Skocz do zawartości
IGNORED

kolce z elektroland.com.pl i blue-tack

maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie w sobotni wieczorek. Moze jest ktoś nie baluje a ma jakąś wiedze na temat jakości kolców z elektrolandu. Interesują mnie HD 905. Będą momtowane w cokoliku 30 centymetrowym z granitu pod Dali 505. I jeszcze jedno: czy przyklejenie kolumny blue-tack'iem jest wystarczająco solidne? Może jakieś inne propozycje? Kolumna jest dosyć wysoka: około 80 centymetrów, tak więc... Pozdrawiam. Maciek

PS. Wiem że wątków na podobny temat było troche, ale nie w takim kontekście...

https://www.audiostereo.pl/topic/11028-kolce-z-elektrolandcompl-i-blue-tack/

Z kolcami tymi nawet dosc solidnymi i drogimi jest jeden problem, ze z uplywem czasu pod naciskiem masy (paredziesieat lub pareset kg/cm2) staja i sie ''tepe'' i spelniaja swoje zadanie w mnijeszym stopniu. U mnie problem ten rozwiazaly dopiero kolce soundcare. Co do blue-tack jest to dosc solidne rozwiazanie. przewrocila mi sie jakis czas temu kolumna przyklejona do stendu i sie nie odkleila:))

Dzieki Harvi! Co do tępienia sie kolców to spraa oczywista, ale mamnadzoieję, ze czas będzie łaskawy!:)) A co do blue tacka - w jaki sposób podklejałeś kolumny? To znaczy w których miejscach, ile toego ustrojstwa? Itd. poradź proszę. pozdrawiam ponownie! Maciek

Proponuje zajrzec tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupilem te kolce juz po raz drugi nr. kat. 12343 i nie dlatego ze ulegly zniszczeniu. Swietnie sie sprawdzaja, wczesniej mialem pod cokoly granitowe, na ktorych to staly dali 6006. Teraz pod cokoly slusznych rozmiarow i wagi na ktorych to stoja b&w 604s3. Calosc wazy ponad 50kg i kolce nie maja z tym najmniejszego problemu.

Co do blue-taca sam go stosuje i zazwyczaj wystarcza mala ilosc, powiedzmy ze na jeden glosnik cztery kulki srednicy 0,5cm i mozna smialo podnosic kolumne razem z cokolem.

Pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzięki Ygrek! Ten blue-tack to faktycznie niezła sprawa! Co prawda nie będę przenosił kolumn z 'wiszącą" podstawą,a le dobrze wiedzieć, ze toto tak wiąże! A nie wysycha zbyt szybko i nie kruszy się? I jeszcze jedno: czy dociskamy na maksa, czy z wyczuciem zostawiając możę milimetrową warstwę?

Dzięki ygrek za pozdrowienia i informacje. Nie pozostaje mi nic innego jak wcielić w zycie mój plan ustawienia 505-ek na cokołach z kamienia plus kolce a pomiędzy kolumnę a kamień blue-tack. Jak tylko wszystko będzie gotowe odezwę się! Pozdrawiam również.

==> Maciek1

Z blue-tack zrob dokladnie tak jak napisal Ygrek.

==> Cynamon

Nie slysze roznicy ale denrwowaly mnie ''tepe'' kolce wiec sprawa zalatwilem definitywnie SoundCare ktore sa jeszcze bardzo praktyczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.