Skocz do zawartości
IGNORED

Wrocławskie szrotownie

jajacek1410

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vasa

(Konto usunięte)

Wspomóżcie wiedzą dawnego "wrocławiaka".

Zdradziłeś Wrocław a teraz pomocy szukasz?

Żartowałem :)

Szrotowni chyba nie ma ale na giełdzie elektronicznej w niedzielę można coś upolować.

Zdradziłeś Wrocław a teraz pomocy szukasz?

Żartowałem :)

Szrotowni chyba nie ma ale na giełdzie elektronicznej w niedzielę można coś upolować.

Ohoo giełda :-) jak studiowałem na Polibudzie Wrocławskiej, to obowiązkowo co niedziela byłem na giełdzie i wracałem z pękiem płyt za pazuchą, akurat wtedy jeszcze nie chorowałem na winyle :-) masa cd, piratów :-) tzw. ruskie piraty były najlepsze, płyta zadrukowana jak oryginał, pełna książeczka (!!!) i to kosztowało wtedy 15 pln :-) mam prawie całą dyskografię The Flower Kings tak skompletowaną ;-) sorka za offa

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Byłem kilka może nawet kilkanaście razy jeśli chodzi o winyle to za "śmietnikowy okaz" trzeba dać 20 - 30 zł za ciut lepsze, od 50 zł wzwyż. Kupiłem tylko raz hurtem chyba z 7 płyt i muszę powiedzieć że nawet po myciu były kiepskie.

Bywałem też w Lubinie na giełdzie i ceny za podobny okazy kilka razy niższe. Jak się dogadasz z handlującym to Ci może przywieźć fajne sztuki z niemieckich wyprzedaży.

• Redaktorzy

A ja gdy studiowalem na PWr. dorabialem pracujac na gieldzie elektronicznej przy ul. Robotniczej i przy Wybrzezu Wyspianskiego (stolowka PWr.). Co prawda plytami nie handlowalem, ale bylo tego od groma i troche (glownie "piraty"). Od jakiegos czasu kupuje plyty od dwoch panow ktorzy urzeduja przy pl. Dominikanskim pod sciana przy przejsciu podziemnym. W piatek wydalem troche szmalu: King Crimson - Discipline, Nazareth - The Fool Circle, AC/DC- Back in Black, Yngwie J. Malmsteen - Trilogy (Melodia), YJM - Rising Force (Bulgaria), Andreas Vollenweider - Dancing with the Lion. Ceny maja od 15zl do 100zl. Ale perelki zdarzaja sie. Drugie ciekawe miejsce to sklepik WinyLove pod Arkadami na terenie ksiegarni (schodami na antresole). Pracuje tam moj kumpel i odklada mi dobrze egzemplarze. Czasy ze za 1-2zl mazna bylo kupic we Wroclawiu dobra plyte dawno sie skonczyly.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Redaktorzy

Jest jeszcze giełda "staroci" przy Młynie Sułkowickim. Rodzice kupili mi tam z dziesięć "Niemenów" i kilka płyt SBB. Stan płyt całkiem przyzwoity. Niestety okładki w kiepskim stanie. Ale niska cena.

Była kiedyś wielka giełda przy Dworcu Świebodzkim. Ale wtedy nie rozglądałem się za winylami, stąd nie wiem czy tam są.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

O! Dzięki za odzew. :))) Będę tam przez tydzień, to może coś upoluję, chociaż szukam nietypowych pozycji i może być problem z podażą. W gdańskiej szrotowni ustrzeliłem ze 20 sztuk, to może i we Wrocku się powiedzie:)

We Wrocku wg mnie nr 1 to Vinylandia,

osoba kontaktowa Andy 606 263 288 E-mail

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.