Skocz do zawartości
IGNORED

monoblok Music Angel tylko na głośnik centralny.....

darulok

Rekomendowane odpowiedzi

witamm..jak w temacie planuje kupić jedną część tego urzadzenia na głosnik centralny...chcialbym zasiegnac porad na forum czy to dobry pomysl...Dodam ze posiadam yaqin 100b+monitor audio rx2 karta asus st(wymienione opapmy (podstawa!!!!)) z rozszerzeniem na 7.1 i jestem bardzo zadowolony z tego połaczenia.Chcialbym dokupic rxcenter i polaczyc wszystko razem..koledzy mowia ze mnie ponosi gdyz lepiej kupic ampli i bedzie to samo..tylko jak narazie zaden trazystor nie napedza moich rx jak moj Yaqin..dynamika muzykalnosc..przestrzen, bas wszystko po stronie Janka...Jak juz zauwazyliscie zrodlem jast komputer i nie wierze ze amplituner do powiedzmy 2.500 zagra lepiej niz moja karta z yaqinem i monoblokiem na centralnym...wiem ze to bedzie kosztem tylnych glosnikow...ale efektowe narazie zostana z genius 6000..lecz w przyszlosci beda monitory aktywne na tylach(powiedzmy cos pokroju adam ax3}..gdyz wykorzystam je do nagrywania muzyki co czasami czynie...Naprowadzcie mnie czy dobrze kombinuje i podstawowe pytanie czy ten yaqin sie zgra z music angel?,on tez jest na kt88,, Pisalem do sprzedawcy i moze wystawic mi jedna sztuke na sprzedarz(od niego kupowałem yaqina) prosze o wszelkie porady...czy moze jednak ampli z dobrym preampem na fronty i centralny bezposrenio podłączony.. kupe bajerow...pilot itd mozliwosci poloczena dekodera itd..ale kosztem (tak mysle)jakosci i dynamiki w filmach,dodam ze nie slucham glosno,ale yaqin nawet na sredniej glosnosci jest dynamiczny...dlatego tak kombinuje z tym centralnym tak a nie inaczej...a i centralny w opisie jest badziej wymagajacy niz moje fronty a wiadomo ze center pelni wazna role w filmach wiem bo narazie korzystam z centralnego od genius 6000..i przed zakupem monitor audio i Yaqina bylem zadowolony a teraz wiadomo jak to gra tzn cos tam gra ehh...prosze o podpowiedzi..Pozdrawiamphoto_04.jpg

Bardzo dobrze kombinujesz !!! Mam trzy monobloki na lampach EL34, z czego jeden napedza glosnik centralny, dwa pozostale to fronty/stereo. Juz same monobloki na frontach to kolsalny postep w stosunku do amplitunera, nie zapominaj ze w kinie spora czesc sygnalu idzie przez centralke i skoro slychac poprawe na frontach to centralny tym bardziej na tym zyska.

Nie znam tych monoblokow i nie wiem jak sie maja do 100B, w optymalnych warunkach cala amplifikacja powinna byc taka sama, optymalnie wlasnie trzy identyczne monobloki, mysle jednak ze w tym wypadku nie powinno byc jakichkolwiek przeciwwskazan. Masz mozliwosc zakupu tylko jednej sztuki czy od razu pare? Jak sie te monobloki sprawdza i zagraja na poziomie yaquina, zawsze mozesz kupic 3 sztuki i problem z glowy.

Swoja droga zastanawiam sie ile osob stosuje amplifikacje lampowa w systemach surround??

tutaj masz review od goscia ktory kupic 5 sztuk takich monoblokow, min. do 5.1:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.