu ale w końcu wybrałem pioniera bdp 450 czyta wszystko. taka mniejsza wersja oppo a kosztuje zaledwie 900 stówek. jeszcze możesz się wycofać przecież zakupu przez internet więc chłopie działaj!:)

Ukryta Zawartość

Pioneer odpada z racji tego że:

A. jest ponad dwukrotnie droższy;

B. nie odtwarza BD ISO

C. aby miał takie funkcje jak ASUS trzeba dodatkowo położyć 100 USD.

Pamiętajmy że cena tego asusa to 387 zł, powiedzcie mi proszę czy to prawda że odtwarzacz ten ma problem z polskimi napisami?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.